Huis & interieur

Interieur inspiratie voor de kinderkamer

27 september 2019

inspiratie voor de kinderkamer
Ik was vorige week mee met Thule naar de Kind+Jugend beurs in Keulen. Dit is een beurs waar zo’n beetje alle merken met kinderproducten, van kinderwagens tot aan accessoires, aanwezig zijn om hun nieuwste producten voor het aankomende jaar te laten zien. Het was een heel erg intensieve dag waarbij er veel meters gemaakt werden, maar ik kwam er met enorm veel inspiratie vandaan! Er zit een heleboel moois aan te komen en daar ga ik jullie de komende tijd zeker meer van laten zien. In dit artikel wil ik gewoonweg graag wat fijne interieur inspiratie voor de kinderkamer delen, inclusief een paar tips en mijn favoriete shoppingadresjes :)

inspiratie voor de kinderkamer inspiratie voor de kinderkamer inspiratie voor de kinderkamer inspiratie voor de kinderkamer

Inspiratie voor de kinderkamer

De basis
Natuurlijk begin je met het inrichten van een kinderkamer met een goede basis. Een vloer die eenvoudig schoon te maken is en niet te allergiegevoelig zoals vloerbedekking of een hoogpolig vloerkleed, mooie verf op de muur om de kamer sfeer en wat kleur te geven, een lichtplan zodat je er voldoende licht hebt voor wanneer het nodig is maar ook fijn zacht licht voor nachtvoedingen en om bij voor te lezen voor het slapen gaan bijvoorbeeld én denk ook aan de raambekleding.

Deze laatste is vaak een beetje een ondergeschoven kindje terwijl het echt een boel kan doen. Met de juiste raamdecoratie kan je een kamer niet alleen een bepaalde sfeer meegeven, ook kan het heel functioneel zijn. Een goed verduisterend rolgordijn bijvoorbeeld, dat niet alleen de kamer goed donker maakt waardoor veel kindjes beter in slaap kunnen vallen maar ook in de zomermaanden veel van de warmte door de zon blokkeert. En daarnaast is er veel mogelijk aan in-betweens (love those! ze zorgen ervoor dat er geen inkijk is en zorgen voor een fijn, zacht licht als de zon er doorheen schijnt) en met een paar overgordijnen in de accentkleur van de kamer maak je het vervolgens helemaal af.

Als de muren, vloeren en raambekleding eenmaal voor elkaar is, is het tijd om de meubels erin te zetten en aan het leukste deel te beginnen.. De aankleding met accessoires!

Mocht je het leuk vinden om een kijkje te nemen in Cate’s babykamer, hierbij de artikelen die ik erover schreef met lekker veel foto’s en leuke shoppingtips erbij:

Babykamer #1 | De commode (inclusief een kijkje in de lades)
Babykamer #2 | De voedings- en voorleeshoek
Babykamer #3 | Het bedje (nog steeds zó blij mee!)
De Tutti Bambini CoZee bedside crib (waar Cate de eerste tijd haar nachten in doorbracht naast ons bed ♥)

inspiratie voor de kinderkamer inspiratie voor de kinderkamer Ferm Living kinderkamer inspiratie

De accessoires
Ohhh, wat kan ik me hier toch lekker in uitleven! Niet alleen is er heel erg veel leuks verkrijgbaar, ook wisselt het veel met de seizoenen mee waardoor je ook het kamertje met een ander kleurtje beddengoed, een kussentje hier en een gekleurde opbergdoos daar weer helemaal anders maken. Ik deel dan ook graag een paar van mijn favoriete winkels met je als het op accessoires voor de kinderkamer aankomt:

– ZARA Home, veel zachte kleuren en een luxe uitstraling
– H&M Home, heel betaalbaar en met de trends mee
– Ferm Living, een Scandinavisch merk met prachtige kwaliteit en met een speelse knipoog

En verder hebben we een zwak voor spulletjes van Done by Deer, Baby’s Only, Skip Hop, Little Lovely Company (vooral de nachtlampjes!), de maanlamp van Hartendief blijft een eye-catcher, speelgoed en accessoires van Little Dutch, knuffels van Jellycat.. Hier kan je vast wel weer even mee vooruit ;)

–> Wat zijn jouw favoriete merken als het op accessoires voor de kinderkamer aankomt?

Liefs,
Desirée

*

Reacties op dit artikel

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 27 september 2019 at 12:53

    Zo mooi en leuk.
    Wat een schattige spullen……

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.