Huis & interieur Lifestyle

DIY | Zelf een regenboog van touw maken

26 september 2019

regenboog van touw maken diy
Zoals je ondertussen vast en zeker weet ben ik echt een groot fan van Søstrene Grene als het om interieuraccessoires en dergelijke gaat. De minimalistische stijl, de rustige kleuren, hier en daar geometrische vormen.. Ja, het is wel echt een winkel waar ik – als ik in de buurt ben – even naar binnen moét lopen. In dit artikel vertel ik je graag wat meer over het toffe Doe-Het-Zelf tijdschrift dat ze uitgebracht hebben én mag ik een toffe DIY delen om zelf een regenboog van touw te kunnen maken. Leuk voor op de babykamer of kinderkamer!

‘Lees ook: De nieuwe Søstrene Grene herfst collectie 2019.’

regenboog van touw maken diy

Søstrene Grene Doe-Het-Zelf tijdschrift 2019

Mocht je Søstrene Grene nog niet zo heel erg goed kennen, dan moet je weten dat ze veel meer hebben dan alleen interieuraccessoires. Zo hebben ze ook kleinere meubels, papierwaren, cadeauspullen, een heel kinderassortiment en zelfs knutselmateriaal in de winkels liggen. Om dit te vieren hebben ze vandaag een tof Doe-Het-Zelf tijdschrift gelanceerd vol met knutsel projecten om zelf mee aan de slag te kunnen gaan.

In deze nieuwe editie vind je 20 nieuwe handwerkideeën voor de hele familie, voor zowel het huis, kinderen, Kerst en fijne accessoires. De zusjes Grene hebben er deze keer voor gekozen om zich qua materiaal te richten op garen, golfkarton, papier-maché, vilt en wasbaar kraftpapier.

Online kan je het Doe-Het-Zelf tijdschrift hier inkijken om alle projecten met duidelijke stap-voor-stap foto’s en uitleg te bekijken. Een fysiek exemplaar van het DIY magazine en alle materialen/benodigdheden zijn vanaf vandaag, donderdag 26 september 2019, in de winkels verkrijgbaar. Je kan deze winkels vinden in Amersfoort, Amsterdam, Breda, Den Bosch, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Zwolle en Utrecht. In België zijn er Søstrene Grene winkels in Brussel en Antwerpen.

regenboog van touw maken diy

DIY | Zelf een regenboog van touw maken

Om alvast helemaal in de fröbelstemming te komen, mag ik deze leuke how to voor een regenboog van touw met je delen. Voor deze regenboog heb je vier verschillende kleuren katoengaren en een lijmpistool nodig.

1. Knip vier stukken wolgaren af van respectievelijk 80 cm, 72 cm, 66 cm en 60 cm.

2. Vouw het kortste stuk wol dubbel met een lichte overlap en bind het af met een kort stukje katoengaren in de kleur die je om de wol wilt wikkelen.

3. Wikkel nu katoengaren om de opgevouwen lengte van de wol. Begin op ongeveer 4 cm van het uiteinde en stop 4 cm voor het andere uiteinde. Zorg ervoor dat je het garen niet te strak of te los wikkelt en probeer te voorkomen dat het garen te veel overlapt.

4. Als alle kleuren van de regenboog zijn omwikkeld, lijm ze dan aan elkaar in de vorm van een boog. Doe dat één voor één met behulp van een lijmpistool. Gebruik niet te veel lijm, want dan kan het aan de voorkant van de regenboog naar buiten komen.

5. Knip een kort stukje katoengaren af, maak een lus en doe er een knoop in voordat u het aan de achterkant van de regenboog vastlijmt. U kunt de regenboog nu ophangen.

6. Voor een nog decoratievere regenboog, kunt u er met behulp van een lijmpistool kralen op plakken.

–> Wie krijgt hier nog meer zin van om lekker die regenachtige herfstdagen al knutselend door te gaan brengen? ♥

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 26 september 2019 at 09:15

    Zo een leuke diy ;-)

    Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.