Eten & drinken

Selfcare | 5 x favoriete gezonde recepten

13 oktober 2019

noten en vruchten brood recept
Een belangrijk onderdeel van selfcare is toch wel het goed voor jezelf zorgen. Zeker met een bomvolle agenda kan het gezonde eten er nog wel eens bij inschieten, maar laten we voelen ons toch echt het lekkerst als we een beetje gezond eten. Ik deel in dit artikel een aantal van de meest gelezen gezonde recepten. Ze zijn allemaal niet moeilijk om te maken, zitten bomvol goede ingrediënten én zijn vooral ook nog eens heel erg lekker. Enjoy!

5 x gezonde recepten op een rij

1. Noten en vruchten brood
Dit recept voor noten en vruchten brood mag je eigenlijk geen brood noemen, want er gaat geen meel of bloem in, maar vanwege de vorm en het eetmoment op de dag houd ik het er toch maar op. Ik maak deze echt heel regelmatig en blijf er fan van. Heerlijk vol van smaak en vooral bomvol vezels, goede vetten en geen geraffineerde suikers. Ik eet deze in een dunner plakje als tussendoortje bij een kop koffie of thee of als wat dikkere plakken met kaas of een pure pindakaas. Yum!

breakfast bars recept

2. Breakfast bars
Deze heerlijke breakfast bars zijn echt zó gemaakt en je hebt er gelijk een aantal klaar staan in een perfect formaatje om ook met je mee te kunnen nemen naar werk of dagje uit om als tussendoortje op te eten. Er is qua ingrediënten ook nog eens heel eenvoudig mee te variëren om ze telkens een andere smaak mee te geven én ze hebben een heerlijke bite.

protein balls recept

3. Proteïn balls
En als we het dan toch over gemakkelijke, lekkere en gezonde tussendoortjes hebben, dan moet je deze protein balls (ook wel energy balls of bliss balls genoemd) echt eens maken. Ze doen qua smaak en mondgevoel denken aan een hap vers koekjesdeeg, maar dan wel vol eiwitten en vezels. Wellicht heb je de ingrediënten ook al gewoon in huis en dat betekent dat je over een paar minuten al lekker en gezond kan snacken :)

hartige taart met spinazie en zalm recept

4. Hartige taart met spinazie en zalm
Dit recept kwam recent nog online, maar wordt echt heel erg veel gelezen en ik krijg er veel leuke reacties op. Eerlijk is eerlijk: het is een recept uit een nieuw kookboek wat ik binnen kreeg dus de credits zijn voor dat boek. Deze hartige taart met spinazie en zalm is niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens in no time gemaakt doordat hij uit de blender komt. Ja, echt! #mindblowing

shakshuka recept

5. Kleurrijke shakshuka
Het leek wel een beetje het trendrecept als het om avondeten aankwam het afgelopen jaar, maar het is dan ook gewoonweg heel erg lekker en ook nog eens niet moeilijk om te maken. Ik maakte een kleurrijke vegetarische shakshuka en ik bedenk me net dat ik hem zelf ook maar weer eens moet maken. Heerlijk met vers warm brood erbij om te dippen ♥

–> Mocht je zelf een aanvulling hebben op bovenstaande gezonde recepten, laat dan gerust het recept of een linkje ernaar achter onder dit artikel.

Take care!

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Martine
  Reply Martine 19 oktober 2019 at 13:16

  Shakshuka kende ik nog niet, maar het ziet er heel lekker uit, ga ik gauw een keer maken

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 20 oktober 2019 at 17:05

   Echt eens doen, het is zo lekker!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 14 oktober 2019 at 06:09

  Het ziet er allemaal zo heerlijk uit 👌🏽
  Fijn nu de feestdagen eraan komen gezond te eten want ik loop nu met een grote boog voorbij de marsepeinrepen en chocoladeletters etc….

  Xoxo

 • Avatar van Bianca
  Reply Bianca 13 oktober 2019 at 10:08

  Ook al ben ik totaal geen keukenprinses, hier staan zeker recepten (zoals de breakfast bars) die ik wil proberen x

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.