Huis & interieur Lifestyle

Selfcare | Mijn favoriete aromatherapie producten

24 oktober 2019

favoriete aromatherapie producten
Door de recente gastblog van Marjon over essentiële oliën bedacht ik me dat ik zelf eigenlijk ook best een aantal aromatherapie producten gebruik. Dit doe ik al jaren, de producten wisselen nog wel eens en de ene periode ben ik er iets fanatieker mee dan de andere, maar toch is het iets onmisbaars hier in huis. Ik deel graag mijn favorieten op dit gebied met je die we hier in huis én onderweg gebruiken voor niet alleen de fijne geurervaring, maar ook om bijvoorbeeld minder stress te ervaren en onszelf én de kinderen beter te laten slapen :)

‘Lees ook: Fijne tips over mindset, nee leren zeggen en beter slapen.’

favoriete aromatherapie producten

Mijn favoriete aromatherapie producten

Favoriete essentiële oliën
physalis Good Night olie op onze eigen slaapkamer
De Groene Linde Slaap Schaapje olie op de slaapkamers van de meiden
– physalis No Stress roll-on op mijn werkkamer om aan te brengen op de polsen voor een fijne focus en rustgevend effect
Boots Botanics lavendelolie, voornamelijk voor in het Geurwolkje zowel puur als in een eigen mengsel. (Deze ruikt echt naar pure lavendelvelden, zonder te overheersend te zijn)
– physalis Ayurveda holistic balance massage olie voor een verwarmend en kalmerend effect (heerlijk voor mijn vastzittende schouders, nek en rug!)
Geurwolkje 1001 nachten olie voor in de aroma diffuser. Dit is echt een heerlijke verwarmende en licht-kruidige geur die het goed doet deze koudere seizoenen.

Geurverspreiders & tips voor onderweg
En hoe ik deze oliën dan gebruik? Voor de roll-on en de massage-olie lijkt het mij best duidelijk hoe je deze kan gebruiken, maar de pure oliën of oliemixen gebruik ik op de volgende manieren:

– in de woonkamer hebben we een Geurwolkje aroma diffuser staan die ik sinds de aanschaf ervan echt bijna dagelijks gebruik. Lees hier mijn uitgebreide artikel en review over dit product en de voordelen van een geurverspreider als deze. Je doet er simpelweg wat water in, een paar druppels van de olie(mix) naar wens en zet hem aan. Binnen no-time wordt er een fijne nevel en een heerlijke geur verspreid
– op de slaapkamers maak ik gebruik van een geursteen/aromasteen. Ik vond deze van Chi gewoon mooi om te zien en kocht er daar een aantal van. Je druppelt er simpelweg een aantal druppels van de gewenste olie(mix) op en vervolgens geeft deze de geur heel subtiel af. Ik druppel hier zo’n twee keer per week een aantal nieuwe druppeltjes olie op
– voor onderweg gebruik ik trouwens de roll-on nog wel eens omdat deze eenvoudig in de handtas te stoppen is, of gebruik ik een This Works pillow spray (babyvariant voor de kinderen en de Deep Sleep variant voor onszelf).

Ik blijf het mooi vinden hoe iets wat zo simpel lijkt óók duidelijk een bepaalde uitwerking heeft op je gemoed. Zowel geestelijk als lichamelijk biedt het hier in huis een fijne ondersteuning. De nachten verlopen hier in huis een stuk rustiger sinds we de geursteentjes met Slaap Schaapje oliën op de kinderkamers hebben staan, de woonkamer ruikt niet alleen lekker maar voelt ook wel echt qua sfeer prettiger en ‘warmer’ als het Geurwolkje aan staat en mijn lichamelijke zwakke plek (rug/schouders) voelt een heel stuk beter als ik de genoemde massageolie gebruik. Kleine moeite, groots effect dus. Love it!

–> Gebruik jij aromatherapie producten in huis? Wat zijn jouw favorieten?

Liefs,
Desirée

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Marieke
  Reply Marieke 24 oktober 2019 at 09:14

  Ik heb meteen de linkjes gebookmarked op mijn telefoon. Ik vind het idee van geurstokjes oid altijd leuk maar erg overheersend en ik wil mijn partner niet ‘opzadelen’ met een geur die hij misschien minder prettig vindt. Daarom schaf ik ze niet aan, geurstokjes kun je niet gewoon ‘uit’ zetten. Daarnaast weet ik niet goed welke olie zelf te kiezen. Maar toch klinkt de diffuser heel fijn, zeker aangezien je aangeeft dat de geur niet te overheersend is en het wel de sfeer kan beïnvloeden. Ik kende het principe van geurstenen niet, maar dit lijkt me ontzettend fijn voor op mijn nachtkastje! Heb ik er voordeel van en val ik mijn partner niet lastig. weer een heerlijke tip, dank je wel!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 24 oktober 2019 at 10:16

   Hi Marieke, dankjewel voor je enthousiaste reactie. Enorm leuk om te horen dat je wat met de tips kan!

 • Avatar van elisabeth maria martina
  Reply elisabeth maria martina 24 oktober 2019 at 08:46

  zo’n diffuser lijkt me wel wat, een mooi kado voor kerst, bedankt voor al je tips

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 24 oktober 2019 at 10:17

   Heel erg graag gedaan! Zo’n diffuser is zeker een mooi idee voor een Kerstcadeau :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 24 oktober 2019 at 06:32

  Dit is zeer rustgevend.
  Zo mooi.
  Jammer dat er geen geuren door een pc geroken kunnen worden.
  Ik hou van lavendel en eucalyptus.

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 24 oktober 2019 at 10:18

   Dát zou toch mooi zijn he, als je geuren door kon laten komen door een computer.. Eucalyptus is ook een fijne ja, zeker wanneer de verkoudheid om de hoek komt kijken.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.