Reizen & vrije tijd

Family Travel | Center Parcs Le Lac d’Ailette

30 oktober 2019

Center Parcs Le Lac d’Ailette ervaring / review
Als verrassing voor ons viertjes besloot ik een tijdje geleden voor de herfstvakantie wat leuks te willen doen. Na wat uitpluiswerk kwam ik uit op dit vakantiepark en ik boekte het spontaan. Zo verbleven wij afgelopen herfstvakantie een week met ons viertjes in Center Parcs Le Lac d’Ailette, een vakantiepark in Noord-Frankrijk dat eruit ziet als een kleurrijk Canadees dorpje. In dit artikel vertel ik je graag wat meer over dit park en hoe wij deze plek hebben ervaren!

‘Lees ook: 4x leuke tips voor een weekendje België.’

Onze ervaring met Center Parcs Le Lac d’Ailette

Ondanks dat ik heel erg graag op vliegvakantie ga om een wat verder land of een stad te ontdekken, moet ik eerlijk zeggen dat we voor een gezinsvakantie al snel uitkomen op een bungalowpark. Een geheel huisje tot je eigen beschikking hebben met allerlei activiteiten voor het hele gezin ‘om de hoek’ is met kinderen toch wel heel erg fijn. Maar ik wilde wel het gevoel hebben dat we er echt even tussenuit zouden zijn en veel van de bungalowparken in eigen land kennen we inmiddels wel. Ik besloot eens wat verder te kijken en kwam uit bij Center Parcs Le Lac d’Ailette. Het ligt in Picardië, Noord-Frankrijk, en vanaf het midden van het land rijd je er in een uurtje of vijf naartoe. Prima te doen dus!

Center Parcs Le Lac d’Ailette ervaring / review

Het park

Dit vakantiepark ligt aan een heel groot meer en de huisjes liggen aan één kant ervan opgesteld. En het mag gezegd worden: wat ziet het er leuk uit! Bij binnenkomst staat er een houten blauw met witte ‘vuurtoren’, de huisjes zien eruit als een kleurrijk Canadees dorpje en het centrum oogt heel vriendelijk met allerlei restaurantjes aan het water en een pleintje om samen te kunnen komen. Vooral zo met de bomen in herfstkleuren en de straatverlichting aan ziet het er ook in de avond heel vriendelijk uit.

De activiteiten

Er is op dit park echt heel erg veel te doen en denk hierbij vooral aan sportieve activiteiten. Dat komt natuurlijk door de ligging aan het meer waarop gesurfd kan worden, er is een strandje om te kunnen spelen en in de zomer te kunnen zwemmen, je kan er waterfietsen, kano’s en elektrische bootjes huren, er is een klimbos, badminton- en tennisbaan, je kan er op buggytochten, Segway tour of fietsen huren om door de bosrijke omgeving te gaan, op geocaching zoektocht, een potje minigolfen, er is een ponyclub en kinderboerderij, paintballruimte, petanque baan en een skatepark..

En dan waren dat nog niet eens alle buitenactiviteiten en is er binnen ook nog van alles te doen! Zo zijn er twee winkels, een supermarkt en een Franse bakker, verschillende restaurantjes (waaronder zelfs een McDonald’s), een prachtig zwembad en een afzonderlijke spa, kan je deelnemen aan quiz nights, een karaoke avond, er is een indoor speelparadijs, een bowlingbaan, kan je ook binnen minigolfen, zijn er voor kinderen heel veel dingen (zowel betaald als gratis) te doen zoals creatieve workshops, een kinderdisco, ze kunnen hun eigen knuffel samen stellen/maken, meedoen met een spelletjesshow en als het op ontspanning aankomt kan je er ook nog eens massages, yogalessen en beautybehandelingen inboeken.

Mocht het dus slechter weer zijn dan hoef je in dit vakantiepark zeker niet te vervelen! En altijd fijn: er wordt veel meegedacht met ouders. Zo zijn er overal voldoende kinderstoelen, eten in een aantal restaurantjes kinderen tot vier jaar gratis mee, staan er magnetrons en flessenwarmers klaar om eten en drinken voor de allerkleinsten op te kunnen warmen en staan er zelfs gratis potjes babyvoeding.

Center Parcs Le Lac d’Ailette ervaring / review

De accommodatie

Bij het boeken wist ik één ding zeker: ik wilde graag een huisje aan het meer. Ik kan door kabbelend water, de schittering erover, het vele leven wat dit met zich meebrengt aan bijvoorbeeld vogels echt heel erg tot rust komen. Al snel viel mijn keuze op de vernieuwde Premium Lakeside cottage. Je hebt er zo’n beetje alles wat je nodig hebt en krijgt er een instant vakantiegevoel zodra je binnenkomt. De woonkamer heeft drie sets openslaande deuren waardoor je veel lichtinval hebt en lekker naar buiten kan kijken over je overdekte én omheinde (wel zo veilig met kleine kinderen) terras over het meer heen. Twee slaapkamers (Shae vond het helemaal geweldig om samen met haar zusje op één kamer te liggen), een badkamer met bubbelbad, een iets te compacte keuken maar wel met alles wat je nodig hebt, de woonkamer had een zithoek, een eethoek, televisie en open haard en er stond naast een babybedje  ook een kinderstoel klaar. Scheelt zelf weer meesjouwen, want zo’n vakantie is toch al een halve volksverhuizing.

