Beauty

Budget beauty tip | Dove DermaSpa beauty sleep overnight manicure hand cream

20 augustus 2019

dove dermaspa beauty sleep overnight manicure hand cream handcrème review
De naam van dit product is een hele mond vol, maar wat is ‘ie fijn! Ik heb het over de Dove DermaSpa beauty sleep overnight manicure hand cream. Kort gezegd: een goed voendende handcrème om voor het slapen aan te brengen waarvan de geur je tot rust brengt en de ingrediënten je handen en nagelriemen weer lekker zacht en soepel maken. Lees verder voor de uitgebreide review! 

‘Lees ook: Lush Bunny Moon Jelly Face Mask (review).’

dove dermaspa beauty sleep overnight manicure hand cream handcrème review

Dove DermaSpa beauty sleep overnight manicure hand cream

De belofte
“Droom jij van zachte, gehydrateerde handen? Ontdek Dove Derma Spa beauty sleep overnight manicure hand cream. Deze luxe handverzorging ondersteunt het natuurlijke herstelproces van je huid tijdens je slaap en voedt je huid intensief. De handcrème combineert de dermatologische expertise van Dove met het luxueuze gevoel van een spa-behandeling. Voor een zachte huid en soepele nagelriemen in slechts één nacht.”

dove dermaspa beauty sleep overnight manicure hand cream handcrème review

De ingrediënten
Aqua, Glycerin, Dimethicone, Hydroxystearic Acid, Sodium Hydroxypropyl Starch Phosphate,Isopryl Myristate,Petrolatum,Arachidic Acid, Carylyl Glycol, Cetearyl Alcohol, Cetaryl Glucoside, Citrus Aurantifolia Peel Powder, Citrus Limon Peel Powder, Disodium EDTA, Glucose, Glyceryl Hydroxystearate,  Palmitic Acid, Parfum, Phenoxyethanol, Sodium Hydroxide, Stearic Acid, Alpha-Isomethyl Ionone, Benzyl alcohol, Benzyl Sslicylate, Citronellol, Coumarin,  Hydroxycitronellal, Limonene, Linalool, CI 77981

Een okee lijstje met onder andere hydraterende glycerine, milde citruszuren die dode huidcellen helpen te verwijderen en een combinatie van ingrediënten die Dove samen ‘cell moisturisers’ noemt die de huid verzorgen, hydrateren en beschermen. Na uitgebreid testen kan ik me zeker vinden in de combinatie van ingrediënten, al zie ik lijstjes voor een relatief simpel product als een handcrème liever nog wat korter. Zo had bijvoorbeeld de ‘harde’ benzyl alcohol (ook al staat het redelijk aan het eind van de ingrediëntenlijst en zit er dus weinig van in, tóch staat het bekend als uitdrogend ingrediënt en lijkt het me overbodig) van mij achterwege gelaten mogen worden. In ruil daarvoor was wat vitamine E of shea boter juist een fijne verzorgende toevoeging geweest!

dove dermaspa beauty sleep overnight manicure hand cream handcrème review

Mijn ervaring
Ondanks dat ik dus niet helemaal enthousiast ben over de gehele ingrediëntenlijst, doet deze handcrème zeker wat hij moet doen. De combinatie van de ingrediënten doet dus duidelijk wel wat! Ten eerste vind ik de textuur prettig; deze smeert niet te dik, trekt redelijk goed in en laat subtiel een verzorgend laagje achter. En dat laagje vind ik voor een nacht-handcrème helemaal niet erg en geeft dan juist een extra verwarmend en beschermend gevoel. Daarnaast reageert zowel de huid van mijn handen als mijn nagelriemen er goed op. Ik smeer de crème ’s avonds lekker uitgebreid in en wordt ’s ochtends wakker met zachte handen en de droge nagelriemen zijn na een week trouw smeren echt een heel stuk minder droog. En dat oogt echt zoveel fijner! En dan komt deze handcrème ook nog eens in een hygiënische tube met klepdop en in een lekkere grote inhoud zodat je er wel even mee door kan. En last but not leas: de heerlijk rustgevende en verzorgende geur van crèmige lavendel. Ik ben fan!

Prijs en verkrijgbaarheid
De Dove DermaSpa beauty sleep overnight manicure hand cream komt in een tube van 75ml en is verkrijgbaar voor €4,29 per tube. Tipje: zowel bij Etos (1+1) als bij Kruidvat (2+2) zijn nu goede acties waardoor deze handcrème voor een heel leuk prijsje uit te proberen, of in te slaan, is. In dezelfde DermaSpa beauty sleep lijn is ook nog een bodylotion en body balm te koop.

–> Heb jij deze Dove DermaSpa beauty sleep producten al eens geprobeerd? Spreekt de handcrème jou aan?

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Femke
  Reply Femke 20 augustus 2019 at 06:57

  Fijn dat hij toch zo goed werkt, ook al is de ingrediëntenlijst misschien niet helemaal geweldig. Hij ziet er in ieder geval weer mooi uit en Dove ruikt altijd heerlijk.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 20 augustus 2019 at 06:39

  Goede review.
  Handen zijn een visitekaart.
  Ben verslaafd aan handcremes dus zal dit op mijn shoplist zetten…..
  Actie’s zijn fijn…..

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.