Eten & drinken Lifestyle

Love it! | Joy of Matcha

6 augustus 2019

matcha thee gezondheid 6 - Love it! | Joy of Matcha
Ik begin bijna iedere doordeweekse dag met een ontbijtshake met proteïnepoeder, gedroogd vruchtenpoeder, vezels en een shotje matcha. Dit maakt een voedzaam, gemakkelijk, snel en vooral ook lekker ontbijtje waar ik vol energie de dag mee kan beginnen. En die energie komt voor een groot deel uit de matcha die erin gaat. Matcha staat namelijk bekend als de meest gezonde theevariant met een aantal heel fijne gezondheidsvoordelen. Ik vertel je hier graag wat meer over én mag 3 x een luxe Joy of Matcha cadeauset weggeven om mijn enthousiasme te kunnen delen. 

‘Lees ook: Digitale Detox (zo kom je van je smartphone verslaving af).’

matcha thee gezondheid 3 - Love it! | Joy of Matcha

De voordelen van matcha thee

Matcha thee wordt gemaakt van de jongste blaadjes van de Camellia Sinensis (groene theeplant). Deze plantjes worden de laatste weken voor de oogst in de schaduw gezet waardoor ze gaan protesteren en nog meer, gezonder en smaakvoller bladgroen gaan produceren. De fijnste blaadjes worden vervolgens met de hand geoogst, daarna gestoomd en gedroogd waardoor alle voedingsstoffen maximaal worden behouden. Je drinkt met een kopje matcha thee dus het gehele blad waardoor je optimaal geniet van alle antioxidanten, aminozuren en cafeïne.

De voordelen? Het geeft je metabolisme een boost, is rijk aan chlorophyl en vitamines, geeft je voor meerdere uren een energiestoot op een krachtigere manier dan een kop koffie doet, zou zorgen voor een betere concentratie en helpt je bloedsuikerspiegel stabiel te houden waardoor je minder last krijgt van de bekende ups en downs, zowel lichamelijk als geestelijk. Daarnaast vermindert het tekenen van (huid)veroudering, ondersteunt het het immuunsysteem, heeft het een reinigende werking en geeft het een opgewekt gevoel.

Let op: een goede kwaliteit matcha thee kopen is niet eenvoudig. Zorg dat je er eentje kan vinden van een mooie en pure kwaliteit. Er gaan namelijk veel ‘mixxen’ met normale (groene) thee de rondte die zeker anders smaakt dan de echte matcha en waardoor je ook niet zal profiteren van de gezondheidsvoordelen..

matcha thee gezondheid 1 - Love it! | Joy of Matchamatcha thee gezondheid 2 - Love it! | Joy of Matchamatcha thee gezondheid 4 - Love it! | Joy of Matcha

Matcha latte
Ik heb al eens eerder over de voordelen van matcha voor je gezondheid geschreven en deelde daarbij mijn recept voor een overheerlijke matcha latte met je. Een puur kopje matcha thee vind ik persoonlijk lekker, maar de smaak heeft wel ietwat aan me moeten groeien. Het smaakt een beetje ‘groen’ en grassig, lekker fris en zacht met in de verte een klein bittertje. Even wennen dus wel! Op de manier van een matcha latte geniet ik er persoonlijk het meeste van en het is ook nog eens zo gemaakt. Gewoon een klein beetje matcha met heet water opkloppen met de bamboeklopper (chasen) tot het bekende schuimige kopje thee, (plantaardige) melk opschuimen en dit samen met een klein beetje honing aan de thee toevoegen. Het smaakt zo lekker mild, heeft een zachter mondgevoel en geeft me een lekkere dosis energie en ‘helderheid’. Love it!

Winactie | 3 x Joy of Matcha luxe set t.w.v. €65,95 per set
Om mijn enthousiasme over dit groene goedje te delen mag ik in samenwerking met Joy of Matcha drie keer zo’n prachtige cadeauset zoals je hierboven ziet weggeven. De set bestaat uit een blikje hoge kwaliteit matcha thee poeder (voldoende voor 30-35 kopjes thee), een bamboe maatlepel, een bamboe opklopper en een prachtige porseleinen mok.

Om kans te maken op één van deze sets laat je een reactie achter onder dit artikel met daarin jouw favoriete feel good momentje van de dag waar je echt van opleeft. Om je eraan te herinneren dat je meer van zulke momentjes voor jezelf zou moeten nemen ♥ Daarnaast vind ik het natuurlijk heel erg leuk als je mij volgt via Instagram en Facebook en bij de betreffende post een reactie en/of like wil achter laten en het bericht wil delen. Sharing is caring! :) Meedoen met deze winactie kan tot en met zondag 11 augustus 2019, 23.59 uur. De winnaars krijgen na afloop persoonlijk bericht.

–> Wat is jouw favoriete feel good momentje waar je helemaal van opleeft?

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Riekie Bos
  Reply Riekie Bos 12 augustus 2019 at 13:23

  mijn favoriete feel good momentje van de dag is het als ik thuis kom in ons huisje (ik woon sinds april samen met mijn lieve vriendje) en als ik dan mijn achtertuintje in loop en zie hoe alles er begint te groeien en te bloeien.
  Daar word ik onwijs blij van.

