Eten & drinken Lifestyle

Love it! | Joy of Matcha

6 augustus 2019

matcha thee voordelen
Ik begin bijna iedere doordeweekse dag met een ontbijtshake met proteïnepoeder, gedroogd vruchtenpoeder, vezels en een shotje matcha. Dit maakt een voedzaam, gemakkelijk, snel en vooral ook lekker ontbijtje waar ik vol energie de dag mee kan beginnen. En die energie komt voor een groot deel uit de matcha die erin gaat. Matcha staat namelijk bekend als de meest gezonde theevariant met een aantal heel fijne gezondheidsvoordelen. Ik vertel je hier graag wat meer over én mag 3 x een luxe Joy of Matcha cadeauset weggeven om mijn enthousiasme te kunnen delen. 

‘Lees ook: Digitale Detox (zo kom je van je smartphone verslaving af).’

matcha thee voordelen

De voordelen van matcha thee

Matcha thee wordt gemaakt van de jongste blaadjes van de Camellia Sinensis (groene theeplant). Deze plantjes worden de laatste weken voor de oogst in de schaduw gezet waardoor ze gaan protesteren en nog meer, gezonder en smaakvoller bladgroen gaan produceren. De fijnste blaadjes worden vervolgens met de hand geoogst, daarna gestoomd en gedroogd waardoor alle voedingsstoffen maximaal worden behouden. Je drinkt met een kopje matcha thee dus het gehele blad waardoor je optimaal geniet van alle antioxidanten, aminozuren en cafeïne.

De voordelen? Het geeft je metabolisme een boost, is rijk aan chlorophyl en vitamines, geeft je voor meerdere uren een energiestoot op een krachtigere manier dan een kop koffie doet, zou zorgen voor een betere concentratie en helpt je bloedsuikerspiegel stabiel te houden waardoor je minder last krijgt van de bekende ups en downs, zowel lichamelijk als geestelijk. Daarnaast vermindert het tekenen van (huid)veroudering, ondersteunt het het immuunsysteem, heeft het een reinigende werking en geeft het een opgewekt gevoel.

Let op: een goede kwaliteit matcha thee kopen is niet eenvoudig. Zorg dat je er eentje kan vinden van een mooie en pure kwaliteit. Er gaan namelijk veel ‘mixxen’ met normale (groene) thee de rondte die zeker anders smaakt dan de echte matcha en waardoor je ook niet zal profiteren van de gezondheidsvoordelen..

matcha thee voordelen matcha thee voordelen matcha thee voordelen

Matcha latte
Ik heb al eens eerder over de voordelen van matcha voor je gezondheid geschreven en deelde daarbij mijn recept voor een overheerlijke matcha latte met je. Een puur kopje matcha thee vind ik persoonlijk lekker, maar de smaak heeft wel ietwat aan me moeten groeien. Het smaakt een beetje ‘groen’ en grassig, lekker fris en zacht met in de verte een klein bittertje. Even wennen dus wel! Op de manier van een matcha latte geniet ik er persoonlijk het meeste van en het is ook nog eens zo gemaakt. Gewoon een klein beetje matcha met heet water opkloppen met de bamboeklopper (chasen) tot het bekende schuimige kopje thee, (plantaardige) melk opschuimen en dit samen met een klein beetje honing aan de thee toevoegen. Het smaakt zo lekker mild, heeft een zachter mondgevoel en geeft me een lekkere dosis energie en ‘helderheid’. Love it!

Winactie | 3 x Joy of Matcha luxe set t.w.v. €65,95 per set
Om mijn enthousiasme over dit groene goedje te delen mag ik in samenwerking met Joy of Matcha drie keer zo’n prachtige cadeauset zoals je hierboven ziet weggeven. De set bestaat uit een blikje hoge kwaliteit matcha thee poeder (voldoende voor 30-35 kopjes thee), een bamboe maatlepel, een bamboe opklopper en een prachtige porseleinen mok.

