Beauty

Budget beauty tip | Nivea reinigingsolie

29 oktober 2019

Nivea reinigingsolie review
Dat ik al jaren een groot fan ben van een reinigingsolie om mijn make-up te verwijderen en huid schoon te maken, is vast geen nieuws meer. Niet alleen verwijdert het moeiteloos alle make-up, inclusief longlasting en waterproof varianten, ook voelt de huid naderhand nooit droog of trekkerig aan. En dat is een combinatie waar zowel mijn droge huid als ik heel blij van worden. Ik krijg vaak de vraag of er ook een goede budgetvariant van te koop is en daarom vandaag dit artikel over de nieuwe Nivea reinigingsolie!

‘Lees ook: Lush Yog Nog douchegel & body conditioner (review).’

Nivea reinigingsolie review

Nivea reinigingsolie review

De belofte

“De nieuwe Nivea reinigingsolie maakt jouw reinigingsroutine makkelijker en effectiever. De innovatieve olie-tot-melk formule combineert de werkzaamheid van een olie met het zachte gevoel van een reinigingsmelk. Het verwijdert effectief vuil, talg en zelfs waterproof make-up om je een perfect schone en zijdezachte huid te geven – ongeacht je huidtype.”

Prijs en verkrijgbaarheid

De nieuwe Nivea reinigingsolie is verkrijgbaar in drie varianten:

– verzachtende reinigingsolie met druivenpitolie voor de gevoelige huid
– hydraterende reinigingsolie met kokosolie voor de normale huid
– voedende reinigingsolie met macadamia olie voor de droge huid.

Nivea reinigingsolie is bij de drogisterij verkrijgbaar voor €9,99 per fles met een inhoud van 150ml. Tip: op dit moment krijg je bij Etos en De Online Drogist 50% korting op dit product en bij Kruidvat is er een 1+1 actie op alles van Nivea.

De ingrediënten

De basis van alle drie de varianten is paraffine en dit is dan ook wel gelijk mijn grotere kanttekening bij dit product. Een minerale olie als deze staat erom bekend dat het bij een drogere huid prima gebruikt kan worden, maar een onzuivere huid zou dit ingrediënt wellicht beter kunnen vermijden. Het legt namelijk een laagje op je huid dat ervoor zorgt dat vocht uit de huid minder snel wegtrekt (yay voor droge huidjes) maar het kan dus ook overtollig talg en onzuiverheden binnen houden (nay voor onzuivere huidjes). Door de jaren heen heb ik gemerkt geen negatieve effecten van dit ingrediënt te ervaren, dus als het eens voorkomt in een product dat ik test dan heb ik hier dus een milder oordeel over. Daar komt bij dat het hier om een reinigingsproduct gaat dat je na korte tijd weer van je huid afspoelt.

Gelukkig maakt de rest van het ingrediëntenlijstje veel goed. Er zit in allemaal kokosextract, en – afhankelijk van de variant – is er druivenpitolie, kokosolie en macadamia olie aan toegevoegd en vitamine E. In de variant voor de gevoelige huid zit geen parfum, in de andere twee een kleine hoeveelheid en staat parfum op de laatste plek op het ingrediëntenlijstje.

Nivea reinigingsolie review Nivea reinigingsolie review

Het gebruik

Ik denk dat dit misschien wel één van de meest gemakkelijke en doeltreffende vorm van een make-upremover is. Je neemt namelijk 1/2 pompjes van de olie en verwarmt deze even tussen je handen, vervolgens ga je óver je (droge) gezicht – en dus óver je make-up – de olie zachtjes inmasseren waarbij je ook je oogleden en wimpers zachtjes meeneemt. Vervolgens spoel je je handen af onder de lauwwarme kraan, ga je met je vochtige handen over je gezicht waarbij de olie in een melk verandert en spoel je vervolgens alles met je handen of bijvoorbeeld een washandje af. Als je het eenmaal onder de knie hebt duurt dit je nog geen twee minuten en heb je een lekker schoon en fris gezichtje zonder trekkerig gevoel.

Mijn ervaring

Ik vind deze reinigingsolie zeker een goede budgetvariant te noemen. Hij doet namelijk wat hij hoort te doen: de make-up verwijderen en de huid schoon maken. Mijn favoriet van deze drie is die voor de droge huid vanwege de toevoeging van niet alleen macadamie olie, maar ook die van zoete amandelolie. Daarnaast vind ik de geur van deze variant ook wel echt heel erg lekker en dat draagt toch bij aan de algehele beleving van een product.

Eerlijk is eerlijk: mocht je wat meer budget hebben dan zou ik bijvoorbeeld de DHC Deep Cleansing Oil aanraden boven deze, aangezien er meer hoogwaardige en werkzame ingrediënten in zitten en mijn huid er duidelijk meer gehydrateerd van achterblijft. Maar ik vind de Nivea reinigingsolie wél een goede basic reinigingsolie en sowieso een groot applaus voor Nivea om een reinigingsproduct als deze ook in een drogisterij verkrijgbaar te maken voor een goede prijs. Op de één of andere manier zijn reinigingsoliën gewoonweg lastig bij ‘de winkel om de hoek’ te vinden en dat is nog een reden dat ik blij ben met deze productlancering :)

–> Gebruik jij wel eens een reinigingsolie? Welke van deze drie spreekt jou het meest aan?

Liefs,
Desirée

*

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Atia Janssens
    Reply Atia Janssens 16 oktober 2020 at 17:27

    Ik ben net bezig een goed reinigingsolie in de drogisterij te vinden. Ik heb al de olie van Kruidvat natures probeert, maar die schuimt niet. Is gemaakt om oog make-up te verwijderen. Kruidvat heeft ook een olie make-up verwijderer, met heel weinig ander ingrediënten. Die ga ik als volgende uitproberen maar heb weinig hoop. Die reinigingsolie van Nivea is volgende op de lijst. Bedankt voor de review, ik ben blij dat deze schuimt!

  • Avatar van Ling
    Reply Ling 29 oktober 2019 at 08:36

    Zelf ben ik ook fan van DHC deep cleansing oil. Nu ben ik zelf ook benieuwd naar de reiningsolie van Nivea.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.