 • Avatar van Axana
  Reply Axana 11 augustus 2019 at 23:01

  Het is zo makkelijk om op te gaan in de drukte van de dag en je niet bezig te houden met het hier en nu. Maar er zijn zoveel feel good momentjes waar je van kunt genieten, als je maar de tijd neemt om er bij stil te staan. Zo kan ik intens genieten van de geur van regen, een glimlach van een onbekende en een (onverwacht) goed gesprek. Ook plof ik graag neer op de bank met een goed boek en een kop thee na een lange werkdag. Gewoon de alledaagse dingen, die doen het hem!

 • Avatar van aida
  Reply aida 11 augustus 2019 at 22:16

  Mijn favo moment is als ik vroeg in de morgen opsta, en dan even moment van stilte innemen, richting de zon kijken (Yezidi bidden richting de zon, since we are all from the nature en even goede intenties voor de wereld sturen, ik ben nameijk Yezidi Koerdische, eerst bidden wij voor anderen en dan voor onszelf met het idee: hoe zwaar je het ook mag hebben er zijn anderen die meer struggles hebben, wellicht kun je niet altijd iets betekenen maar magie van je eigen intentie is er sowieso. Hierna volgt mijn verzorgingsroutine en daarna altijd een kopje thee of koffie, even een moment van warmte. Door het Yezidi zijn voel ik me zoo verbonden met natuur, dus van Matcha gaat mijn hart helemaal kloppen. Green is life!

 • Avatar van Carina Peters
  Reply Carina Peters 11 augustus 2019 at 21:46

  Momenteel is m’n feel good momentje, het knuffel moment met m’n zoontje voordat hij gaat slapen. Dat is echt genieten. Ben nog niet zo goed in me momentjes, maar ben druk in de leer hier in. 😁

 • Avatar van Elise
  Reply Elise 10 augustus 2019 at 22:49

  Oh wat een mooi setje! Ik doe graag mee. Die extra energie klinkt goed. Vandaag besloten dat vanaf morgen toch echt het middag dutje er af gaat bij mijn dochter. Ik zal dus even opzoek moeten naar een nieuw dagritme en geniet momentjes voor mezelf!

 • Avatar van Katerina Banjo
  Reply Katerina Banjo 9 augustus 2019 at 22:54

  Mijn feelgood momentje is als ik op tijd wakker ben en iedereen nog slaapt… Heerlijk rustig in huis, mijn bakje koffie (of wordt het nu thee dan? ) en even helemaal niets… stilte, koffie en ik gaan erg goed samen namelijk ;-)

 • Avatar van Judith Rotmans
  Reply Judith Rotmans 9 augustus 2019 at 22:06

  mijn ultieme feelgood moment is als ik ’s avonds tijd heb of tijd neem.. om in bad te gaan. En daarna nog even op de bank plof. en dan niet de tv aan zet maar een boek lees van mn favoriete feel good schrijfste Jill Mansell

 • Avatar van Cobi
  Reply Cobi 9 augustus 2019 at 19:13

  Als iedereen nog slaapt en ik in mijn eentje op de bank wakker word heerlijk met een kop thee en daarna druppelen dan mijn gezinsleden een voor een naar beneden

 • Avatar van Mientje Lok
  Reply Mientje Lok 9 augustus 2019 at 15:03

  Als ik ’s ochtends tussen 6 en 7 mijn ochtendwandeling maak van 5 km. Heerlijk! Een beter begin van de dag is er niet.

 • Avatar van Bianca Schonewille
  Reply Bianca Schonewille 8 augustus 2019 at 23:49

  Ik geniet wanneer ik s’ochtends voor dag en dauw met mijn metaaldetector ergens in de natuur sta en de zon zie opkomen en de vogels op de achtergrond hoor ☺️

 • Avatar van Tamara
  Reply Tamara 8 augustus 2019 at 21:56

  het beste feelgood moment. ’s ochtends heel vroeg als iedereen nog in diepe slaap is, heerlijk een paar yoga oefeningen doen…Mijn ikigai!

 • Avatar van Sanne
  Reply Sanne 8 augustus 2019 at 20:33

  Mijn geniet momentje is sochtends als ik net wakker ben. Manlief en zoonlief slapen dan nog. En ik heb even een momentje voor mij zelf. Als echte thee leut doe ik dit uiteraard met een heerlijke kop thee.

 • Avatar van Marijke
  Reply Marijke 8 augustus 2019 at 20:26

  Mijn feel good momentje is ’s avonds, in alle rust op de bank genietend van een lekkere kop thee!

 • Avatar van Anna Wienen
  Reply Anna Wienen 8 augustus 2019 at 20:07

  Ik kan heeeeel erg genieten van mijn dochter… Kan uren na haar kijken als ze aan het spelen is

 • Avatar van Bode
  Reply Bode 8 augustus 2019 at 19:08

  We zijn dol op thee. Lekker elke avond genietend van een kop thee een mooi boek lezen.

1 2 3

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in Eten & drinken, Lifestyle
een kijkje in onze tuin
Home | Een kijkje in onze tuin

Dit voorjaar keken we naar buiten en besloten we dat het echt tijd was om de tuin eens flink onder...

Close