Huis & interieur

Getest! | Thomas Cycloon Hybrid Family & Pets stofzuiger

23 september 2019

thomas cycloon hybrid family pets stofzuiger review 2 - Getest! | Thomas Cycloon Hybrid Family & Pets stofzuiger
Of het nu om beautytools, elektronische apparaten of huishoudelijke producten gaat: ik vind het echt enorm leuk om gadgets uit te testen. Eerst de informatie over het merk en het product lezen, vervolgens foto’s maken en dan uitgebreid ermee aan de slag gaan tot ik een goede beoordeling kan maken. Doet een product wat het belooft? Werkt het zoals je kan verwachten? Waarom zou je dit moéten hebben? Wat zijn eventuele nadelen? Een heleboel om rekening mee te houden dus. Deze keer ging ik aan de slag met de Thomas Cycloon Hybrid Family & Pets stofzuiger en ik deel mijn ervaring graag met je in deze uitgebreide review!

‘Lees ook: Tips voor een betere vibe in huis.’

thomas cycloon hybrid family pets stofzuiger review 5 - Getest! | Thomas Cycloon Hybrid Family & Pets stofzuiger

Thomas Cycloon Hybrid Family & Pets stofzuiger

Deze stofzuiger is een zakloze Hybrid-Cycloon stofzuiger die alle belangrijkste problemen van je huisdieren aanpakt; haren, vlekken en nare geurtjes. Dat deze stofzuiger zonder zak te gebruiken is vind ik persoonlijk al een groot pluspunt, want je bent zo niet continu bezig met het vervangen van zakken. Met dierenharen en kattenbakkorrels en/of zand door het huis raken die nogal snel vol en stofzuigerzakken zijn vaak nogal prijzig. Daarnaast is het meest unieke aan deze stofzuiger dat hij komt met een easyBox en een AQUA-FreshAir-Box. De eerste is om je normale stofzuigerrondje te kunnen maken waarbij allergene fijnstofdeeltjes worden gescheiden van het grover vuil en de tweede is voor een grondigere reiniging waarbij stof, vloeistoffen (!) en nare geurtjes worden opgezogen en in het water worden opgevangen waardoor er geen nare luchtjes meer uit de stofzuiger kunnen komen. De easyBox gebruik je dus bij droog vuil zoals stof, haren en zand en de AQUA-FreshAir-Box bij bijvoorbeeld ongelukjes van je viervoeter, het water uit een omgegooide omgevallen bloemenvaas of bij gemorst drinken.

De cycloon-aandrijving zorgt er samen met de 1400 Watt Bypass-motor voor dat vuil, stof en dierenharen krachtig worden opgezogen en opgevangen. Zowel de easyBox als de AQUA-FreshAir-Box zijn heel eenvoudig te legen (zonder stofwolken!) en komen met een wasbaar HEPA 13-filter, actief kolenfilter en pollenfilter.

Thomas stofzuigers is een Duits familiebedrijf dat al sinds 1900 bestaat. Voor meer informatie raad ik je aan een kijkje te nemen op de website van Thomas stofzuigers.

thomas cycloon hybrid family pets stofzuiger review 4 - Getest! | Thomas Cycloon Hybrid Family & Pets stofzuiger

Conclusie | De voordelen en nadelen op een rij
Als je één of meer harige huisdieren rond hebt lopen dan herken je de problemen van losse haren, zand van buiten, kattenbakkorrels, vlekken en vervelende geurtjes vast wel. Thomas richt zich met de stofzuigers vooral op huisdiereigenaren. Na het uitgebreid testen van de Thomas Cycloon Hybrid Family & Pets stofzuiger snap ik helemaal waarom.

