Beauty

Budget beauty tip | HEMA vegan bodycare

5 augustus 2019

HEMA vegan bodycare
HEMA is de laatste tijd echt heel erg goed bezig en daar vertel ik je vandaag graag wat meer over. Ze hebben namelijk onlangs hun bodycare assortiment vernieuwd en deze is nu 100% vegan en geproduceerd met ethisch verantwoorde ingrediënten, met verpakkingen van gerecycled materiaal. 

‘Lees ook: Alles over microbeads (en waarom je ze moet vermijden).’

HEMA vegan bodycare

HEMA vegan bodycare

Met deze vernieuwde verzorgingslijn richten ze zich op de goede dingen, zowel voor de mens als voor de natuur. Het nieuwe bodycare assortiment bestaat uit vijf verschillende lijnen met ieder een ander hoofdingrediënt; komkommer, broccoli, katoenzaad, granaatappel en amandel. Elke lijn bevat een shower gel, body scrub en een bodylotion. In de lijnen met komkommer, granaatappel en amandel is er ook nog een shower mousse verkrijgbaar. Good to know: de producten zijn ook nog eens geheel dierproefvrij. Ook mooi: de toilettas op de foto’s is ook van HEMA en deze zijn voor 100% gemaakt van gerecyclede plastic flesjes.

Zoals je van HEMA kan verwachten blijven de prijzen leuk, deze vernieuwde bodycare is namelijk al vanaf €3,50 verkrijgbaar via de HEMA webwinkel en in de HEMA winkels.

https://curvacious.nl/blog/2019/08/hema-vegan-bodycare/

Mijn favorieten
Ik vind persoonlijk de amandellijn heel erg interessant voor mijn type huid. Ik heb namelijk een droge huid en amandelolie staat erom bekend verzorgende, beschermende en voedende eigenschappen te hebben. Beide producten komen in een handige tube met 125ml inhoud en kosten €3,75 per stuk.

De bodyscrub uit de nieuwe lijn is niet te grof van textuur waardoor hij fijn aanvoelt op de huid en toch doeltreffend genoeg is om dode huidcellen te verwijderen en de huid gladder en zachter te maken. Er zit onder andere aloë vera sap, kokosextract, olus olie, gemalen amandel, glycerine, amandelolie, zonnebloemolie en vitamine E in.

In de bodylotion zit onder andere kokosextract, aloë vera sap, glycerine, shea boter, amandelolie, vitamine E en soja olie. De textuur is die van een bodylotion die snel intrekt in de huid en toch doet hij qua voeding voldoende voor mijn huid. De lotion laat geen plakkerig laagje achter, maakt de huid zacht en soepel en ruikt ook nog eens heerlijk zacht, ietwat notig en bloemig.

Ik vind het echt heel erg goed dat een groot bedrijf als HEMA laat zien dat ze zo bewust bezig zijn met verduurzaming van producten en toch betaalbaar weet te blijven. Wat mij betreft een groot voorbeeld voor veel andere bedrijven en merken!

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Michelle
    Reply Michelle 11 augustus 2019 at 19:48

    Wat een goede zet van de Hema! Ik shop momenteel vaak bij de Lush en hoewel deze producten heerlijk zijn, zijn ze natuurlijk ook aan de prijzige kant ( wat logische is door alle verse Ingrediënten). Maar als je ze dan met dit soort Vegan producten kan afwisselen is dat natuurlijk erg prettig ( voor je portomonee)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.