Mama & Kind

Momtalk | Mijn favorieten als het aankomt op zonbescherming voor kinderen

9 juli 2019

zonbescherming voor kinderen tips
Ik kan er bij volwassenen al niet voldoende op attenderen en als het om kinderen gaat ben ik bijna een wandelend waarschuwingsbord. Het is zo ontiegelijk belangrijk om de huid van kinderen te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon om blijvende schade te voorkomen.. Ik deel dan ook graag mijn tips en favorieten met je als het aankomt op zonbescherming voor kinderen. 

‘Lees ook: Je kind tracken via GPS?’

zonbescherming voor kinderen tips

Zonbescherming voor kinderen | Informatie

Als je op vakantie gaat wordt de tube zonnebrandcrème nog trouw meegenomen en worden kinderen nog wel regelmatig ingesmeerd, maar in en om huis wordt er nog echt veel te weinig gesmeerd. En dat terwijl de meeste zonneschade juist hier plaatsvindt tijdens het spelen op een schoolplein, het speeltuintje in de wijk of tijdens een dagje uit in eigen land. En dat kan grote gevolgen hebben aangezien de huid ‘onthoudt’ hoeveel blootstelling er aan de zon is geweest en verbranding op jonge leeftijd laat de kans op huidkanker op latere leeftijd flink toenemen.

Smeren dus! Wat mij betreft liever iets teveel en iets te vaak dan een kindje wat verbrandt door de zon en daardoor (blijvende) huidschade oploopt. En dan hebben we het nog niet eens over het ongemak en pijn bij een kindje en de slapeloze nachten..

Let er bij het insmeren van je kind vooral op dat je minimaal een SPF30 gebruikt, liefst een SPF50 voor de zekerheid, en dat je niet te zuinig smeert. Zeker wanneer je kindje met water speelt of zwemt gedurende de dag kan je het beste ieder uur even opnieuw insmeren. En vergeet daarbij vooral de nek, neus, oorlellen, achter de oren en de bovenkant van de voetjes niet. Dat zijn echt van die plekken die snel over worden geslagen.

zonbescherming voor kinderen tips

Zonbescherming voor kinderen | Mijn favoriete producten

Ik ben echt een enorme fan van UV-werende kleding voor kinderen en heb voor deze zomer voor beide dames een leuk setje ontvangen van UV Fashions van het merk Snapper Rock. Zeker de combinatie van deze zwemkleding met ingebouwde SPF50 en 98% UV-bescherming samen met een goede zonnebrandcrème biedt een optimale bescherming. Gemak dient de mens, dus als je eens wat minder secuur smeert zijn de delen onder de zwempakjes in ieder geval de hele dag goed beschermd. Daarnaast is deze UV zwemkleding ook nog eens sneldrogend en draagt het lekker koel op de huid. En het oog wil ook wat: zijn ze niet té schattig?! Ik zal op social media nog wel een foto delen van de meiden ín hun setjes, want ze maken zo’n lief stel als ze lekker samen buiten spelen ♥

zonbescherming voor kinderen tips

Er zijn echt heel veel producten die door de jaren heen mijn handen doorgaan. Deels omdat het mijn werk is, maar ook zeker vanwege persoonlijke interesse. De merken die wat cleaner zijn spreken mij het meeste aan om te gebruiken en zo vind ik bijvoorbeeld de zonproducten van Drs. Leenarts ook duidelijk een aanrader en deze zijn ook voor kinderen te gebruiken. Maar als het om specifieke zonbescherming voor kinderen aankomt vind ik de volgende merken en producten ook zeker aanraders:

– Nivea kids sensitive protect & play SPF50+ 300ml, €22,99
– Avène spray for children SPF50+ 200ml, €19,95
– Louis Widmer skin protection cream SPF25 100ml, €18,20
– Ladival voor kinderen zonnebrand lotion SPF50+ 200ml, €19,95
– Zwitsal zonnecrème SPF50+ 150ml, €11,95

Ik hoop dat je er door dit artikel in ieder geval meer alert op wordt om je kind(eren) goed tegen de zon te beschermen. Laat ze – zeker tussen 12 en 16 uur – uit direct zonlicht, smeer ze goed in, neem ook playdates die bij jou thuis zijn mee met insmeren en.. geniet van de zomer samen!

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Charlotte
  Reply Charlotte 25 augustus 2019 at 16:55

  Ook beach & bandits heeft hele leuke UV kleding!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 26 augustus 2019 at 09:14

   Jaa, dat is zeker een tof merk! Verkopen ze ook bij UV-Fashions trouwens. Vooral het kreeftenprintje is supertof!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 10 juli 2019 at 07:34

  Wauw….
  Er is zoveel keuze….
  Kinderen moeten net als onszelf goed bescherm zijn tegen de zon.
  Dit is zo belangrijk….
  Goed artikel….

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.