Al met al vind ik dit een heel erg fijne stofzuiger. Hij is compact van formaat, je hebt geen dure stofzuigerzakken nodig, hij rolt soepel over de grond zonder te piepen of te schuren, heeft een fijne draaicirkel, met een 11 meter actieradius kom je een heel eind de verdiepingen door zonder steeds een ander stopcontact te hoeven zoeken en je kan de stofzuigersteel in de basis parkeren zodat je die niet tegen de muur aan hoeft te zetten of neer hoeft te leggen. Er zit meer dan genoeg power in de stofzuiger, want ik krijg er zonder moeite alles mee opgezogen. Zelfs op de laagste stand! Je ziet gewoon dat haren en vuildeeltjes vanaf een klein afstandje al naar de stofzuigerborstel toe worden getrokken. Zeker met twee langharige poezen en twee kinderen is stofzuigen een dagelijks klusje en deze stofzuiger zorgt ervoor dat het zo gedaan is.

thomas cycloon hybrid family pets stofzuiger review 3 - Getest! | Thomas Cycloon Hybrid Family & Pets stofzuiger

Mocht ik een nadeel moeten noemen, dan is het dat de zuigborstels wel wat platter hadden mogen zijn. Ik kom er helaas net niet mee onder de bank en andere lagere meubels.. Nog een puntje: de stofzuiger is redelijk zwaar. Iets om rekening mee te houden als je de trappen ermee stofzuigt en de basis dan in de hand moet houden.

De combiborstel vind ik echt een ideale borstel voor het dagelijkse stofzuigrondje. Er zit een rubberen randje achter het gat waarin al het vuil omhoog wordt gezogen, waar kattenbakkorrels, kruimels van het eten van de kinderen, zand en dergelijke wordt tegengehouden en zo direct wordt opgezogen. Dit viel mij als één van de eerste dingen op, aangezien er veel stofzuigers zijn die zo’n randje missen waardoor vooral kattenbakkorrels nog wel eens in het rond worden geschoten in plaats van te worden opgezogen. De turboborstel is dan weer ideaal om over bijvoorbeeld vloerbedekking en een vloerkleed heen te halen. De haren van de borstel helpen ook uit een wat hogere pool al het vuil te halen en zo heb je in no-time je kleed weer lekker schoon en fris. En bij deze borstel kan je het kapje heel eenvoudig loshalen om eventuele vastgeklitte haren hier heel snel uit te kunnen halen.

thomas cycloon hybrid family pets stofzuiger review 6 - Getest! | Thomas Cycloon Hybrid Family & Pets stofzuiger

Prijs en verkrijgbaarheid
Deze Thomas Cycloon Hybrid Family & Pets stofzuiger is online te koop via Bol.com voor €249,99. De stofzuiger wordt compleet geleverd met easyBox, AQUA-FreshAir-Box, een combiborstel, turboborstel, dierenhaarborstel en kierenzuigmond.

Winactie
Om mijn enthousiasme te kunnen delen, mag ik zo’n zelfde Thomas Cycloon Hybrid Family & Pets stofzuiger weggeven. Daar gaat een mede huisdiereigenaar vast heel erg blij mee zijn! Het enige wat je hoeft te doen is een reactie onder dit artikel achter te laten waarbij je antwoord geeft op onderstaande dikgedrukte vraag. Maar, natuurlijk zou ik het ook heel erg leuk vinden als je mij wil volgen op Facebook en het bijbehorende bericht wil liken, delen en/of daar ook een reactie achterlaat ♥

–> Heb jij huisdieren? Kan je er wat leuks over vertellen?

Liefs,
Desirée

* Meedoen met deze winactie kan tot en met zondag 29 september 2019, 23.59 uur. De winnaar ontvangt na afloop persoonlijk bericht.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Kim coenen
  Reply Kim coenen 30 september 2019 at 07:49

  Ja zeker. Sinds kort heb ik 4 grasparkieten kindjes. Hoe onwijs lief en ondeugend dat ze zijn. Hoe enorme troep dat ze er ook van kunnen maken. Het is zo erg dag ik dagelijks moet stofzuigen om mijn huis netje te houden, dus deze stofzuiger komt als geroepen. Als ik deze win wordt het ook nog iedere dag een feestje als ik moet stofzuigen!!

