Reizen & vrije tijd

4 x tips voor een weekendje weg in België

21 september 2019

België weekendje weg tips
Een deel van mijn familie woont in België en daarom kom ik al van kleins af aan met enige regelmaat in dit land. Daarnaast ben ik er in mijn jeugd meerdere keren op vakantie geweest en komen Paul en ik er sinds ik uit huis ben zowel met als zonder kinderen wel eens voor een vakantie, weekendje weg of een dagje uit. Groot voordeel: je hebt er al snel het gevoel dat je er echt even helemaal tussenuit bent en dat terwijl je er zo heen rijdt. In dit artikel deel ik een aantal leuke tips voor een weekendje weg in Belgïe met je én een tip voor als je een fijne accommodatie zoekt. Wellicht een leuk idee voor de herfstvakantie!

‘Lees ook: Tips voor leuke buitenactiviteiten met kinderen.’

België weekendje weg tips België weekendje weg tips

Tips voor een weekendje weg in België

1. Pairi Daiza
Okee, misschien is dit wel één van de meest bekendere uitjes in België maar het is er zeker eentje waar je wat mij betreft eens naartoe moet gaan. Pairi Daiza is een dierenpark wat in 1994 voor het eerst haar deuren opende, maar een aantal jaren geleden een complete make-over heeft gehad. En dat is echt het bezoeken waard, want wat is dit een prachtige dierentuin! Het is verkozen tot Beste Zoo van Europa en is onderverdeeld in verschillende werelden. Dit merk je aan de dieren die in een bepaald leefgebied te vinden zijn, maar ook aan de aankleding en zelfs de aangepaste restaurantjes en muziek in ieder deel. En, vergeet natuurlijk niet de reuzenpanda-tweeling die er in augustus geboren zijn ♥

Paul en ik zijn hier eens een weekendje naartoe geweest toen we alleen Shae nog hadden en haar bij opa en oma konden brengen voor het weekend. Heerlijk even wat quality time met z’n tweetjes en we hebben hier echt een volle dag van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat rondgelopen. Vooral The Kingdom of Ganesha, The Middle Kingdom, The Last Frontier en The Land of the Cold vonden we heel erg indrukwekkend aan totaalbeleving.

België weekendje weg tips

2. Huur een vakantiehuis als ‘thuis’basis
Ook al is België een buurland en hoef je er niet voor te vliegen om er te komen, toch kan het nog wel een flink aantal uurtjes rijden zijn voordat je op een locatie bent. Zeker als je niet in het Zuiden van Nederland woont. Zo ligt Pairi Daiza bijvoorbeeld wat meer tegen de Franse grens aan. Voor een dagje uit is dat toch net even te ver rijden, zeker als er kinderen mee zijn. Wil je met je gezin, familie of met meerdere stellen eens naar Pairi Daiza of zoek je nog een tip voor een fijne accommodatie in België voor tijdens de herfstvakantie, kijk dan eens naar een vakantiehuis in België van NOVASOL.

Zo ligt bijvoorbeeld op zo’n anderhalf uur van de genoemde dierentuin een prachtige villa (BNA003) met 5 slaapkamers, 3 badkamers, een grote tuin, moderne inrichting en zelfs een wellnessruimte met sauna. Midden in de prachtige Ardennen en veel andere leuke uitjes en prachtige natuur in de omgeving. En zo heb je gelijk lekker veel persoonlijke ‘eigen’ ruimte voor die periode en dat is na een dagje uit toch ook wel heel erg fijn om tot rust te komen. Ook voor regenachtige dagen fijn om zo toch wat meer ruimte om je heen te hebben dan in menig bungalow of hotelkamer te vinden is zodat je alsnog lekker je ding kan doen, de kinderen binnen kunnen spelen en je niet direct op elkaars lip zit.

België weekendje weg tips

3. De Belgische Ardennen
En als we het dan toch over de Ardennen hebben en je houdt ervan om lekker actief te zijn in de buitenlucht, dan moet je hier zeker eens naartoe. Bezoek bijvoorbeeld eens het Domein van de Grotten van Han wat een uitje voor een dag is en een combinatie van grotten, dieren en een wandeling door de bossen. Er zijn klimparken, huur een kano of kajak, de watervallen van Coo, bezoek karakteristieke dorpjes, maak een kasteelroute door de prachtige natuur en om verschillende kastelen en burchten te bezoeken, ga op een regenachtige dag naar het Le Pass wetenschapsmuseum met je kinderen.. Er is in deze regio echt heel erg veel te doen en te beleven, maar vooral een aanrader als je een outdoor, avontuurlijk en sportiever type bent.

België weekendje weg tips

4. De Belgische kust
Met een kustlijn van 67 kilometer zijn er heel wat mooie plekjes in dit gebied om eens een bezoekje aan te brengen. Van gezellige badplaatsen, mooie boulevards om over te flaneren, zandstranden, strandtenten, een wandeling door de prachtige natuur of bezoek één van de vele steden en dorpen om cultuur op te snuiven en lekker te eten en te drinken. Er is zelfs een kusttram als soort hop-on-hop-off vervoer waardoor je meerdere badplaatsen in één dag of weekend kan bezoeken.

Oostende is bijvoorbeeld een bekende badplaats waarbij je het strand fijn kan afwisselen met een shoppingsessie en leuke culturele uitstapjes zoals met het bootje naar Fort Napoleon gaan. Lees zeker eens het verslag vol tips voor een weekend Oostende van blogger Leonie :) Verder zijn Blankenberge, Knokke, Duinkerke en De Panne ook aanraders voor een mooie mix van hippe strandtentjes, winkeltjes, heerlijk eten én een stukje cultuur. En mocht je met kinderen gaan, dan zit je bij De Panne helemaal goed aangezien daar Plopsaland De Panne te vinden is. Kan je eerst lekker gekken met elkaar in het themapark en daarna tot rust komen door uit te waaien aan zee.

Zoals je kan lezen is België echt een heel leuke bestemming voor een weekendje weg, dagje uit of zelfs een langere vakantie. Het ligt om de hoek en je bent er toch echt even helemaal uit :)

–> Heb jij al plannen voor de herfstvakantie gemaakt?

Liefs,
Desirée

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Tineke
  Reply Tineke 21 september 2019 at 21:05

  Wij zijn nog nooit echt op vakantie geweest in België. De kust lijkt mij er prachtig. Maar we wonen in Leeuwarden, een weekendje of vakantie naar België is dan ook al snel een stuk rijden.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 21 september 2019 at 06:50

  Het is daar prachtig!
  Zeer fijne tips.
  Ik hou van dat land.
  Niet alleen om het eten maar ook kan men er heel goed shoppen…..
  Maar ook voor de rust.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.