Mama & Kind Reizen & vrije tijd

Uit tip | Attractiepark Toverland

7 augustus 2019

Attractiepark Toverland ervaring 2019
Afgelopen weekend stond er weer een leuk uitje op onze agenda: Attractiepark Toverland. Eerlijk is eerlijk: we hadden tot voor kort nog niet eerder van dit pretpark gehoord. Nu we er eenmaal geweest zijn snappen we daar helemaal niks van. Want wat wás het genieten! In dit artikel vertel ik je graag wat meer over Toverland en waarom het zeker een bezoekje waard is. 

‘Lees ook: Onze ervaring met Europa-Park (leukste uitje over de grens).’

Attractiepark Toverland ervaring 2019

Attractiepark Toverland

Wat dit attractiepark duidelijk uniek in zijn soort maakt is dat er niet alleen buiten van alles te doen is, maar dat het ook twee enorme hallen heeft waardoor je er dus het hele jaar door – weer of geen weer –  terecht kan. Zowel binnen als buiten is er van alles te beleven aan speeltoestellen, shows en attracties en je kan je hier met gemak een dag vermaken. En dat hebben we gemerkt! Ondanks dat het altijd even afwachten is hoe het met een baby in het gezelschap gaat, hebben we er zonder moeite heel wat uren doorgebracht tot ver na de normale bedtijd van de meiden.

Toverland is opgedeeld in een aantal verschillende werelden. Ik zal ze hier kort benoemen en onze favorieten met je delen:

Port Laguna, het centrum van het park wat vol leven zit. Je kan hier verschillende ingangen naar andere werelden vinden, een aantal winkeltjes, horecagelegenheden en hier vind ook de duikshow plaats. In dit verhaal met piraten, een magische parel en het gevecht tussen goed tegen kwaad draait het vooral om de acteurs die vanaf flinke hoogtes naar beneden duiken. Heel indrukwekkend! Ook heb je aan dit plein de attractie Magiezijn; een toffe interactieve tovershow voor het hele gezin. Het plein is heerlijk zomers aangekleed, er draait vrolijke muziek uit de boxen en er werd live gezongen en er was een kunstenaar bezig voor heel leuke familieportretten.

Avalon, hier komt de Keltische legendes rondom tovenaar Merlijn en het magische zwaard Excalibur tot leven. Hier vind je de Fénix achtbaan die 3 keer over de kop gaat, de prachtig vormgegeven rondvaartboot Merlin’s Quest, een à la carte themarestaurant en een heel toffe outdoor excursie om (samen met) de kids uit te razen in een ridderlijke trainingsbaan.

Ithaka, een stadje waar het draait om de slag om Troje. Hier vind je Troy, de snelste, hoogste én langste houten achtbaan van de Benelux, het grote Scorpios schommelschip en voor de kleintjes is er een attractie voor een rondje op stalen paarden. Het was trouwens erg leuk dat hier een Trojaans legioen rondliep met een gigantisch houten paard die de kinderen op een leuke manier uitdaagden om ook een Trojaanse held te kunnen worden en er was een vuurshow te bekijken.

Attractiepark Toverland ervaring 2019 Attractiepark Toverland ervaring 2019

Land van Toos, een overdekt gedeelte voor jongere kinderen vol leuke dingen om te doen, te ontdekken en te beleven. Een doldwaze treintjesachtbaan, magische zweefmolen, misselijkmakende theekopjes, je kan er kinderen hun eigen brandweerwagen, jeep of bus laten besturen, er is een heuse peuter-rups-achtbaan, een supersnelle en hoge waterglijbaan, klim- en speeltoestellen, een Toverhuis waarin je spreuken tot leven kan laten komen, een vliegend tapijt waarin je metershoog naar boven en naar beneden gaat en in de tuin er tegenaan heb je ook nog een mooi aangelegd klimparcours en een doolhof. Hier kon je ook nog een toffe foto laten maken van je kinderen en/of jezelf samen met kind als echte heksen op een bezemsteel vliegend over Toverland.

Wunderwald, het tweede overdekte deel vol Oostenrijkse gemoedelijkheid. Ook hier heb je weer een leuke mix van attracties en speeltoestellen. Van een klim- en klauterbaan met glijbanen die zo’n beetje de hele hal doorgaat, tot een prachtige draaimolen, Expedition Zork boomstam-achtbaan waarbij je ook een stukje achteruit gaat en echt een hoge duik maakt, een toffe bobsleebaan, de Alpenrutsche sleetjes, het Villa Fiasko hindernisbaanhuis, je kon de kids hier laten schminken en er was een vrolijke tovershow te bekijken waar Shae helemaal van in de ban was. Voor ons ook een perfecte plek om even lekker rustig te kunnen zitten om Cate te voeden.

