Fashion

Fashion trend | De leukste geruite jassen

7 september 2019

geruite jassen herfst winter 2019
Vorig jaar kwamen ze al even om de hoek kijken, maar voor aankomende herfst en winter kan je er echt niet meer onder uit. Geruite jassen! Van een heel subtiel ton-sur-ton ruitje tot aan een opvallende blokruit in verschillende kleuren en van een kort bomberjack tot een enkellang model. In dit artikel zet ik de leukste geruite jassen voor je op een rij! Inclusief ook een aantal heel fijne plussize shoppingadresjes :) 

‘Lees ook: Back to Work fashion tips.’

geruite jassen herfst winter 2019

Geruite jassen voor de herfst en winter 2019

De eerste vier jassen die je hierboven ziet zijn allemaal afkomstig uit de nieuwe collectie van Vero Moda. Ze hebben er nog veel meer, ook in de nieuwe curve/plus size sectie! Ik vind het echt heel erg fijn dat steeds meer merken de maten verbreden zodat iedere vrouw er terecht kan ♥ Mijn favoriet van deze vier is toch wel de langere jas in een trenchcoat model met de grove zwart-wit geblokte ruit. Love it!

geruite jassen herfst winter 2019 geruite jassen herfst winter 2019

Ook bij H&M kan je heel erg goed terecht voor deze trend. En misschien nog wel het tofste? Al deze jassen zijn in extended sizes verkrijgbaar, waardoor de maatvoering loopt vanaf maat 32 tot en met 50. Okee okee, de laatste jas met het dogtooth/pied-de-poule-printje hoort er misschien niet helemaal bij maar is té tof om niet te delen. En van veraf lijkt het net een ruitje, toch?

geruite jassen herfst winter 2019

Bij ASOS vind ik het dan weer zo tof dat je hier altijd nét even anders-dan-anders modellen kan vinden. Zoals een variant met capuchon, met een peplum ‘rokje’ of een toffe kleurencombinatie die duidelijk opvalt. En ze hebben een eigen ASOS Curve label waar je tot en met kledingmaat 58 terecht kan.

geruite jassen herfst winter 2019

Ik spotte ook nog een aantal heel erg leuke geruite jassen bij C&A. Vooral de variant met contrasterend oranje lijntje, voering en capuchon. Supertof! En zoals je van deze winkel kan verwachten zijn deze jassen ook nog eens heel fijn betaalbaar. Ik vind echt dat C&A de laatste jaren een heel erg goede verandering doormaakt. Ze hebben steeds mooiere en leukere kleding, ook in de plussize sectie. Al kan daar zeker nog een flinkere frisse wind doorheen.. (Daar zou ik best eens voor aan de slag willen gaan, trouwens ;)

geruite jassen herfst winter 2019 geruite jassen herfst winter 2019

En als laatste deze jassen van Tom Tailor, een merk waar ik persoonlijk steeds vaker even tussen snuffel. En ook hierbij gelijk weer een leuke plus size tip, want ze hebben ook de My True Me collectie die vanaf maat 44 tot en met kledingmaat 54 loopt.

Naast de trend van de geruite jassen zien we dit jaar ook heel veel puffer jackets en aaibare jassen voorbij komen. Hier zal ik binnenkort natuurlijk ook een aantal heel leuke modellen ter inspiratie met je delen.

–> Wat vind jij van de geruite jassen? Is het een trend die jou aanspreekt?

Liefs,
Desirée

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Got-ya
  Reply Got-ya 19 september 2019 at 09:42

  Leuke trend! Hopelijk is dit ook te vinden in een kledingwinkel in den haag. Gr. Felix

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 7 september 2019 at 06:54

  Leuk om inspiratie op te doen.
  Je had er mooie geruite jassen uitgezocht…..
  Ik heb er een tijdlang wat op mijn shoplist staan….

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.