 • Avatar van Leslie Verhasselt
  Reply Leslie Verhasselt 29 september 2019 at 23:20

  Wij hebben 2 Britse kortharen die desondanks hun kort haar heel veel haar achterlaten 😅! Deze stofzuiger zou dus zeker van pas komen. Het zijn wel onze kindjes dus wij vinden de haren niet heel erg. Momenteel zijn het wel geen vriendjes alhoewel het nestbroertjes zijn. We zijn bezig met een herintroductie wat heel veel tijd, geduld en energie vraagt maar dat hebben we er voor over. Aan de positieve kant…ze laten ons elke dag glimlachen. Loki traint ons in het drinken van de kraan in bad en Thor opent kasten op zoek naar snoepjes. Vele groetjes en pootje van Thor & Loki 😊

 • Avatar van Anita sprokkel
  Reply Anita sprokkel 29 september 2019 at 22:35

  Wauw!! Dit zou perfect zijn , dit klinkt zo fijn om te mogen gebruiken 😍
  Wij hebben een lief jack russeltje , Spiky die al aardig op leeftijd is, ontzettend verhaard en ook weer binnen begin te plassen..
  Iets leuks over Spiky… hij is zo gek op water, als we met de boot een dagje gaan varen is het voor hem 1 groot feest als hij mee mag, je moet alleen opletten dat hij niet hup in het water springt haha.. en til je hem uit het water terug in de boot dan blijven zijn pootjes nog doorzwemmen, ziet er geweldig uit hahaha… ons zwemmonster Spiky 🥰
  Deze stofzuiger zou een aanwinst zijn om te mogen gebruiken 😊

 • Avatar van Inke Braeken
  Reply Inke Braeken 29 september 2019 at 22:10

  Hoi hoi!

  Deze stofzuiger zou hier thuis echt van pas komen 😁 Zelf hebben we 6 poezen (waarvan 4 langharige) en 2 grote honden. Ook vangen we regelmatig de beestjes op van familie en vrienden als zij op vakantie gaan (honden, poezen, konijntjes, enz.).

  Groetjes van ons en onze beestenboel

 • Avatar van Stacey Katuin
  Reply Stacey Katuin 29 september 2019 at 21:27

  Jazeker, mijn hele leven al veel dieren verzorgd. Op het moment heb ik 1 hond, 4 vissen, 3 binnen katten en 1 hamster.

  Onlangs kon ik mijn lach niet inhouden toen onze Bengaal van de wasbak gleed en zich in mijn vriend zijn billen vast probeerde te houden, ik kon mijn lach niet inhouden toen ik die nageltjes in zijn billen zag staan. 😁 Al zal het echt wel even pijn hebben gedaan. Hihi.

  Zoals je de stofzuiger beschrijft lijkt het mij een goede aanwinst. Ik ben benieuwd of hij ook de haren uit het gordijn weg zou kunnen zuigen, met 3 binnen katten heb ik redelijk wat vachtjes weg te zuigen. Helemaal met de komst van onze halfjarig oude zoontje.

 • Avatar van Nicole Clement
  Reply Nicole Clement 29 september 2019 at 20:52

  Mijn allerliefste Britse korthaar Fleurtje is nu reeds 4 jaar bij me en ik ben dolgelukkig met haar. Ze wekt me s’ochtends met haar luide gespin, komt kopjes geven en is dol op lekker kroelen. Helaas heeft Fleurtje een allergie waardoor ze alle dagen een cortisonepilletje slikt, enkel 1 soort hypoallergene brokjes mag eten en nooit eens een snoepje krijgt. Ze verliest dagelijks ook heel wat haartjes en als ze haar ‘gek kwartiertje’ heeft vliegen de haarplukken in het rond. Dagelijkse stofzuigsessies zijn dan ook een must maar dit die ik met plezier terwijl ze achter de stofzuiger aanrent. Deze Thomas stofzuiger zou ook misschien haar allergie kunnen verlichten dus we duimen alvast. Paws en Fingers crossed

1 10 11 12

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer in Huis & interieur
Karwei wooncollectie herfst 2019
Interieur | Nieuwe Karwei wooncollectie

Een bouwmarkt is meestal een wel heel erg op mannen gerichte winkel, maar sinds Karwei de nieuwe stijl geïntroduceerd heeft...

Sluiten