Fashion

Zwemkleding tips & leuke shoppingadresjes

4 juli 2019

zwemkleding tips & shoppingadresjes (ook plussize)
Het is zomer, de vakantie staat voor de deur en waarschijnlijk is ook bij jou weer de stress aangebroken van het vinden van het perfecte badpak of de perfecte bikini. Het blijft toch altijd een dingetje om te slagen voor een model waarin je je het meest zeker voelt. Ook al heb ik best wel een beetje een hekel aan moderegeltjes, toch zijn er een aantal zwemkleding tips waardoor je zoektocht mogelijk een stukje leuker wordt. Daarnaast deel ik graag een aantal leuke shoppingadresjes met je, voor ieder budget én natuurlijk voor iedere maat! 

‘Lees ook: Fashion trend | De jeansrok.’

zwemkleding tips & shoppingadresjes (ook plussize)

Zwemkleding tips
Sommige stylisten en experts zeggen dat je vooral moet kijken naar bepaalde printjes en streepjes die ‘je slanker zouden laten lijken’ of ‘de aandacht zouden verleggen’. Mijn advies? Kijk vooral naar welke kleur, print, mix & match combinatie van een broekje en topje je zelf het leukste vindt. Als je kleinere of juist grotere borsten hebt of juist slanker of voller bent dan is dat nou eenmaal zo. Kijk dus vooral naar wat je écht leuk vindt om te dragen, welke kleur of print dit nou ook heeft. Hoe leuker en blijer jij er van wordt, hoe meer je erin zal stralen!

Wat ik wél als tip mee kan geven wat je net dat beetje meer zelfvertrouwen kan geven, is een gevoerd badpak of bikinibroekje te pakken. Deze stof is net even wat steviger wat het effect van shapewear heeft en daardoor de boel net even wat gladder laat ogen. En ja, die extra confidence straal je dan ook weer uit ♥

zwemkleding tips & shoppingadresjes (ook plussize)

Leuke shoppingadresjes
Eerlijk is eerlijk: het beste kan je naar een goede lingeriewinkel gaan en daar je maten laten opmeten en er gewoonweg verschillende badpakken en bikini’s passen. Het kost je wellicht een aantal uurtjes, maar zo kan je gelijk verschillende kleuren, modellen, printjes, het verschil met beugel en zonder beugel en dergelijke goed beoordelen en ik weet zeker dat je dan met een geweldige aankoop naar huis gaat.

Maar mocht je echt een groter aanbod tot je beschikking willen hebben en willen passen in het gemak van je eigen huis, dan gaat er online een wereld voor je open. Zeker bij webwinkels waar ze meerdere merken verkopen is er echt een enorm aanbod in merken en modellen te vinden. Mijn favoriete webshops om bij rond te snuffelen hiervoor zijn websites als Zalando, Wehkamp, About You en De Bijenkorf maar sla ook zeker niet lingeriezaken met webwinkels zoals Hunkemöller en Livera over. Deze laatste hebben namelijk online vaak een groter assortiment en meer maten beschikbaar dan in de winkels.

zwemkleding tips & shoppingadresjes (ook plussize)
Plussize shoppingadresjes
Natuurlijk heb ik ook een aantal leuke (web)winkels te delen met je voor als je een maatje meer hebt, plus size of een inbetweenie bent. Er wordt vaak gedacht dat het aanbod dan helemaal niet zo groot is, maar zeker de laatste jaren is er steeds meer leuks te vinden. Bij onderstaande winkels en webshops moet je vast en zeker goed kunnen slagen!

MANGO Violeta, beachwear tot en met kledingmaat 54
ASOS Curve, swimwear tot en met kledingmaat 54
Annadiva, tot en met kledingmaat 52 en cup K
Bagoes, badkleding tot en met kledingmaat 58
Bonprix, tot en met kledingmaat 58 en omvang 110
H&M, tot en met kledingmaat 54 en cup F
Lascana, badmode tot en met kledingmaat 54 en cupmaat G
Swimsuitsforall, tot en met kledingmaat 60 (love de nieuwe Ashley Graham collectie!)

Tot slot
Welk figuur je ook hebt, jezelf in badkleding hullen blijft toch voor veel mensen wat kwetsbaars hebben. En dat is logisch aangezien je dan ook gewoonweg iets aanhebt wat weinig tot de verbeelding over laat en al je onzekerheden in zicht zijn. Natuurlijk begint het bij acceptatie en zelfliefde, maar dit is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Maar laat het je vooral niet weerhouden om niet te genieten van de zomer. Heb je zin om te zwemmen, lekker op het strand te liggen en plezier te hebben aan het water? Ga dit dan ook vooral doen! Trek je badpak of bikini aan, smeer je goed in om je huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon en geniet. Dat is toch wel echt het allerbelangrijkste.

Ik hoop dat je met bovenstaande tips jouw perfecte badpak en/of bikini kan vinden dit jaar!

Liefs,
Desirée

* Af en toe maak ik gebruik van affiliate danwel gesponsorde links. Het aanklikken hiervan kost jou niks, maar maakt het voor mij mogelijk van mijn passie mijn werk te kunnen maken en de website draaiende te kunnen houden. Dankjewel!

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 7 juli 2019 at 20:49

  Zeer fijne en goede shoptips voor de mooiste beachwear…..
  Nooit geweten dat men dit ook kan shoppen bij de Makro.

  Xoxo

 • Avatar van Bianca
  Reply Bianca 4 juli 2019 at 11:13

  Mijn perfecte badpak (of eigenlijk 3 kon niet kiezen haha) heb ik vorig jaar bij de Makro gekocht. Dat is de laatste winkel waar van ik dacht, dat ik er zou slagen. Fijne is dat ze zwemkleding hebben voor een maatje meer en ook nog eens leuke modellen :-)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 5 juli 2019 at 07:59

   Wat een verrassend goede aanvullende shoptip, dankjewel!

 • Avatar van Angela
  Reply Angela 4 juli 2019 at 06:46

  Ik kocht vorige week een bikini bij Succubus (www.succubus.nl) van collectif. Succubus heeft ook prachtige plus size kleding én badmode, zoals bikini’s als badpakken. Ik heb voor t eerst sinds jaren een bikini waar ik écht blij mee ben, en geen tankini :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 5 juli 2019 at 08:00

   Dankjewel voor deze aanvullende tip, heel fijn dat je zo goed geslaagd bent voor dit jaar :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.