Fashion

Fashion | Back to work!

21 augustus 2019

back to work mode tips
De zomervakantie loopt alweer aan het einde, tijd om weer aan het werk te gaan. Met het hoogtepunt qua temperaturen achter de rug en een nieuw seizoen voor de deur vind ik dit een heerlijke periode om alvast wat nieuwe items in te slaan. De herfst- en wintercollecties beginnen de winkels te vullen en er hangt zoveel leuks tussen! In dit artikel deel ik een aantal leuke tips en inspiratie voor wat nettere kleding die helemaal geschikt is om naar werk of op zakelijke afspraken te dragen. 

‘Lees ook: Tips voor het ontwikkelen van je persoonlijke stijl.’

back to work mode tips back to work mode tips

Back to Work musthaves
Er zijn een paar musthaves waar je eigenlijk niet onderuit komt als je je kast wil vullen met wat nettere kleding voor naar je werk of om aan te trekken naar zakelijke afspraken. Denk hierbij aan:

– een donkere pantalon
– een trenchcoat of nettere middenlange jas
– een donkere clean jeans
– een wit overhemd
– een midirok
– een blazer
– een paar enkellaarsjes
– een paar open schoentjes (mocassins, pumps, ballerina’s)
– een mooi vallende sweater in een effen kleur in mooie kwaliteit.

Door een soort capsule wardrobe samen te stellen kan je met veel van deze items helemaal los gaan met combineren waardoor je niet eens een kledingkast vol te hoeven hebben en toch de hele week door netjes op je werk of op zakelijke afspraken kan verschijnen. En zo’n garderobe op deze manier bewuster inrichten is ook nog eens een stukje duurzamer en zal zowel het milieu als je bankrekening sparen :)

back to work mode tips back to work mode tips

Make it personal
Natuurlijk heb je niet binnen ieder bedrijf de mogelijkheid je te kleden zoals je wil, aangezien er regels gelden. Maar.. vergeet vooral niet je persoonlijkheid door te laten spreken! Maak een outfit eigen, geef er een twist aan qua kleur of een bepaald detail dat het helemaal ‘jou’ maakt. Of dat nu de combi van een nettere outfit met toffe sneakers eronder is of bijvoorbeeld een felrode lipstick. Voer deze stijl door en je creëert je eigen persoonlijke stijl, wat je een stuk sterker neer zet. Of je nu voor een baas werkt of voor jezelf!

Alle kleding op de foto’s uit dit artikel is afkomstig van MANGO uit de Violeta collectie. Ik vind deze winkel een mooi voorbeeld om te noemen, waar ze vaak mooie wat nettere kleding hebben in ook nog eens een fijne prijs/kwaliteitverhouding, in zowel reguliere als grotere maten. Heb je een maat(je) meer, snuffel dan ook eens tussen deze lijst met plussize webwinkels en je zal zien dat er voor iedereen echt veel leuks verkrijgbaar is voor het aankomende seizoen ♥

–> Ken jij het principe van een capsule wardrobe? Heb jij in je kledingkast een duidelijk verschil tussen zakelijkere/werk-kleding en privékleding?

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Nina
  Reply Nina 22 augustus 2019 at 14:05

  Ik vind je blog leuk, omdat het me veel nuttige inzichten brengt. Dankjewel!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 23 augustus 2019 at 09:35

   Wat enorm leuk om te horen, bedankt!! :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 21 augustus 2019 at 06:40

  Prachtige items 👌🏽
  Ja , ik wil dat ook eens gaan doen want een capsule wardrobe zijn voldoende items om perfect diverse fashionitems te matchen….
  Zodat je natuurlijk eerst in je eigren garderobekast gaat shoppen….

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.