Om kans te maken op één van deze sets laat je een reactie achter onder dit artikel met daarin jouw favoriete feel good momentje van de dag waar je echt van opleeft. Om je eraan te herinneren dat je meer van zulke momentjes voor jezelf zou moeten nemen ♥ Daarnaast vind ik het natuurlijk heel erg leuk als je mij volgt via Instagram en Facebook en bij de betreffende post een reactie en/of like wil achter laten en het bericht wil delen. Sharing is caring! :) Meedoen met deze winactie kan tot en met zondag 11 augustus 2019, 23.59 uur. De winnaars krijgen na afloop persoonlijk bericht.

–> Wat is jouw favoriete feel good momentje waar je helemaal van opleeft?

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Riekie Bos
  Reply Riekie Bos 12 augustus 2019 at 13:23

  mijn favoriete feel good momentje van de dag is het als ik thuis kom in ons huisje (ik woon sinds april samen met mijn lieve vriendje) en als ik dan mijn achtertuintje in loop en zie hoe alles er begint te groeien en te bloeien.
  Daar word ik onwijs blij van.

 • Avatar van Axana
  Reply Axana 11 augustus 2019 at 23:01

  Het is zo makkelijk om op te gaan in de drukte van de dag en je niet bezig te houden met het hier en nu. Maar er zijn zoveel feel good momentjes waar je van kunt genieten, als je maar de tijd neemt om er bij stil te staan. Zo kan ik intens genieten van de geur van regen, een glimlach van een onbekende en een (onverwacht) goed gesprek. Ook plof ik graag neer op de bank met een goed boek en een kop thee na een lange werkdag. Gewoon de alledaagse dingen, die doen het hem!

 • Avatar van aida
  Reply aida 11 augustus 2019 at 22:16

  Mijn favo moment is als ik vroeg in de morgen opsta, en dan even moment van stilte innemen, richting de zon kijken (Yezidi bidden richting de zon, since we are all from the nature en even goede intenties voor de wereld sturen, ik ben nameijk Yezidi Koerdische, eerst bidden wij voor anderen en dan voor onszelf met het idee: hoe zwaar je het ook mag hebben er zijn anderen die meer struggles hebben, wellicht kun je niet altijd iets betekenen maar magie van je eigen intentie is er sowieso. Hierna volgt mijn verzorgingsroutine en daarna altijd een kopje thee of koffie, even een moment van warmte. Door het Yezidi zijn voel ik me zoo verbonden met natuur, dus van Matcha gaat mijn hart helemaal kloppen. Green is life!

 • Avatar van Carina Peters
  Reply Carina Peters 11 augustus 2019 at 21:46

  Momenteel is m’n feel good momentje, het knuffel moment met m’n zoontje voordat hij gaat slapen. Dat is echt genieten. Ben nog niet zo goed in me momentjes, maar ben druk in de leer hier in. 😁

 • Avatar van Elise
  Reply Elise 10 augustus 2019 at 22:49

  Oh wat een mooi setje! Ik doe graag mee. Die extra energie klinkt goed. Vandaag besloten dat vanaf morgen toch echt het middag dutje er af gaat bij mijn dochter. Ik zal dus even opzoek moeten naar een nieuw dagritme en geniet momentjes voor mezelf!

 • Avatar van Katerina Banjo
  Reply Katerina Banjo 9 augustus 2019 at 22:54

  Mijn feelgood momentje is als ik op tijd wakker ben en iedereen nog slaapt… Heerlijk rustig in huis, mijn bakje koffie (of wordt het nu thee dan? ) en even helemaal niets… stilte, koffie en ik gaan erg goed samen namelijk ;-)

 • Avatar van Judith Rotmans
  Reply Judith Rotmans 9 augustus 2019 at 22:06

  mijn ultieme feelgood moment is als ik ’s avonds tijd heb of tijd neem.. om in bad te gaan. En daarna nog even op de bank plof. en dan niet de tv aan zet maar een boek lees van mn favoriete feel good schrijfste Jill Mansell

 • Avatar van Cobi
  Reply Cobi 9 augustus 2019 at 19:13

  Als iedereen nog slaapt en ik in mijn eentje op de bank wakker word heerlijk met een kop thee en daarna druppelen dan mijn gezinsleden een voor een naar beneden

 • Avatar van Mientje Lok
  Reply Mientje Lok 9 augustus 2019 at 15:03

  Als ik ’s ochtends tussen 6 en 7 mijn ochtendwandeling maak van 5 km. Heerlijk! Een beter begin van de dag is er niet.

