Eten & drinken

Plaattaart met aubergine en geitenkaas

17 september 2019

plaattaart aubergine geitenkaas
Ik ben zó blij dat ik de laatste weken weer echt de rust krijg om weer eens wat uitgebreider in de keuken te staan en om weer eens wat anders-dan-anders dingen uit te proberen. Zo had ik ineens zin in ‘iets uit de oven met aubergine en geitenkaas’ (want die combi vind ik zo lekker) en ik kwam uit op deze plaattaart. Niet heel erg moeilijk om te maken maar o, zo lekker. Enjoy!

‘Lees ook: Buffalo Chicken pizza koekjes.’

plaattaart aubergine geitenkaas

Plaattaart met aubergine en geitenkaas

Ingrediënten

– verse bladerdeeg op rol
– 1 aubergine
– 100 gram zachte geitenkaas
– 125 gram crème fraîche
– 1 rode ui
– 2 teentjes knoflook
– olijfolie
– honing
– peper en zout

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200C en haal het bladerdeeg uit de koelkast
2. Was de aubergine, snijd deze in dunne plakken en bestrijk deze met olijfolie
3. Verhit een grillpan en grill de plakken aubergine tot er mooie grillstreepjes instaan. Niet alleen mooi om te zien, maar deze stap zorgt er ook voor dat de aubergine een wat meer hartigere smaak krijgt
4. Meng de crème fraîche met 50 gram zachte geitenkaas en knoflook uit de knoflookpers (of heel fijn gesneden)
5. Rol het bladerdeeg uit op bakpapier, prik over de gehele bodem gaatjes met een vork en bestrijk deze tot zo’n 2 centimeter van de rand met het crème fraîche-mengsel
6. Leg de plakken aubergine en de rode ui in dunne ringen over de besmeerde bodem
7. Maak af door er peper en zout over te strooien en honing – naar smaak – over te schenken
8. Rol de randjes van de plaattaart om voor een mooie rand en bestrijk dit met geklopt ei of wat olijf- of knoflookolie
9. Schuif de plaattaart in de oven voor een 30 tot 35 minuten, tot de korst houdbruin is
10. Haal de plaattaart uit de oven en verkruimel de rest van de geitenkaas erover.

plaattaart aubergine geitenkaasplaattaart aubergine geitenkaas

Variëren maar!

Er is met een plaattaart echt heel erg gemakkelijk te combineren. Neem bijvoorbeeld het recept van hierboven, maar vervang de aubergine door spinazie en voeg er gerookte zalm aan toe. Ook zó lekker!

Probeer ook eens  mijn recept voor een heerlijke kleurrijke shakshuka met aubergine :)

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Jeroen van der Mark
    Reply Jeroen van der Mark 24 september 2019 at 08:43

    Wat een mooie foto zeg! Dat ziet er heerlijk uit :)

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 24 september 2019 at 10:59

      Dankjewel voor het compliment! Zeker eens maken hoor, het is echt heerlijk :)

  • Avatar van Jacoba
    Reply Jacoba 17 september 2019 at 08:15

    Mmmm.. lijkt me heel lekker..

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 17 september 2019 at 06:10

    Dit ziet er zo lekker uit.
    jij nu meer tijd neemt om eens uitgebreid een heerlijke maaltijd te koken in de keuken.
    Ik denk dat dit met het weer te maken heeft…..
    Zomers eet men meer salades en is het gerecht sneller klaar.

    Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer in Eten & drinken
spinazie courgette soep / camembert uit de oven
Spinazie courgette soep & camembert uit de oven

Nu de temperaturen buiten dalen, begin ik weer te hunkeren naar lekker verwarmend eten. Maar toch wil ik dat het...

Sluiten