Eten & drinken

Hartige taart met spinazie en zalm

3 oktober 2019

hartige taart met spinazie en zalm recept
Ik ben echt een enorme liefhebber van hartige taart, maar dat kan nogal een tijdrovend klusje zijn als je deze helemaal from scratch zelf wil maken. Deze hartige taart met spinazie en zalm staat echter met een half uurtje op tafel en is ook nog eens een lekker voedzame variant die er heerlijk kleurrijk uitziet. Ik deel dit recept graag met je!

hartige taart met spinazie en zalm recept

Recept voor hartige taart met spinazie en zalm

Ingrediënten

Beslag
– 50 cl melk
– 50 gram ongezouten roomboter
– 130 gram geraspte emmentaler
– 2 sjalotjes, gepeld en in vieren gesneden
– 90 gram volkoren meel
– 5 eieren
– 1 eetlepel dille-topjes
– 150 gram spinazie
– zout en peper naar smaak

Afwerking  en opmaak
– 190 gram zalm naturel uit blik
– 2 plakken gerookte zalm
– 1 citroen
– enkele hele spinazieblaadjes.

Bereidingswijze

1. Verwarm de boter samen met de melk in de magnetron tot het gesmolten is
2. Doe alle ingrediënten voor het beslag op de aangegeven volgorde in de beker van de blender en voeg als laatste het melk- en botermengsel toe
3. Mix alles tot een glad beslag
4. Verwarm de oven voor op 180C, schenk het beslag in een taartvorm en laat 10 minuten rusten
5. Verdeel de zalm uit blik over het beslag
6. Bak de taart 25 minuten in de oven.

Laat de hartige taart met spinazie en zalm afkoelen, garneer met schijfjes citroen, bladspinazie en gerookte zalm. Opdienen maar!

hartige taart met spinazie en zalm recept

Kookboek tip | Taart uit de blender

Dit recept maakte ik naar aanleiding van het nieuwe ‘Taart uit de blender’ kookboek van Guillaume Marinette. Het is een kookboek vol met recepten voor de állersnelste taarten die in een half uurtje op tafel staan. Er staan een aantal zoete en een aantal hartige recepten in zoals deze spinazie & zalm variant. Zoals je ziet ziet mijn versie van deze hartige taart met spinazie en zalm er toch wel wat anders uit dan die uit het boek, ook al heb ik de exacte bereidingswijze gevolgd. Maar het gaat om de smaak en hij was echt heerlijk! De volgende taart uit dit boek die ik ga maken is de zoete frambozen & witte chocolade variant..

Dit kookboek is bij onder andere Bol.com verkrijgbaar voor €11,99. Karakter Uitgevers | ISBN 9789045216867

–> Eet jij graag hartige taart? Wat is jouw favoriet als het aankomt op de vulling?

Liefs,
Desirée

*

Lees ook:
Quiche zonder korst + variatietips
Voedzame breakfast muffins
Zalm & Avocado sandwich

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Marijke horjus
    Reply Marijke horjus 3 oktober 2019 at 11:40

    Jumjumm ziet er goed uit😍

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 3 oktober 2019 at 09:40

    Wat een mooie taart 👌🏽
    Het lijkt me zo heerlijk.

    Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer in Eten & drinken
jagermeister cold brew coffee
Herfst | Mijn favoriete alcoholische opwarmdrankje

Als je mij ook maar een beetje kent, dan weet je dat ik gek ben op koffie. Ik probeer het...

Sluiten