Huis & interieur

Zo maak je van je tuin een Bohemian Garden

19 augustus 2019

bohemian garden inspiratie (oosters tintje / Merel in Wonderland)
Wat is het toch heerlijk om een stukje buiten van jezelf te hebben voor gezellige momenten samen met familie en vrienden of om je gewoon even terug te kunnen trekken met een goed boek. Of je nu een tuin hebt, een terras of een balkon; er is altijd wel iets leuks van te maken zodat het echt als een extra stukje thuis aanvoelt. In dit artikel deel ik wat inspiratie en tips met je om van je tuin een toffe Bohemian Garden met Oosters tintje te maken & een webwinkeltip die je moét kennen als je van deze stijl houdt. Enjoy! 

‘Lees ook: Het resultaat van onze tuin make-over.’

bohemian garden inspiratie (oosters tintje / Merel in Wonderland)

Inspiratie voor een Bohemian Garden met Oosters tintje

Er zijn een aantal items die eigenlijk niet mogen ontbreken in een Bohemian Garden. Zoals je ziet op de inspiratie afbeeldingen hierboven heeft dit een duidelijk oosters tintje wat het zo warm, kleurrijk en gezellig maakt.

De basis
Laten we beginnen met de basis. Hierin zie je vooral veel verschillende natuurlijke elementen terugkomen zoals houten vlonders, tuinmeubels van gevlochten materialen of hout en lekker veel planten in verschillende kleuren en groottes van potten. Een Bohemian Garden is er duidelijk eentje waarbij de gezelligheid voorop staat waardoor strakke lijnen ontbreken. Je hoeft er dus niet gelijk een heel plan voor te maken en er van alles voor aan te hoeven leggen. Met zo’n beetje iedere buitenruimte kan je er dus gelijk mee aan de slag!

Kleden
Zoals je ziet komt er op bijna iedere afbeelding wel één of meer buitenkleden/vloerkleden terug in verschillende kleuren die op het eerste gezicht niet echt lijken te matchen met elkaar, maar het samen in het geheel toch wel echt heel erg goed doen. Durf hiermee wat te experimenteren! En als je dan ook nog eens gaat voor goede kwaliteit buitenkleden dan hoef je ze ook niet voor ieder regenbuitje snel op te bergen. Daarnaast zijn buitenkleden ook nog eens lekker aan de voetjes en maakt het een fijne speelplek voor bijvoorbeeld kinderen.

Accessoires
Of het nu gaat om een een bestaande tuintstoel of tuinbank op te vrolijken, of om er heel erg eenvoudig extra zitplekken op de grond mee te kunnen creëren… Leef je uit met het inslaan van oosterse kussens. Grote modellen om op te kunnen zitten of om in combinatie met een dienblad als tafeltje te kunnen dienen en kleinere modellen voor op de bank en stoelen voor de sier en het geheel ‘af’ te maken. Ook hierbij moet je gewoonweg weer durven te combineren. Leuke patchwork kussens, kelim prints, ronde vloerkussens, met kleurrijke kwastjes en stiksels, leer of juist van zacht velours.. En als laatste zie je duidelijk dat er ook aan voldoende buitenverlichting is gedacht. Van mooie kandelaars met kaarsen en filigrain lampen tot aan lantaarns. Lekker combineren om verschillende lichtbundels te creëren. Love it!

bohemian garden inspiratie (oosters tintje / Merel in Wonderland)

Merel in Wonderland

Mocht je nou deze stijl helemaal te gek vinden en jouw eigen tuin – of balkon/terras – om willen toveren tot een Bohemian Garden, dan moet je zeker eens snuffelen bij Merel in Wonderland. Vanwege alle reizen die Merel maakte ontwikkelde ze een voorliefde voor handgemaakte producten met een Oosters tintje. Haar eigen huis en tuin waren inmiddels een bonte verzameling geworden van woondecoratie uit verschillende landen en ze besloot hier iets mee te gaan doen. In 2012 ontstond Merel in Wonderland. Inmiddels is dit uitgegroeid tot een showroom/winkel in Velserbroek en een webwinkel met een uitgebreid assortiment aan buitenkleden, poefen, kussens, filigrain lampen en andere woonaccessoires. Een groot deel van het assortiment is zelf ontworpen en daarmee heb je dus ook nog eens wat unieks in huis om hier je eigen wonderland van te kunnen maken.

Mijn tip: de oosterse lampen van Merel in Wonderland. Het assortiment is echt enorm uitgebreid, zowel voor binnen als buiten, en vooral de filigrain lampen vind ik prachtig! De vele gaatjes mooie patronen geven bijna iedere woonkamer of buitenruimte een mooie Oosterse sfeer door het effect wat het geeft op de muur, vloer en plafonds als je de lampen aan hebt ♥

Mocht je nog meer inspiratie zoeken, dan heb ik een Pinterest board aangemaakt vol tuinfoto’s in deze stijl. Snuffel maar eens rond en alvast veel plezier met de make-over!

–> Wat vind jij van de Bohemian Garden stijl voor je tuin?

Liefs,
Desirée

* Af en toe maak ik gebruik van affiliate danwel gesponsorde links. Het aanklikken hiervan kost jou niks, maar maakt het voor mij mogelijk van mijn passie mijn werk te kunnen maken en de website draaiende te kunnen houden. Dankjewel!

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Anne
  Reply Anne 9 maart 2023 at 12:21

  Wat een fantastische blog. Allemaal fijne interieuradviezen. Ik kan trouwens ook helemaal wegdromen bij alle leuke foto’s/plaatjes die er bij staan! Mijn stijl is echt bohemian, alles wat oud is kan zo’n waardevol verhaal met zich meedragen. Fantastisch om dat in je interieur te implementeren. Goed geschreven :)

  Groetjes,

  Anne

 • Avatar van Carina Peters
  Reply Carina Peters 24 augustus 2019 at 12:06

  Leuk artikel, mooie stijl!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 26 augustus 2019 at 09:12

   Dankjewel, leuk om te horen. En jaaa, love dit stijltje!

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 20 augustus 2019 at 18:54

  Ik vind dat wel echt heel leuk zo’n soort tuintje :) Ben mijn tuin aan het opknappen dus dit is wel leuke inspiratie.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 21 augustus 2019 at 09:16

   Wat enorm leuk om te horen dat je er inspiratie uit haalt. Alvast veel plezier met het opknappen van je tuin!

 • Avatar van FabulousHeidi Van h.
  Reply FabulousHeidi Van h. 20 augustus 2019 at 09:44

  Ziet er helemaal geweldig uit! Ik hou heel erg van die stijl! Helaas past het niet bij mijn huis maar ik kan wel elementen er in leggen, heerlijke inspiratie!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 19 augustus 2019 at 11:38

  Dank je voor de fijne tips om op deze manier ook een balkon mooi en sfeervol in te richten…..
  Ik hou van de oosterse sfeer buiten in een tuin of op een balkon…..
  Bij bovengenoemde shop zal ik zeker gaan snuffelen….

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.