Beauty

Skincare tip | Eau Thermale Avène Hydrance producten

12 oktober 2019

eau thermale avene hydrance review/ervaring
Nu het duidelijk is dat de huid door het wisselen van de seizoenen wel wat extra’s kan gebruiken, is het tijd om je skincare routine aan te passen. Door de wisselende temperaturen buiten, de harde wind en regen, samen met de droogte in huis door de verwarming heeft je huid vooral behoefte aan hydratatie en voeding. De Eau Thermale Avène Hydrance producten zijn hier perfect voor!

‘Lees ook: Siliconen in beautyproducten, zo zit het echt!’

eau thermale avene hydrance review/ervaring

Eau Thermale Avène Hydrance

“De huid bestaat voor 70% uit water, dus heeft ze water nodig om mooi te blijven en zich te verdedigen tegen de agressies waaraan ze dagelijks wordt blootgesteld. We leiden allemaal een ander leven en maken allemaal andere keuzes. Toch hebben we één gemeenschappelijke behoefte: onze huid hydrateren, elke dag opnieuw.”

De Hydrance producten bevatten Cohederm. Dit is een uniek complex bestaande uit verschillende lipiden dat werkt als een waterreservoir. Het heeft een krachtige hydraterende werking die het gespannen en trekkerige gevoel van een gedehydrateerde huid verzacht. Natuurlijk zit er ook Thermaal water van Avène in verwerkt, dat een van nature verkoelend en verzachtend effect op de huid heeft. Verder zit er in de producten afwisselend onder andere glycerine, kokosextract, pompoenzaadolie, hyaluronzuur, squalaan, vitamine E en shea boter. Eén nadeel: er had van mij nog net even wat minder parfum in mogen zitten. De zachte, bloemige en verzorgende geur is best aanwezig en daarnaast is parfum een ingrediënt waar veel gevoelige huidjes vervelend op kunnen reageren..

Het Eau Thermale Avène Hydrance assortiment is onlangs uitgebreid met 3 nieuwe producten en het complete assortiment bestaat nu uit:

– Hydrance Aqua-Gel, 50ml, €24,90 (nieuw)
– Hydrance UV SPF30 in lichte & rijke formule, 40ml, €23,90 (nieuw)
– Hydrance B.B. Crème SPF30 in lichte & rijke formule, 40ml, €24,90 (nieuw)
– Hydrance intens hydraterend serum, 30ml, €25,90
– Hydrance emulsie in lichte & rijke formule, 40ml, €22,90.

De producten van Eau Thermale Avène zijn verkrijgbaar bij de apotheek en via online apotheken zoals NewPharma en Dermatheek.

eau thermale avene hydrance review/ervaring

Mijn persoonlijke aanraders
Met mijn drogere huid met hier en daar rimpeltjes en wat roodheid zijn er een paar producten uit deze lijn waar mijn huid heel erg blij van wordt. Dat is de combinatie van het serum en de rijke hydraterende crème voor in de avond en de lichte UV SPF30 voor overdag.

De producten trekken allemaal snel in, zonder een vettig of plakkerig laagje achter te laten en geven direct een soort ontspannen gevoel aan de huid en laat deze gelijk lekker zacht en soepel aanvoelen. Ook vind ik het fijn dat dit gewoonweg heel erg goede basisproducten zijn die het goed doen met de peelings, boosters, serums en huidoliën die ik regelmatig gebruik. Zo kan de basis hetzelfde blijven en kan ik deze aanvullen met een specifiek product waar mijn huid behoefte aan heeft. Ook fijn: de crème met SPF voor overdag hydrateert voor een ‘lichte formule’ alsnog heel goed en doet het heel goed in combinatie met make-up.

–> Ken jij dit merk al? Welke van de Hydrance producten zou jij wel eens willen proberen?

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

  • Avatar van VWillemse
    Reply VWillemse 12 oktober 2019 at 11:40

    Avéne heeft altijd wel fijne producten.
    Gelukkig heeft dit merk ook producten in hun assortiment zonder parfum.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.