Beauty

Budget beauty tip | Kneipp lippenbalsem

25 oktober 2019

kneipp lippenbalsem review
De herfst is begonnen en de regen, koudere temperaturen en wind zorgt ervoor dat onze huid weer wat droger en trekkeriger aanvoelt. Ik merk dat zelf als eerste aan mijn lippen en ben daardoor weer flink trouw aan het smeren met lippenbalsem. Door de jaren heen ben ik heel wat eisen gaan stellen aan een lippenbalsem en de Kneipp lippenbalsem voldoet aan al deze eisen. Ik vertel er dan ook graag wat meer over in deze uitgebreide review!

kneipp lippenbalsem review kneipp lippenbalsem review

Kneipp lippenbalsem review

Natuurlijke ingrediënten

Ik vind het heel erg fijn dat de Kneipp lippenbalsems 100% natuurlijk zijn. Als ik naar de ingrediëntenlijstjes kijk word ik dan ook zeker vrolijk. De bestanddelen wisselen een beetje per soort, maar even een greep uit de ingrediëntenlijstjes; olijfolie, kokosolie, shea boter, jojoba olie, vanille extract, cupuaçu boter, vitamine E, aloë vera en abrikozenpitolie. Good to know: het zijn vegan lippenbalsems en bevatten verder geen paraffine, siliconen, minerale olie en kleurstoffen en de lippenbalsems zijn ook nog eens dierproefvrij.

Duurzame verpakking

Alhoewel ik de ingrediënten en de werking van een lippenbalsem het allerbelangrijkste vind, wil ik toch nog even wat over de verpakking van deze Kneipp lippenbalsems kwijt. Hoe mooi ziet de combinatie van het soft touch gerecycled kurk met de pastelkleurige polypropeen doppen van de verschillende soorten eruit? En dat niet alleen: de kartonnen verpakking waarin je deze lippenbalsem koopt is gemaakt van pulp van graspapier. Dat heeft als voordeel dat het minder grondstoffen nodig heeft om tot eindproduct te worden gemaakt en tijdens dit proces wordt er ook nog eens minder CO2 uitgestoten.

kneipp lippenbalsem review kneipp lippenbalsem review

Prijs en verkrijgbaarheid

Er zijn in totaal vier soorten Kneipp lippenbalsem verkrijgbaar:

– Extra Care met cupuaçu-nut & vanilla (geel)
– Hydro Care met watermint & aloë vera (mint)
– Sensitive Care met almond & candelilla (licht roze)
– Intense Care met elderberry & sheabutter (donker roze).

De Kneipp lippenbalsems zijn verkrijgbaar bij verschillende drogisterijen en supermarkten en via de Nederlandse Kneipp webwinkel voor €5,99 (4,7gr).Tip: met de code lip25 krijg je tot en met 31 november 2019 maar liefst 25% korting op deze lipbalsem in de Kneipp webshop.

kneipp lippenbalsem review kneipp lippenbalsem review

Mijn mening

Ik ben niet alleen heel erg te spreken over de keuze van 100% natuurlijke ingrediënten voor deze lippenbalsems, ook vind ik de verpakking mooi. Daarnaast is het fijn dat Kneipp van A tot Z bij dit product heeft nagedacht bij betere keuzes maken voor het milieu. De geur van alle varianten is heel erg zacht en niet overdreven aanwezig. Iets dat ik persoonlijk zeker een pluspunt vind. Alhoewel ik alle soorten aan kan raden, is de donker roze Elderberry/Sheabutter toch wel mijn favoriet. De mix van de intens verzorgende ingrediënten, de kleur van de verpakking en de subtiele rustgevende geur maakt het dat deze variant mijn voorkeur heeft.

Nog een laatste dingetje wat deze natuurlijke lippenbalsem anders-dan-anders maakt, is dat ik hiermee niet de hele dag door het gevoel heb te moeten blijven smeren. Dat komt doordat er geen ‘verslavende’ ingrediënten als paraffine, minerale olie en siliconen in zitten én door het ‘depot-effect’. De samenstelling van de ingrediënten zorgt ervoor dat de verzorgende bestanddelen langere tijd tijdens het dragen worden afgegeven, in plaats van alleen tijdens het aanbrengen. Echt een verwenmomentje voor mijn lippen! Ook al waren er momenten dat ik wel even dácht dat ik opnieuw zou moeten smeren, als ik vervolgens aan mijn lippen voelde merkte ik dat het echt niet nodig was. Dat maakt deze lippenbalsems ook nog eens lekker zuinig in gebruik :)

Jep, zoals je merkt ben ik oprecht heel erg enthousiast over de Kneipp lippenbalsem en heb er nu standaard eentje in de badkamer staan om als laatste skincare-stap voor het slapen gaan te smeren, eentje bij de deur om te gebruiken voor ik de deur uit loop én eentje in mijn handtas voor onderweg.

–> Heb jij deze lippenbalsems wel eens geprobeerd? Welke variant spreekt jou het meest aan?

Liefs,
Desirée

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Jacqueline
  Reply Jacqueline 25 oktober 2019 at 07:34

  Bij kruidvat deze week 1 + 1 gratis op alle lippenbalsems.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 oktober 2019 at 09:43

   Dat is een fijne tip als aanvulling, dankjewel!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 25 oktober 2019 at 07:33

  Ben zeer verslaafd aan goede lippenbalsems…..
  Deze heb ik ook en gebruik ik dagelijks,,,,,,

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 oktober 2019 at 09:44

   Leuk te horen dat jij deze van Kneipp dagelijks gebruikt! :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.