Magische Vallei, in deze laatste wereld hangt een heel vrolijk sfeertje en hier hebben we denk ik wel de meeste tijd doorgebracht. Je hebt hier de Dwervelwind achtbaan waarbij je in een karretje zit dat ook nog eens volledig om z’n as draait. Shae wilde (en durfde!) hier twee keer achter elkaar in. Eén keer samen met mama en daarna toch ook nog en keertje met papa. Superstoer! Ook is hier de Djengu River te vinden waarin je in ronde bootjes met stootbumper plaats neemt en je niet helemaal droog weer uit komt ;) De Booster Bike achtbaan sloegen we even over, maar zag er spectaculair uit. In deze wereld heb je verder nog leuke watercarrousel met gekleurde paarden, een enorm groot outdoor klimtoestel met glijbanen, een grote waterspeeltuin (tip: neem droge kleding voor je kinderen mee), kan je jezelf omhoogtrekken in de Coco Bolo, kan je kijken naar een muzikale en kleurrijke fonteinenshow en heb je een eethuisje waar je terecht kan voor zo’n beetje iedere eetwens; van broodjes tot Turkse pizza, friet, zoetigheden, vers fruit en ijs.

Attractiepark Toverland ervaring 2019 Attractiepark Toverland ervaring 2019

Midzomer Avonden
Deze gehele zomer is het pretpark op iedere woensdag en zaterdag extra lang open vanwege de Midzomeravonden. Je kan er dan tot maar liefst 23.00 uur terecht en deze dagen worden afgesloten met een prachtige vuurwerkshow. Ook zijn er verder nog leuke extra’s zoals leuke entertainment-acts, live muziek en een gratis (!) karikaturist die heel toffe familieportretten maakt. De zomeravonden vinden nog plaats op 7 (vandaag), 10, 14 en 17 augustus 2019.

Onze ervaring
Ik kan er kort over zijn: we hebben het echt heel erg naar onze zin gehad! Het park is schoon, prachtig aangelegd, heeft een heel fijne sfeer, het personeel is vriendelijk, de wachtrijen waren zelfs op een drukke en mooie dag goed te doen, er zijn veel verschillende eethuisjes waar van alles te koop is en er zijn verspreid door het park veel picknicktafels te vinden waar je je eigen eten en drinken kan opsmikkelen. De twee indoor gedeeltes zijn echt wel een pluspunt voor als het slechter weer is want zelfs dan zou je je alleen hier al úren kunnen vermaken. En als je graag op details let, geef je ogen dan maar goed de kost want je spot er van alles. Ik heb er echt een zwak voor als hier zoveel aandacht aan wordt gegeven, dit maakt zelfs een langere wachtrij een stukje leuker omdat er steeds van alles te spotten is. We zijn zelfs zo enthousiast dat we zitten te denken aan een abonnement als Cate wat ouder is. Dat uurtje rijden nemen we graag voor lief als het zo’n geweldig leuke dag oplevert! :)

Attractiepark Toverland ervaring 2019

Algemene informatie

Attractiepark Toverland
Toverlaan 2
Sevenum

Tickets
Kinderen tot 90cm gratis
Kinderen 90-120cm €23,50
Volwassenen en kinderen boven de 120cm €33,00

Mocht Toverland net iets te ver uit de route liggen voor een dagje uit of wil je het graag combineren met een weekendje weg? De volgende accommodaties liggen heel dichtbij:

– Center Parcs Limburgse Peel en Het Meerdal
Landal websiteDe Lommerbergen en Domein De Schatberg
– Roompot Droompark Maasduinen

* We hebben toegangskaartjes van Toverland ontvangen om een bezoekje te komen brengen.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Nel
  Reply Nel 7 juni 2021 at 10:21

  hier dankzij dit artikel terecht gekomen en ondertussen een dikke familiefavoriet :-) Bedankt voor de tip !!! :-)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 8 juni 2021 at 09:27

   Wat enorm leuk om te horen! :D

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 8 augustus 2019 at 06:33

  Leuke en fijne tip zo een pretpark me5 kleine minder een voor een gezellige dag uit 👌
  Fijn verslag.

  Xoxo

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 7 augustus 2019 at 23:43

  Dat zijn perfecte parken als er zoveel dingen te doen zijn, binnen en buiten, Ga dit gelijk doorsturen aan mijn vriendin met een jongetje van 4 en een meisje van bijna 1

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.