Fashion

New in | De ultieme biker boots

10 september 2019

nubikk djuna cone led outfit
Een paar weken geleden stelde ik via Instagram Stories de vraag wat nou echt de fijnst zittende, stoere maar niet te lompe biker boots zijn. Hier kwamen heel veel tips op binnen, maar ook vaak de vraag of ik wilde delen voor welke ik uiteindelijk zou kiezen. Want de combinatie van stoer, tijdloos, goede kwaliteit, comfortabel en niet te lomp was schijnbaar niet alleen voor mij persoonlijk een schoenenwens. Maar ik ben geslaagd en ben er zó blij mee! Ik vertel je er alles over in combinatie met een outfit of the day

‘Lees ook: De leukste geruite jassen voor herfst/winter 2019.’

nubikk djuna cone led outfit

De zoektocht
Alhoewel bikerboots voor de aankomende herfst ook weer veel in de schappen te vinden zijn, is het niet echt een gemakkelijke zoektocht. De bekende Dr. Martens werden heel erg veel getipt, maar de boots die ik hier tig jaar geleden van had bleven me maar blaren bezorgen dus ik was toch een beetje huiverig hiervoor. De zoektocht ging door en ik vond online veel leuke en heb er ook heel wat aangepast in winkels. Telkens waren ze het net niet; toch te lomp, geen goed voetbed of gewoonweg geen mooie kwaliteit en ik wil er wel graag echt een flinke tijd van kunnen genieten. Ik probeer namelijk steeds bewustere keuzes te maken vanwege het milieu, maar ook vanwege mijn portemonnee. Er staan namelijk genoeg ‘net niet schoenen’ in de kast die ik niet voor niks amper of nooit draag. Zonde! Ohja, en dan nog een laatste ding: ik wilde geen boots met opvallende gespen en dergelijke en het liefst ook geen met zilverkleurige ijzerdelen. Een heel wensenlijstje dus..

nubikk djuna cone led outfit nubikk djuna cone led outfit

Dit zijn ze geworden!
Tussen alle tips kwam een paar keer het merk Nubikk voorbij. Zeker toen Shirley me deze ook nog eens tipte en ik op haar Instagram en haar blog zag hoe ze deze laarzen moeiteloos met veel verschillende stijlen combineerde, was ik om.

Nubikk is een merk van eigen bodem en ze staan vooral bekend om de minimalistische sneakers met nubuck. Maar ze hebben dus ook een heel aantal toffe laarzen in de collectie. Het was nog even kiezen, maar ik besloot uiteindelijk voor de Nubikk Djuna Cone te gaan in het zwart. Het is een halfhoge biker boot met veters en een gemakkelijke rits aan de binnenkant. Dat vind ik persoonlijk wel fijn, omdat je zo maar één keer op maat hoeft te veteren en er vervolgens lekker vlot in en uit kan door middel van de rits. Ze hebben een ronde neus, een stevige profielzool en een heel comfortabel maar goed ondersteunend voetbed. Echt: je trekt ze aan en ze lopen als pantoffels. Heerlijk! En zoals je ziet voldoen ze aan al mijn wensen; tijdloos, goede kwaliteit, comfortabel, niet te lomp, makkelijk te combineren, niet te lomp én ook nog eens geen zilverkleurige ijzerdelen en/of gespen.

Ik ga hier vast en zeker heel veel plezier van hebben, want naast dat ze gewoonweg heel erg tof zijn en lekker dragen zijn ze ook nog eens heel makkelijk te combineren. Onder een jeans, een wat wijdere pantalon in zo’n culotte-model en zelfs onder een midi- of maxirok staan ze leuk. Love it! Dit model komt uit een voorgaande collectie van het merk, maar zijn wat mij betreft tijdloos te noemen. Maar ook in de nieuwe Nubikk collectie zitten een aantal heel erg toffe boots.

nubikk djuna cone led outfit nubikk djuna cone led outfit

De outfit
Ik heb deze nieuwe biker boots op de foto’s in dit artikel gecombineerd met m’n heidepaarse suède jasje van H&M Premium, een diepblauwe lange rok van H&M en m’n favoriete wollen trui van Another Label. Ook weer zo’n mooi label van eigen bodem trouwens. Het tasje is een oudje maar favorietje van MANGO en de lange ketting komt uit een collectie van een paar jaar geleden van My Jewellery. Er hangt een mooie lapis lazuli edelsteen aan waar ik me heel prettig bij voel. Mocht iemand een tip hebben voor zo’n zelfde soort ketting met een hanger van rose quartz, onyx of groene jade dan hoor ik het graag ♥ Ik vind de kleur van het jasje echt prachtig (koele vergrijsde tinten zijn toch wel echt ‘mij’ en combineren goed met de overige tinten uit mijn kledingkast) en de grijze trui is een perfecte tijdloze musthave die ik vaak draag en als het fris is over zo’n beetje iedere outfit aantrek :)

Leuk trouwens, weer eens een outfit of the day online. Ik merk dat ik de afgelopen jaren door het verliezen van zoveel kilo’s echt even zoekende was, maar lijk nu wel een duidelijke richting/stijl te hebben waar ik me heel goed bij voel. Binnenkort komt er weer eentje online!

Liefs,
Desirée

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Elle de Jonge
  Reply Elle de Jonge 3 oktober 2019 at 23:30

  Tja en dan lees je dit artikel terwijl je net aan nieuwe schoenen toe bent…zo goed omschreven dat ik mijn wensen hierin herken. En dan begint het hele spektakel van kijken op hun site en prijzen vergelijken of ze toch niet ergens ‘sale’ hebben. dank voor je goede uitleg: Ik heb ze besteld.
  Elle de Jonge

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 4 oktober 2019 at 09:57

   Wat leuk om te horen! Ik hoop dat je net zo blij met de boots gaat zijn als dat ik ermee ben. Ze lopen zó lekker en krijg er veel complimentjes over :)

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 12 september 2019 at 18:39

  Oeh die zijn wel heel mooi en ook stoer!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 10 september 2019 at 22:05

  Prachtige outfit foto’s.
  Wat een mooie boots.
  Ik vindt ze wel erg duur.
  Helaas zijn ze er niet in mijn schoenmaat.

  Xoxo

 • Avatar van Aletta
  Reply Aletta 10 september 2019 at 12:11

  De outfit staat je ontzettend goed, mooie kleurencombinatie en de laarzen zijn stoer maar niet tè!!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 september 2019 at 15:56

   Dankjewel! Precies waar ik voor ging ^^

 • Avatar van Tineke
  Reply Tineke 10 september 2019 at 11:03

  Prachtig! En wat een mooie outfit!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 september 2019 at 11:26

   Dankjewel, leuk om te horen! ^^

 • Avatar van Shirley
  Reply Shirley 10 september 2019 at 09:17

  Jaaaa! Ze zijn zo fantastisch en echt mijn favoriete laarsjes :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 september 2019 at 10:08

   Dat snap ik! Zijn ze hier ook al in no time geworden :D

 • Avatar van Romy
  Reply Romy 10 september 2019 at 07:31

  Wat een ontzettend leuke outfit! Ik vind sowieso je boots heel tof, maar ben ook helemaal weg van het leuke biker jack. Echt een mooie oudroze tint is dat!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 september 2019 at 10:09

   Dankjewel! Net als de boots was ook het jasje liefde op het eerste gezicht. Zo lekker zacht en soepel ook (en die kleur!!) ♥

Antwoorden

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.