Beauty

Skin saver | Le Baume by CIME

12 september 2019

le baume by cime review
Zeker nu de temperaturen buiten echt aan het dalen zijn en het gure weer de hoek om komt kijken, zal je merken dat je huid hier even van schrikt. Dit merk je aan droge lippen en de komst van droge plekjes en velletjes op je huid of een schrale neus na een eerste verkoudheid. Om erger te voorkomen en je huid en lippen lekker zacht en soepel te krijgen vraagt je huid om wat extra’s. Ik maakte kennis met Le Baume by CIME en deel deze skin saver graag als tip met je!

‘Lees ook: Wat doet een primer precies + aanraders per huidtype.’

le baume by cime review

Le Baume by CIME

Deze multifunctionele balsem van het Belgische merk CÎME is 100% natuurlijk, biologisch en dierproefvrij en helpt je om je huid en lippen te voeden, herstellen en beschermen.

Ingrediënten
Dit product heeft een ingrediëntenlijstje waar ik héél erg blij van kan worden. Er zitten namelijk ‘enkel’ de volgende ingrediënten in die ik graag wat verder uitdiep voor je:

kokosolie, beschermt de huid tegen uitdroging, heeft anti-irriterende eigenschappen en helpt de huid sneller te herstellen
– abrikozenpitolie, bomvol essentiële vetzuren en vitamines A en E die helpen de huid elastisch te houden en heeft een voedende werking
bijenwas, heeft een herstellende werking en verzacht de huid, daarnaast vormt het een beschermlaagje op de huid zonder deze af te sluiten
– chiuri boter, is rijk aan vetzuren en natuurlijke vitamine E en heeft een verzachtende en beschermende werking
– kamille extract, heeft een kalmerende, verzachtende en herstellende werking op de huid
– zonnebloemolie, helpt vochtverlies te voorkomen, zorgt voor een goede doorbloeding van de huid en heeft een voedende werking
– rozemarijnextract, heeft een oppeppende en versterkende werking met genezende eigenschappen.

Alleen maar natuurlijke ingrediënten die gezamenlijk een heel fijn pakket aan kalmering, hydratatie, verzorging en bescherming bieden.

le baume by cime review le baume by cime review

Het gebruik
Le Baume by CIME is echt een alleskunner, zo’n multitask-product dat je eigenlijk – zeker in de herfst en winter – altijd bij de hand moet hebben. Juist omdat het zo’n puur product kan het hele gezin hier gebruik van maken. Denk hierbij aan het insmeren van de lippen om uitdrogen te voorkomen of gebarsten lippen te herstellen, droge en ruwe plekjes op je gezicht of bijvoorbeeld je ellebogen en nagelriemen weer zacht en soepel te maken en om schrale wangen en neusjes te herstellen.

Mijn ervaring
Deze balsem komt in een blikje met schroefdeksel en heeft een redelijk vaste vorm waardoor je niet gelijk teveel product oppikt. En dat is fijn, want je hebt maar een klein beetje nodig om bijvoorbeeld je lippen in te smeren. Door de warmte van je huid smelt de balsem een beetje en smeert het prettig uit. De geur is zacht en doet me denken aan de kalmerende geur van een kopje verse kamille thee. Fijn dat zowel de geur als de smaak niet te overheersend zijn en het ook niet een heel glossy effect achterlaat. Zeker als je het ook op andere plekjes dan je lippen wil smeren.

Ik merk dat mijn huid heel goed op deze balsem reageert. Droge nagelriemen en lippen voelen direct zachter en soepeler aan en na een aantal dagen smeren was de beginnende droogte weer weggetrokken. Nu blijven smeren om erger te voorkomen, want mijn gevoeligere en drogere huid regeert helaas heel snel op weersveranderingen etc. Fijn voor bij de voordeur om bij het naar buiten gaan nog net even de lippen en nagelriemen in te smeren of een schraal neusje en rode wangetjes van de kinderen te verzachten. Of voor naast het bed om voor het slapen gaan bepaalde droge plekjes gedurende de nacht helpen te herstellen.

le baume by cime review

Prijs & Verkrijgbaarheid
Le Baume by CIME is vanaf half september verkrijgbaar voor €12,75 (30ml) via de CIME webwinkel en verschillende (online) gezondheidswinkels. Good to know: door de aanschaf van dit product help je ook nog eens mooie projecten in de Nepalese Himalaya te ondersteunen.

–> Ken jij dit merk? Spreekt deze balsem je aan om eens te gaan proberen?

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van VWillemse
  Reply VWillemse 12 september 2019 at 09:51

  Mooi merk. Ze hebben echt fijne producten. Deze balsem komt altijd van pas, echt ideaal.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 12 september 2019 at 07:12

  Mooie opvallende producten.
  Zeer overzichtelijke webshop.
  Zoveel keuze.
  Ik denk dat ik dit ook ga kopen….
  Ben dol op goede beautyproducten….

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.