Center Parcs Le Lac d’Ailette ervaring / review

Echt geweldig dan ook dat we de nieuwste Ford Focus Active station mochten lenen om deze week eens uit te kunnen proberen. Dikke liefde voor onze eigen compacte stadsauto waar we ons doorgaans helemaal prima mee redden, maar voor zo’n familievakantie van een week met twee kinderen kwam dit toch wel als geroepen. Want wat is het een ruime auto! Ik ben zo gewend om lekker compact in te pakken, dat we met alle koffers, allerlei babybenodigdheden, een kinderwagen, wat boodschappen en een lading speelgoed nog ruimte over hadden. En daarnaast is het toch ook wel echt een toffe auto om te zien hoor, zo’n stoer crossover model in een prachtige dieprode kleur ♥

De prijs & korting tip

Om een prijsindicatie te geven: wij waren voor deze 8 dagen/7 nachten voor de accommodatie zo’n €650,- kwijt inclusief toeristenbelasting, een voorkeurshuisje en reserveringskosten. Tip: ik heb hierbij gebruik gemaakt van een Prénatal aanbieding. Regelmatig krijg je namelijk bij aanschaf van babyproducten bij Prénatal een Center Parcs voucher en dat geeft je dan bij het boeken van een vakantie een flinke korting. In ons geval scheelde het nu bijvoorbeeld €380,00! Zeker iets om in je achterhoofd te houden als je een baby hebt en naar Center Parcs wil, want zoals je ziet scheelt het zeker in hoogseizoentijden zoals in de herfstvakantie behoorlijk. De overige prijzen op de locatie zelf vond ik trouwens heel erg in de lijn liggen van de Nederlandse en Belgische Center Parcs vakantieparken.

Center Parcs Le Lac d’Ailette ervaring / review Center Parcs Le Lac d’Ailette ervaring / review

Onze ervaring

Wij hebben een heerlijke week gehad in Center Parcs Le Lac d’Ailette waarbij we de focus echt even op het gezin wilden leggen. Daarvoor is zo’n vakantiepark met ‘eigen’ huisje echt perfect als thuisbasis. We hebben deze week een paar dagen verrassend goed weer gehad waardoor we er die dagen lekker met de auto op uit zijn getrokken om de prachtige omgeving te verkennen, waarover binnenkort meer. De andere dagen stonden in het teken van lekker rustig aandoen, pyjama-ochtendjes met z’n viertjes, zwemmen, leuke activiteiten op het park ondernemen, lekker uit eten, de megagrote Franse supermarkt induiken en van alles meenemen om te proeven, vers stokbrood en pain au chocolat opsmikkelen en vooral genieten van een heleboel quality time samen. Love it!

Mochten we wat negatiefs op moeten noemen, dan is het toch wel dat de huisjes echt wel een stukje van het centrum af kunnen liggen. Het is een autovrij park wat voor de veiligheid heel fijn is, maar met slecht weer waren we met gemak 20 minuten door aan het stappen voor we bij het centrum waren. Iets om rekening mee te houden! Je kan eventueel bij het boeken een voorkeurshuisje aangeven (ik had me dus verkeken in de kaart..) maar er zijn eventueel ook e-cars of fietsen te huur. Ach, laat ik het positief zien: zo kwamen we zonder moeite dagelijks aan de 10.000 stappen ;)

Wij hebben in ieder geval echt een heerlijke week gehad met z’n viertjes en we kijken er alweer naar uit om ons volgende tripje te gaan boeken. Omdat dit park ons zo goed bevallen is hebben we het er al over gehad om hier zeker eens terug te gaan komen, maar dan eind lente/zomer. Heerlijk om dan zo aan het water te zitten, naar het strandje te kunnen gaan en dergelijke. Ja, Center Parcs Le Lac d’Ailette is wat ons betreft zeker een aanrader en misschien wel ons favoriete CP park waar we tot nu toe zijn geweest :)

Stay tuned: komende week komt er nog een artikel online waarin ik wat meer inga op de prachtige omgeving waarin we zaten en wat we aanraders vonden om te doen.

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 31 oktober 2019 at 17:23

  Zo leuk dat jullie daar naar toe waren geweest.’
  Goed om te lezen wat er zoal te doen is etc….
  Fijne tip om eens daarna op holiday te gaan.
  Leuke foto’s.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.