Lifestyle Media

Nieuwe mindstyle boeken voor de herfst

4 oktober 2019

mindstyle boeken tips 1 - Nieuwe mindstyle boeken voor de herfst
Nu de temperaturen buiten dalen en de dagen korter worden vind ik het stiekem toch ook wel weer heel erg fijn dat het leven zich weer meer ín huis afspeelt. Lekker de knusse lampjes en kaarsjes aan, een geurolie in mijn geurwolkje, spelletjes spelen, samen bakken of een goede serie kijken op de bank onder een dekentje. En als er dan eens een moment voor mijzelf is kan ik gelukkig ook weer vaker de rust vinden om er een boek bij te pakken. Boeken over persoonlijke ontwikkeling, de holistische insteek en psychologie hebben een grote aantrekkingskracht op mij en in dit genre wil ik graag drie nieuwe mindstyle boeken met je delen.

Nieuwe mindstyle boeken voor de herfst

mindstyle boeken tips 2 - Nieuwe mindstyle boeken voor de herfst

Inner Spark – Kristin Vikjord

“Het dagelijks leven van jonge vrouwen is vaak overweldigend. Ze ervaren deze jaren (met een gezin, een baan, vrienden en familie) soms als een opoffering. Inner Spark laat zien dat je deze levensfase juist kunt omarmen en je licht en vrij kunt voelen, en dat je zelfs tijdens die tropenjaren écht gelukkig kunt zijn. Met Inner Spark hervind je de weg naar geluk. Deze mindstyle-gids zit boordevol inspiratie, eenvoudige oefeningen en leuke tips om meer rust te vinden en vanuit je ware kracht te leven.”

Ten eerste vind ik Kristin een inspirerende vrouw. Ze is moeder van twee jongens, psycholoog en mede-oprichter van Delight Yoga met vijf yogastudio’s in Amsterdam en Den Haag. Haar persoonlijke inleiding – over hoe door alle veranderingen en drukte van het moeder worden je inner spark uit kan doven, wat dat met je doet en hoe je dit weer terug kan krijgen – sprak mij direct aan. Je kan dit boek zeker zien als een zelfhulpboek. Het nodigt je uit om zelf aan de slag te gaan om bepaalde problemen tijdens overgangsfases in je leven aan te gaan pakken en geeft je een fijn duwtje in de rug. Wat mij betreft zeker niet alleen een boek voor moeders!

Dit boek is voor €22,50 te koop bij onder andere Bol.com inclusief toegang tot een mooie aansluitende (Engelstalige) online cursus. Kosmos Uitgevers | ISBN 9789021572680 | 192 pagina’s

mindstyle boeken tips 3 - Nieuwe mindstyle boeken voor de herfst

Yang Sheng – Katie Brindle

“Moe? Angstig? Gestrest? Slaapproblemen? Spijsverteringsklachten? Doffe huid? De 2.500 jaar oude Chinese filosofie yang sheng kan helpen. Yang sheng betekent ‘het leven voeden’. Met dit onderdeel van de Chinese geneeskunst stimuleer je, zonder kruiden of naalden, je lichaam om zichzelf te helen. Hoe oud yang sheng ook is, het werkt geweldig bij de problemen van ons moderne leven – van stress tot slapeloosheid. Chinees geneeskundig therapeute Katie Brindle reikt nieuwe gewoonten en technieken aan die je energiepeil verhogen, je stressniveau verlagen en je stemming verbeteren. Telkens slechts een minuutje volstaat. Sommige technieken zullen nieuw voor je zijn, maar ze zijn allemaal eenvoudig te leren. Dit is zelfhulp die door jaren ervaring is gerijpt en je op weg helpt naar een kalm en tevreden leven.”

Met als ondertitel ‘Pak vermoeidheid, stress en slapeloosheid aan met deze Chinese kunst om jezelf te helen’ was mijn aandacht al snel getrokken. Naar mijn mening leven we in een maatschappij waar we veel te lang door blijven gaan terwijl we overduidelijk klachten hebben en trekken we pas aan de bel als het (veel) te laat is. We zouden juist meer onszelf écht goed moeten leren kennen, zodat we bij de eerste alarmbelletjes direct pas op de plaats gaan maken om één en ander aan te kunnen pakken voordat het grote aandoeningen worden.

