Reizen & vrije tijd

Travel tip | Vergoeding na vertraging vlucht

10 juli 2019

vergoeding na vertraging vlucht
Op vakantie gaan is misschien wel het hoogtepunt van het jaar. Hoe leuk je werk misschien ook is, het blijft lekker om na al dat harde werken er op uit te gaan en te genieten van een welverdiende vakantie. Een nieuwe omgeving verkennen, even weg van je eigen omgeving en je batterij opladen. Heerlijk! Niks zo vervelend als een (flinke) vertraging wanneer je gaat vliegen. Wist je dat je dan recht hebt op een vergoeding? In dit artikel deel ik een handige tip met je hoe je dit kan regelen zodat je hier niet teveel stress van hebt en je in positieve vakantiestemming blijft. 

‘Lees ook: Handige tips en tricks voor op reis.’

vergoeding na vertraging vlucht

Enkele tips voor als je gaat vliegen
Goed voorbereid op vakantie gaan kan je een heleboel stress schelen. Let daarbij op de volgende dingen en je gaat lekker ontspannen door de douane en je begint je reis lekker ontspannen:

– kom op tijd. Het advies van je airline is daarbij leidend. Hou over het algemeen rekening met 2 uur van tevoren inchecken voor een Europese vlucht en 3 uur van tevoren inchecken voor intercontinentale vluchten
– controleer ruim op tijd of je reisdocumenten zoals je paspoort, identiteitskaart en visum geldig zijn zodat je anders nog tijdig deze kan verlengen of vernieuwen
– hou rekening met restricties van je bagage. Vloeistoffen en gels die je van huis meeneemt, bijvoorbeeld voor je persoonlijke verzorging, mogen mee in verpakkingen van maximaal 100 ml. Verzamel deze verpakkingen in een doorzichtig, hersluitbaar plastic zakje van maximaal één liter; maximaal één zakje per reiziger. Producten die je na de security koopt mogen nog wel het vliegtuig mee in. Scharen, nagelvijlen en andere scherpe voorwerpen mogen enkel in ruimbagage. Als je hier rekening mee houdt met het inpakken van je koffer scheelt het veel uitzoekwerk en tijd bij de controles
– zorg dat je alle vloeistoffen bij elkaar in één toilettasje hebt en dat je alle elektronica ook apart houdt. Leg dit bij de controle gelijk in afzonderlijke bakken neer voor een vlottere controle. Daar maak je niet alleen jezelf maar ook andere reizigers blij mee ;)
– pak je koffer lekker compact in. Packing cubes en kleding oprollen zijn hierbij dé beste tips die enorm veel ruimte besparen en ook nog eens je koffer overzichtelijk houden
– draag comfortabele kleding tijdens het vliegen, zeker bij een langere vlucht is een joggingbroek wel heel erg fijn zonder knellende riem bijvoorbeeld. De temperatuur kan nog wel eens wisselend zijn, dus laagjes dragen of een vestje in je handbagage bij je hebben is aan te raden
neem je eigen snack mee voor tijdens de vlucht. Het meeste vliegtuigeten is nou eenmaal niet gezond en vaak ook nog best prijzig.

Vergoeding na vertraging van een vlucht
Het is misschien niet het eerste waar je rekening mee houdt, maar wel iets om in je achterhoofd te houden.. Stel dat je nu bepakt en bezakt op het vliegveld staat en je te maken krijgt met vertraging van je vlucht? Dit kan zeker een domper op je vakantie zetten, helemaal als het wat langer duurt. Maar als je daarna eenmaal op je vakantiebestemming aangekomen bent denk je er vaak niet meer bij na. Zonde! Want heel vaak heb je gewoon recht op een vergoeding na vertraging van je vlucht. Passagiersorganisatie AirHelp neemt dit voor je uit handen. Je geeft simpelweg de situatie en je (vlucht)gegevens door, zij pakken het verder voor je op en zorgen ervoor dat je krijgt waar je recht op hebt. Easy!

–> Welke reisplannen heb jij nog staan voor dit jaar?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 10 juli 2019 at 07:36

  Fijne tip.
  Ik had het jaren geleden ooit eens meegemaakt….
  Men weet het nooit van te voren en er kan altijd wel iets gebeuren waardoor de holiday plotseling niet door kan gaan.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.