Eten & drinken

Herfst | Mijn favoriete alcoholische opwarmdrankje

30 september 2019

jagermeister cold brew coffee
Als je mij ook maar een beetje kent, dan weet je dat ik gek ben op koffie. Ik probeer het wel te minderen tot maximaal drie kopjes per dag, maar het is echt iets waar ik naar uit kan kijken. Zeker in de ochtend kan ik enorm genieten van de geur en gedurende de dag kan ik tegen een goede cappuccino geen nee zegen. Maar soms, wil je net even iets extra’s van een koffiemomentje maken en dan combineer ik het graag met een aperitiefje. Zeker met dit druilerige en frisse weer van de laatste dagen..

Wij gaan er in het weekeind heel erg graag op uit om een lekkere wandeling op de hei of in het bos te maken, maar nu de herfst begonnen is merk je dat je daar soms toch best rillerig vandaan komt. Bij thuiskomst dus even samen opwarmen door gezellig onder een kleedje op de bank te kruipen. Een perfect moment voor een fijne feel good film voor het hele gezin en soms een extra opwarmertje erbij.

Ik ben geen enorme liefhebber van alcoholische drankjes, maar als er één type drankjes is waar ik echt een zwak voor heb dan zijn het toch wel de koffielikeurtjes/aperitiefjes met een koffiesmaak. Er zijn er gelukkig een heleboel en er zijn er een aantal die het ook heel erg goed doen sámen met een kop koffie. Mmm, dat vind ik in de herfst en winter op z’n tijd écht genieten!

‘Lees ook: Feel good food | Brownie cake recept.’

jagermeister cold brew coffee

Jägermeister lanceert een nieuw drankje met koffiesmaak

Toen ik dit nieuwsbericht las was ik dan ook direct heel erg nieuwsgierig. Sowieso vind ik een oldskool shotje Jagermeister op z’n tijd best lekker. Die typische bijna medicinale kruidensmaak met een bittertje heeft gewoon iets.

Komende winter lanceren ze Jägermeister Cold Brew Coffee en ik kan alvast niet wachten tot het ook in Nederland verkrijgbaar zal zijn. De van oorsprong Duitse kruidenlikeur, gemaakt van 56 kruiden, vruchten en bloesems zal in deze variant worden aangevuld met een vleugje cacao en de intense smaak van Arabica koffiebonen voor een extra kick. Ik kan alvast niet wachten om die eens te gaan proeven :)

–> Ben jij meer een koffieliefhebber of kies je liever voor thee? En wat is jouw favoriete alcoholische drankje?

Liefs,
Desirée

* Geen alcohol onder de 18. Drink met mate.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 30 september 2019 at 14:02

  Oelala….
  Ik drink geen koffie meer.
  Anders cappucino met een amandel siroop smaak.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.