Mijn interesse voor natuurlijke methodes, zeker die vanuit de Aziatische geneeskunde, hebben altijd al een grote aantrekkingskracht op mij gehad. Ik had nog niet eerder van yang sheng gehoord, maar vind het heel erg interessant. Het boek deelt er inhoudelijke informatie over en vervolgens verschillende specifieke hoofdstukken over de ademhaling, spijsvertering, slaap, beweging, emoties, geest en de huid met verschillende tips en tricks om hier zelf mee aan de slag te gaan. Ook het hoofdstuk over het op een natuurlijkere manier leven met de seizoenen vind ik heel interessant. De oefeningen en tips die erin staan zijn heel simpel op te volgen en zij duidelijk effectief. Fijn om in de boekenkast te hebben staan om erbij te kunnen pakken en mee aan de slag te kunnen gaan als het nodig is!

Dit boek is voor €23,50 te koop bij onder andere Bol.com. Uitgeverij Manteau | ISBN 9879022336571 | 208 pagina’s

mindstyle boeken tips 4 - Nieuwe mindstyle boeken voor de herfst

Hoogsensitiviteit als kracht – Carolina Bont

“Hoogsensitiviteit is een bijzondere eigenschap. Licht en geluid komen harder binnen, maar bijvoorbeeld ook emoties van anderen. Dat is lastig, maar deze gevoeligheid kan juist je kracht worden wanneer je weet hoe je jezelf kunt beschermen. In haar boek legt Carolina Bont uit hoe je optimaal om kunt gaan met je emoties, je gedachten en de signalen van je lichaam. Maar ook hoe je, juist als hoogsensitief persoon, het inzicht en de rijkdom van je intuïtie ten volle kunt benutten. Dit basisboek leert je hoe je hoogsensitiviteit kunt herkennen en goed kunt hanteren in zowel privé- als werksituaties, liefdesrelaties en bij kinderen.”

Door de jaren heen heb ik mijzelf steeds beter leren kennen en durf ik zeker te zeggen dat ik in redelijke mate eigenschappen van een hoogsensitief persoon bij me draag. Ik hou echter niet van het hele labeltjes-hangen en hokjes-stoppen en zie het ook zeker niet als een nadelig iets. Okee, de impact van de overprikkeling van veel situaties en het aanvoelen en oppikken van stemmingen van anderen is niet altijd even gemakkelijk, maar ik heb ermee om leren gaan. Toch merk ik dat ik in tijden van stress en vermoeidheid terug kan vallen en bijvoorbeeld verjaardagen, zakelijke events en iets simpels als uit eten gaan veel energie van me kost. Het uitzetten van de binnenkomende prikkels lukt me dan duidelijk minder goed..

Maar de informatie, handvatten en oefeningen in dit boek helpen me zeker weer op weg. Het blijft interessant om erover te lezen, de herkenning terug te vinden en echt weer even aan het werk te worden gezet om ermee aan de slag te gaan. Het is mooi om te lezen dat hoogsensitiviteit in dit boek niet als een negatief iets wordt beschreven, maar dat je er ook juist veel moois aan kan hebben en het mag omarmen. Maar wél met praktische tips om er rustiger mee te kunnen leven. Fijn!

Dit boek is voor €20,00 te koop bij onder andere Bol.com. Kosmos Uitgevers | ISBN 9789021573151 | 216 pagina’s

Winactie
Ik mag twee exemplaren van Hoogsensitiviteit als kracht in deze prachtige nieuwe vormgeving weggeven. Spreekt dit onderwerp jou aan en denk je dat het boek iets voor jou is, laat dit dan weten in een reactie onder dit artikel.

Ondanks dat je bij deze drie boeken soms een beetje door de lichte zweverigheid heen moet lezen, vind ik het toch zeker aanraders. Sommige woorden zijn misschien dan wel ‘open deuren’, maar tóch zijn het rake woorden die je aan het denken zetten. En samen met de tips, oefeningen en handvatten die erin staan nodigen ze uit om aan de slag te gaan om aan jezelf te werken. Dat past natuurlijk perfect bij deze selfcare thema-maand!

–> Vind jij dit genre boeken ook zo interessant? Mocht je nog een boekentip in deze richting willen delen, dan hoor ik het graag :)

Liefs,
Desirée

Lees ook:
6 x waarom lezen goed voor je is
Nog meer feel good lifestyle boeken

* Meedoen met de winactie kan tot en met zondag 13 oktober 2019, 23.59 uur. De winnaars ontvangen na afloop persoonlijk bericht.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van carola donkelaar
  Reply carola donkelaar 14 oktober 2019 at 09:07

  Heel nieuwsgierig naar!
  Ik was zaterdag uit eten super leuk maar gister was ik niks waard
  Benieuwd hoe ik hier beter mee om kan gaan
  Zal het boek ook delen met anderen, op naar een rustiger leven :)

1 2

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in Lifestyle, Media
hartige taart met spinazie en zalm recept
Hartige taart met spinazie en zalm

Ik ben echt een enorme liefhebber van hartige taart, maar dat kan nogal een tijdrovend klusje zijn als je deze...

Close