Huis & interieur

3 x ideeën om je muren een make-over te geven

29 september 2019

muren een make-over geven
Je herkent het vast wel, van die kale stukken muur in huis waar je vanwege de ruimte net geen meubel tegenaan kan zetten maar je vindt het net te ‘kaal’ om er niks mee te doen. Vaak heb je een stuk muur als deze in de keuken, hal, overloop of in een slaapkamer. En juist voor deze plekken is er ook echt wel heel wat leuks te bedenken! In dit artikel deel ik een aantal ideeën om je muren een make-over te kunnen geven.

muren een make-over geven

Leuke ideeën om je muren een make-over te geven

Interieur trend | Walltattoos

Misschien ken je de bekende muurstickers wel? Een walltattoo is eigenlijk hetzelfde aan te brengen, dus gewoon als stickers op de muur, maar geeft dan alleen een omlijning weer. Als een soort silhouet op je muur en daardoor vaak net even wat subtieler. Het is echt dé trend op het gebied van muurstickers.

Ik heb hierboven een aantal voorbeelden van wall tattoo muurstickers om het idee te laten zien. Dit is misschien ook wel de meest gemakkelijke manier om je muren een andere uitstraling te geven want het is echt in no-time gedaan! Hoe leuk ook om zulke stickers te combineren met mini vogelhuisjes in de hal als kapstok, zoals op de eerste foto? ♥

muren een make-over geven muren een make-over geven

Photowall

Deze trend zien we al weer een tijdje, maar het blijft een mooie en wat het vooral leuk maakt: je kan hem blijven veranderen en persoonlijk maken door simpelweg af en toe andere afbeeldingen en foto’s in de lijsten te stoppen. Zorg je ervoor dat je lijsten bij de basis van je huis passen en dan kan je door te spelen met foto’s in een bepaalde kleur en stijl hier gemakkelijk mee afwisselen.

Ik schreef het al eens in een eerder artikel, maar durf met zo’n fotowand ook juist de hoogte in te gaan. Maak een raster van lijsten op een specifieke breedte zodat je er een lijn in houdt zodat het overzichtelijk oogt, maar ga er gerust mee door tot aan het plafond. Dit geeft gelijk optisch een hogere ruimte en staat heel tof.

muren een make-over geven

Wandpanelen met behang

In het artikel over de simpele DIY voor het TV-meubel met opbergruimte zag je achter het meubel een aantal wandpanelen staan. We hebben deze zelf gemaakt door in de bouwmarkt een aantal platen op maat te laten zagen, deze te beplakken met een mooi behang en vervolgens met dubbelzijdige tape aan de muur te bevestigen.

Maar, als je kiest voor wat dikkere platen dan kan je deze waar je maar wil door het hele huis tegen een muur aanzetten. Let er dan wel op dat je aan de onderkant iets van compriband of iets dergelijks plakt. Dit is eigenlijk voor heel andere klusjes bedoeld, maar het zorgt onder zo’n wandpaneel ervoor dat ze op hun plek blijven staan zonder te verschuiven. Smart thinking ;) Je kan de wandpanelen zo hoog en breed maken als je wil en door er af en toe een ander behangetje op aan te brengen kan het mee wisselen met de seizoenen en om je kamer net even een andere sfeer te geven.

–> Zo zie je maar dat je ook zonder echt te hoeven klussen en in slechts een paar uurtjes tijd een kale muur al snel een heel andere uitstraling kan geven!

Liefs,
Desirée

*

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.