Eten & drinken

Spinazie courgette soep & camembert uit de oven

6 september 2019

spinazie courgette soep / camembert uit de oven
Nu de temperaturen buiten dalen, begin ik weer te hunkeren naar lekker verwarmend eten. Maar toch wil ik dat het lekker snel op tafel staat en het liefst ook nog gezond is. Nou, dan zit je met deze spinazie courgette soep helemaal goed! Iets minder gezond misschien, maar heerlijk voor erbij: camembert uit de oven. Ik deel deze twee snelle recepten graag met je! 

‘Lees ook: Gnocchi ovenschotel met 3 kazen.’

spinazie courgette soep / camembert uit de ovenspinazie courgette soep / camembert uit de oven

Recept spinazie courgette soep

Een heerlijk gemakkelijk en snel recept voor een gezonde groene soep met een zacht mondgevoel. Onze oudste dochter moet helemaal niks weten van ‘groene stukjes’ (lees: zichtbare groene groente) in haar eten, maar deze soep eet ze dan weer zonder problemen tot de laatste druppel op. Tip: ook lekker met wat verse room en gebakken spekjes erdoor.

Ingrediënten
– 1 courgette
– 1 prei
– 2 flinke handen verse bladspinazie
– 1 ui
– 1 flinke aardappel met schil
– 2 teentjes knoflook
– 1 groentebouillonblokje
– peper en zout naar smaak
– een flinke scheut goede olijfolie
– 600ml water (+/-, tot max-stand soepmaker)

Bereidingswijze
1. Was alle groente en snijd deze in grovere stukken
2. Stop alle ingrediënten in de soup maker en vul aan met water totdat je bij de max-streep bent
3. Zet het apparaat aan op de stand voor een gladde soep en wacht tot je het piepje hoort.

Zoals je ziet maak ik gebruik van deze Philips Soupmaker voor het bereiden van een soepje. Het is echt één van de beste aankopen als het op een keukenapparaat aankomt en ik gebruik hem met gemak zo’n twee keer per week. Je stopt alle groentes er grof gesneden in, geeft aan of je een gladde of grovere soep wil, zet hem aan en na zo’n 20-25 minuten is de soep klaar. Geen omkijken naar zodat je in alle rust een bijgerecht klaar kan maken en de tafel kan dekken. Je kan er trouwens ook heel snel smoothies en compotes zoals appelmoes in maken. Ja, ik ben er heel enthousiast over zoals je merkt :)

Heb je geen soepmaker, dan begin je met het wassen en grof snijden van alle groente. De aardappels snijd je in kleinere blokjes zodat deze sneller/evenredig gaart. Fruit vervolgens in een grotere pan het uitje in olijfolie, voeg de overige groente, kruiden en knoflook toe en roer dit zo’n 10 minuutjes om. Vervolgens schenk je het water erbij, laat je dit zo’n 15 minuten zachtjes doorkoken waarna je het met een staafmixer pureert tot een gladde soep.

spinazie courgette soep / camembert uit de ovenspinazie courgette soep / camembert uit de oven

Recept camembert uit de oven

Ik vind dit echt een ideaal bijgerecht voor bij een kop soep. Shae is er (nog) geen fan van, maar Paul en ik genieten er enorm van! Deze camembert uit de oven voelt een beetje als een kaasfondue-voor-twee zonder alle voorbereidingen en het aangekoekte pannetje. Oh, maak hem ook eens voor op de borreltafel als er vrienden of familie komen borrelen. Succes gegarandeerd!

Ingrediënten
– 1 ronde camembert (het liefst in houten doosje om uitlopen te voorkomen)
– een flinke teen knoflook
– peper, zout en kruiden naar smaak
– honing

Bereidingswijze
1. Snijd met een mesje de bovenkant van de camembert als een rastertje in tot ongeveer een centimeter diep
2. Snijd de knoflook in kleine reepjes en stop deze hier en daar tussen de snedes in de camembert
3. Breng peper, zout en kruiden naar wens over de camembert en als laatste een beetje honing
4. Zet de oven aan op 220C en stop de camembert in de oven. Zonder papiertje natuurlijk, maar mét het houten bakje eromheen om uitlopen te voorkomen. Heeft je camembert geen houten doosje dan kan je er met aluminiumfolie een rondje ter versteviging omheen vouwen.
5. Als de oven warm is schuif je er je afbakstokbroodje(s) bij in en zet je de oven op 10 minuten. Zo is je camembert en het brood tegelijkertijd klaar.

Enjoy!

Liefs,
Desirée

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Natural Answer
  Reply Natural Answer 7 september 2019 at 15:10

  Ik maak iets vergelijkbaars. Zal deze variatie eens proberen. Misschien nog wel lekkerder :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 6 september 2019 at 06:17

  Dit recept bewaar ik.
  Het ziet er zo heerlijk uit 👌🏽
  Welk merk en wat voor keukenapparaten gebruik jij?
  Zoals een mixer, blender etc……

  Xoco

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.