 • Avatar van Bianca Schonewille
  Reply Bianca Schonewille 8 augustus 2019 at 23:49

  Ik geniet wanneer ik s’ochtends voor dag en dauw met mijn metaaldetector ergens in de natuur sta en de zon zie opkomen en de vogels op de achtergrond hoor ☺️

 • Avatar van Tamara
  Reply Tamara 8 augustus 2019 at 21:56

  het beste feelgood moment. ’s ochtends heel vroeg als iedereen nog in diepe slaap is, heerlijk een paar yoga oefeningen doen…Mijn ikigai!

 • Avatar van Sanne
  Reply Sanne 8 augustus 2019 at 20:33

  Mijn geniet momentje is sochtends als ik net wakker ben. Manlief en zoonlief slapen dan nog. En ik heb even een momentje voor mij zelf. Als echte thee leut doe ik dit uiteraard met een heerlijke kop thee.

 • Avatar van Marijke
  Reply Marijke 8 augustus 2019 at 20:26

  Mijn feel good momentje is ’s avonds, in alle rust op de bank genietend van een lekkere kop thee!

 • Avatar van Anna Wienen
  Reply Anna Wienen 8 augustus 2019 at 20:07

  Ik kan heeeeel erg genieten van mijn dochter… Kan uren na haar kijken als ze aan het spelen is

 • Avatar van Bode
  Reply Bode 8 augustus 2019 at 19:08

  We zijn dol op thee. Lekker elke avond genietend van een kop thee een mooi boek lezen.

 • Avatar van gerrie peters
  Reply gerrie peters 8 augustus 2019 at 18:17

  mijn feel good moment is zondag morgens op de bank met mijn man en zoon met een heerlijk kop thee. hond erbij en genieten van elkaar.

 • Avatar van Jacqueline de Waal
  Reply Jacqueline de Waal 8 augustus 2019 at 16:58

  Ziet er schitterend uit op de website ben heel erg benieuwd naar deze thee

 • Avatar van Romy van Dijk
  Reply Romy van Dijk 8 augustus 2019 at 16:26

  Lijkt me heerlijk deze thee! Mijn verwenmoment begint al vroeg op de dag. Mijn zoontje van anderhalf wordt iedere ochtend al vroeg wakker. Rond half 6 staat hij te jammeren in bed. Ik leg hem dan bij mij in bed en dan slaapt hij gelukkig vaak nog een uur door. Heerlijk dat rustige knuffelmomentje voor de drukte van de dag, zijn kleine handje legt hij altijd op mijn wang en kruipt lekker dicht tegen me aan. Ik kijk dan vol geluk hoe hij weer lekker in slaap valt en geniet nog van de rust!

 • Avatar van Charlotte de Kreiger
  Reply Charlotte de Kreiger 8 augustus 2019 at 16:20

  Wat een super actie!! Ik kan heerlijk genieten van een kopje thee! Het meeste aan het einde van een lange dag, als het druk is geweest op het werk, daarna de kinderen gehaald en gekookt, in huis opgeruimd en de kinderen naar bed. Dan komt mijn verwenmoment in een heerlijk warm bad! Een lekkere kop thee erbij met de tablet en kijk mijn lievelings serie! Ik voel mijn lijf en hoofd dan echt tot rust komen! Ik zou dat graag met deze prijs doen!

 • Avatar van Tahlia
  Reply Tahlia 8 augustus 2019 at 15:14

  Mijn feel good moment is als ik de vogels in het bos ga bijvoeren tijdens de gure wintermaanden. Ze vinden weinig insecten om de lange nachten te kunnen overleven en daarom bied ik ze graag vogelvoer. Het maakt me superblij als ze met een goed gevulde maag kunnen overwinteren. :)

 • Avatar van yessicaleidner
  Reply yessicaleidner 8 augustus 2019 at 06:58

  Goede morgen wat een heerlijke actie weer van jou wij zijn dol op thee althans mijn man niet die drink liever koffie. Ik drink daarin tegen heerlijke thee. En dan gelijk om 6.00 effe half uurtje hardlopen. Ben net terug hihi ja dat is voor mijn effe ontladen en eventjes genieten verse buiten lucht wij wonen vlakbij de polder geweldig. Je ziet de koeien paardjes ik geniet hiervan terwijl ik hier rent.

