Fashion

Fashion | Overhemdjurkjes (combineertips & webshoptip)

3 augustus 2019

overhemdjurk combineren tips
Waar ik eerder niet echt vaak te vinden was in een jurk of een rok, begin ik er steeds meer comfortabel in te worden. Een nieuw iets om te ontdekken voor mij dus, maar ik heb al gemerkt dat de midirok en overhemdjurk toch wel mijn persoonlijke favorieten zijn. En over deze laatste categorie wil ik in dit artikel wat dieper ingaan. Je kan er namelijk heel wat kanten mee op. Een paar stylingtips én een leuke shoptip in dit artikel! 

‘Lees ook: De leukste zwemkleding (voor iédere maat!).’

overhemdjurk combineren tips

Tips om een overhemdjurk te combineren

Het leuke aan overhemdjurkjes is dus dat je ze heel erg gemakkelijk kan stijlen op een andere manier. Als je er één in een mooie kwaliteit hebt dan kan je hem heel gemakkelijk van een dagje shoppen tot je werk tot zelfs een feestje dragen.

Draag een overhemdjurk bijvoorbeeld met een hemdje eronder, de knoopjes tot aan de middel los, met opgerolde mouwen en sneakers voor een meer casual look voor tijdens het shoppen. Draag hem wat meer hooggesloten, de mouwen op lengte en een paar pumps eronder en hij gaat goed door voor een etentje of netter feestje. Of neem er eentje van een lekkere luchtige stof mee naar het strand. Je trekt hem zo aan over je zwemkleding en ziet er gelijk leuk uit om bij een strandtentje te gaan zitten. Zelfs los gedragen als vestje kan hij goed over een jeans met een shirtje. En wat het helemaal top maakt is dat je ze met een panty, maillot of legging, een paar stoere bikerboots en een bikerjacket zelfs tot in de herfst of winter door kan dragen.

Mocht ik een paar tips kunnen geven, ga dan voor een model met een tailleriempje om wat meer de verhoudingen van je lijf terug te laten zien en kies er voor eentje in meer natuurlijke materialen zoals viscose, lyocell of katoen. Dit draagt gewoonweg het lekkerst.

overhemdjurk combineren tips

Overhemdjurkjes zijn echt van heel veel verschillende merken, in verschillende prints en voor ieder budget te vinden. Tijdens het rondsnuffelen op internet kwam ik een voor mij nieuw merk tegen: Studio Anneloes kleding. Alle jurkjes op de collages in dit artikel zijn van dit merk. Ik zie er heel wat leuke overhemdjurken tussen – vooral de heel donkerblauwe met subtiel printje en roze binnenkant van de boord – en wat mij dan ook aanspreekt is dat het van Nederlandse bodem is én er nagedacht is over de materiaalkeuze. Zeker voor de zomer is een katoenmix of ‘travelmix’ heel erg prettig. Deze laatste draagt lekker licht, is kreukvrij (deze neem je dus zo mee in je koffer als je op vakantie gaat), pilvrij en worden geproduceerd op een heel milieuvriendelijke manier waardoor ze ook nog eens duurzaam zijn.

Ook in de vele plussize (web)winkels die er zijn kan je de overhemdjurkjes terug vinden en ik vind het persoonlijk echt een model voor iedere maat. Probeer het maar eens! :)

–> Ben jij fan van het type overhemdjurk? Mocht je zelf ook nog een leuk shoppingadresje weten, deel hem dan gerust onder dit artikel. Sharing is caring! ♥

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.