  Aangezien ik bijna 40 ben kan ik deze thee zeker goed gebruiken las dat het ook goed voor he huid is nou wat willen wij nog meer😍
  Ik volg jou al op alle page fb, Instagram,pinterest,en ook volg ik via ig matcha. En ik heb via Instagram opgeslagen bij mijn verhaal als @jes.jill

  Email adres yessicaleidner1980@gmail.com

  groetjes en een fijne dag

 • Avatar van Frida
  Reply Frida 7 augustus 2019 at 20:10

  ik kom helemaal tot rust als ik na een lange reis (vooral die na een heftige therapie sessie zijn killing) lekker achter mijn pc kruip met een kopje thee (what else) en als ik het mij zelf gun een bakje Ben en Jerry’s vegan ijs en dan lekker wat artikelen van het vegan magazine waar ik vrijwillig voor werk te redigeren om er een mooi stuk van te maken. Even lekkere afleiding en mijn mind resetten. Zou ook top zijn dit mooie kommetje te winnen. Ik ken macha thee niet, maar heb er goede verhalen van gehoord. Voor mij tot nu toe vaak iets te prijzig als minima.

 • Avatar van Joyce
  Reply Joyce 7 augustus 2019 at 20:04

  Mijn feel good moment is het avondeten af te sluiten met een kopje groene thee

 • Avatar van Tom
  Reply Tom 7 augustus 2019 at 19:58

  Dat is het moment dat mijn vrouw thee voor me zet! Maar ik wil het zelf ook graag leren zetten en met zo’n pakket zou ik willen oefenen en dan thee voor haar zetten als verrassing.

 • Avatar van Renate
  Reply Renate 7 augustus 2019 at 19:47

  Mijn moment is een rustig achtergrondmuziekje opzetten en dan heel langzaam slokje voor slokje thee drinken :)

 • Avatar van Christa l
  Reply Christa l 7 augustus 2019 at 17:34

  Mijn feeling good moment is momenteel mijn boek. Ik ben bezig met de 7 zusters te lezen. Heb net deel 2 aangeschaft. Doordat ik sinds mei met een Burn out thuis zit is het de bedoeling dat ik tijd voor mijzelf leer te maken. Ik kon dus niet lezen omdat ik de concentratie gewoonweg niet meer had tot 2 weken terug. Deze serie moet uit. En dat is echt mijn feel good moment. En kopje thee erbij met amandel melk maakt het straks helemaal af. Ik doe heel heel graag mee.

 • Avatar van Marian
  Reply Marian 7 augustus 2019 at 14:40

  Als we allemaal aan tafel zitten voor het avondeten. Even lekker samen en kletsen.

 • Avatar van m chen
  Reply m chen 7 augustus 2019 at 13:38

  Mijn favoriete feel good momentje van de dag waar ik echt van opleef is na het oogsten uit mijn moestuin en erna een kopje thee met iets lekkers!

 • Avatar van Fred En Josee
  Reply Fred En Josee 7 augustus 2019 at 12:55

  Ok 👌 my cup of tea 🍵

 • Avatar van Brenda
  Reply Brenda 7 augustus 2019 at 12:39

  Matcha thee ik heb het nog nooit gedronken, ben heel benieuwd naar de smaak.
  Mijn feel good moment is dat ik ’s morgens beneden onze honden heerlijk zie slapen en dat wanneer zij mij horen, uit hun mand komen, zich heerlijk uitrekken en lekker voor een knuffel komen.
  Mijn dag kan dan niet meer stuk.

 • Avatar van Hilde
  Reply Hilde 7 augustus 2019 at 11:38

  Mijn favoriete momentje is op de zetel knuffelen met mijn Jach Russell 🐶💕

 • Avatar van Beatrice Has
  Reply Beatrice Has 7 augustus 2019 at 07:10

  Als mijn dochtertje wakker wordt en direct vol energie en vrolijkheid onze kamer op komt rennen. Daarna een kopje Matcha en de dag is goed begonnen!

 • Avatar van Vermeule
  Reply Vermeule 6 augustus 2019 at 20:07

  Wat een super leuke actie. Ik heb al weken weinig energy, dus ik wil matcha graag uit proberen. Mijn feel good moment is als ik één van mijn hobby’s uitoefen (diamond painting, haken, borduren of kaarten maken), met op de achtergrond een rustgevend muziekje. Dan kan ik echt ontspannen.

 • Avatar van Danielle
  Reply Danielle 6 augustus 2019 at 19:05

  Zittend aan tafel kijken naar mijn lief terwijl hij de krant leest…

 • Avatar van Kika vd Berg
  Reply Kika vd Berg 6 augustus 2019 at 18:40

  Mijn favoriete momentje van de dag is eerst een stuk lopen met mijn hondje en daarna thuis komen en heerlijk even een kop koffie of thee drinken om lekker na te genieten en tot rust te komen, echt even metime!

 • Avatar van Hannah
  Reply Hannah 6 augustus 2019 at 17:18

  Mijn favoriete Feel good momentje van de dag is als ik de katjes eten heb gegeven. Om ze dan zo te zien smullen en achteraf zo lief tegen mij zien doen warmt echt mijn hart.

 • Avatar van Ria
  Reply Ria 6 augustus 2019 at 15:33

  Mijn favoriete feel good momentje is toch echt als ik op stal kom en mijn allerliefste zwarte parel begroet me met een zacht gehinnik. Minstens zo heerlijk is het als hij op het land staat en als ik hem roep hij als een dolle aan komt rennen(en nee natuurlijk dendert hij niet over me heen)

 • Avatar van Annet
  Reply Annet 6 augustus 2019 at 14:49

  Mijn momentje is s’middags rond 15.00, dan kruip ik ff lekker op de bank met een kom cappuccino en een stukje pure chocolade. Is ff een echt genietmomentje.

 • Avatar van Sharon de Ridder
  Reply Sharon de Ridder 6 augustus 2019 at 13:57

  Als ik een van m’n dochter wakker moet maken en we nog even kroelen: heerlijk, vol liefde dat lieve warme lijfje 🥰 Kan ik heel de werkdag op teren!

 • Avatar van Anita H.
  Reply Anita H. 6 augustus 2019 at 12:47

  Ik geniet vooral van de combi “luxe koffie” (met kokosmelk, ahornsiroop, cacao, vanillepoeder en sojaslagroom) met wat leesvoer (–> tijdschrift), lekker op de bank. Met op de achtergrond lekkere muziek.

 • Avatar van Lies
  Reply Lies 6 augustus 2019 at 11:59

  Ik vind een heerlijk feelgood moment rustig thuis, bij mijn haard, met een grote beker thee en spinnende katten in de buurt. Heerlijk!

 • Avatar van Laura
  Reply Laura 6 augustus 2019 at 11:36

  Lijkt mij heerlijk! Mijn feelgoodmomentje is in de ochtend buiten ontbijten. Deuren open, luisteren naar de fluitende vogeltjes en de rust. Kopje thee erbij en een tijdschrift. Heerlijk begin van de dag! 😍

 • Avatar van Sammy Meinderts
  Reply Sammy Meinderts 6 augustus 2019 at 11:36

  Mijn favoriete moment is mijn ochtendroutine. Ik praat positief tegen mijzelf: mijn morning peptalk. Dan noem ik 5 dingen waar ik dankbaar voor ben.🍀🌸Vervolgens maak ik mijn ontbijtje inclusief matcha thee. Het fijnste is om dit samen met mijn vader te kunnen doen. Ik werk vanuit huis (coach vrouwen op het gebied van zelfliefde🥰) en mijn vader is thuis door zijn ziekte. Dat klinkt niet zo leuk haha😂, maar het is super fijn om elke dag samen te zijn. We maken grapjes en hebben de grootste lol.

 • Avatar van Henk Meinderts
  Reply Henk Meinderts 6 augustus 2019 at 10:57

  Mijn feelgood moment is s,morgens samen met mijn dochter. Ik ben afgekeurd en dus ontbijten we nu altijd gezellig samen. Ik ben een cappucino man maar mijn dochter drinkt s,morgens macha thee maar ze heeft niet zo,n mooi setje dus ik doe graag voor haar mee.

 • Avatar van Willy Nijssen
  Reply Willy Nijssen 6 augustus 2019 at 10:12

  Wow, super gave actie, ik loot heel graag mee! Mijn favoriete feel good momentje van de dag is mijn ademhalingsoefening, dan ee groot glas water en een kopje koffie en dit alles genietend met het zicht op onze mooie tuin!

 • Avatar van Corina
  Reply Corina 6 augustus 2019 at 10:07

  Wat een leuke winactie! Mijn feelgood-momentje is toch wel m’n ontbijt van Griekse yoghurt, blauwe bessen en een schepje jam. Elke dag opnieuw geniet ik er echt van!

 • Avatar van Tessa Cornelissen
  Reply Tessa Cornelissen 6 augustus 2019 at 10:02

  Mijn favoriete momentje is onze lieve konijnen knuffelen met een fijn muziekje op de achtergrond. Hopelijk komt er een favoriet momentje en me time voor mezelf bij met deze fijne matcha set. Matcha is nog geheel nieuw voor mij, maar zo’n enorme theeleut als ik, ben ik daar zeer benieuwd naar.

 • Avatar van Renate
  Reply Renate 6 augustus 2019 at 08:01

  Mijn feelgood momentje is…. Een kopje koffie met warme melk, zittend op de bank, terwijl mijn kindjes lekker aan het spelen zijn ❤️

 • Avatar van Marina Korink
  Reply Marina Korink 6 augustus 2019 at 07:58

  Mijn feelgood momentje is als ik opsta uit mijn bed en even heerlijk kan chillen omdat mijn man al mijn ontbijt klaar maakt😀. Heerlijk toch?

 • Avatar van Annelies van de Kamp
  Reply Annelies van de Kamp 6 augustus 2019 at 07:52

  Mijn feel good moment is als ik uit mijn bed stap en de radio aanzet, muziek doet zoveel met je!

 • Avatar van Jana Beeckman
  Reply Jana Beeckman 6 augustus 2019 at 07:46

  Ik vind de kleur van Matcha altijd zo mooi en helder haha, het ziet er gewoon gezond uit. Ik heb het echter nog nooit geprobeerd en ben dus erg benieuwd. Mijn feel good moment van de dag is ongetwijfeld mijn rijstwafeltje met pindakaas ;p, iets waar ik keer op keer naar uitkijk. Misschien binnenkort aangevuld met een kopje Matcha thee ;)?

 • Avatar van Cilia
  Reply Cilia 6 augustus 2019 at 07:45

  Mijn mooiste “feel good moment” is nog altijd het eerste half uurtje na het opstaan. Aangezien ik altijd vroeg wakker ben, is het nog stil, rustig, Nederland slaapt nog. Even buiten genieten van de rust, vóór de herrie op de snelwegen en spoorlijn losbarst. Even genieten van het uitzicht op de weilanden, achter ons huis. Héérlijk, niets lekkerder dan vroeg opstaan.

 • Avatar van Lisette
  Reply Lisette 6 augustus 2019 at 07:31

  Mijn feel good momentje is ’s morgens naar beneden en heerlijk bij onze hond in haar mand gaan liggen om samen te kroelen. Op vrije dagen ga ik op de bank liggen met mijn ontbijt en een kop thee en komt onze hond heerlijk bij mij op schoot liggen (kan best met 37 kilo aan hond hihi). Samen genieten ❤

 • Avatar van Myranda
  Reply Myranda 6 augustus 2019 at 07:11

  Mijn verwen moment is vroeg in de ochtend te beginnen met een kopje thee. Vaak groene thee. Daarna een uurtje wandelen op mijnvrije dagen ( ik werk er naar 2). Nu ik hier kees dat jou thee zo veel gezonder us ben ik daar heel nieuwsgierig van geworden. Duimen dus dat ik hem uit kan proberen.

 • Avatar van Floor Verseveldt
  Reply Floor Verseveldt 6 augustus 2019 at 07:07

  Ik ben erg benieuwd na het lezen van je artikel. Ik ben dol op thee. Ik heb meerdere momenten op de dag maar een echt feel good moment is als beide jongens ochtends beneden
  zijn en ze elkaar net zien. Dan hebben ze elkaar zo “gemist” , even knuffelen en kusje geven en daar kan ik zo ontzettend van genieten.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.