Lifestyle

Selfcare | De positieve effecten van aromatherapie

14 oktober 2019

blooming blends aromatherapie essentiële oliën
In het teken van de selfcare thema-maand laat ik enkele andere ondernemende vrouwen aan het woord om hun tips en inspiratie met je te delen. Vandaag is het de beurt aan Marjon over haar liefde voor aromatherapie.
 | Hey, wat leuk dat ik hier mijn enthousiasme mag delen met jullie! Ik ben Marjon, 35 jaar, getrouwd met Jean-Philippe en moeder van Maxime (6)en Lilou (2). Ik ben oprichtster van MAMA to the max, een mamablog voor mommy’s (to be). Sinds kort heb ik nog een tweede bedrijf waarin ik mijn grote passie voor essentiële oliën deel: Blooming Blends. En over dit laatste onderwerp wil ik graag wat delen met jullie!

blooming blends aromatherapie essentiële oliën
blooming blends aromatherapie essentiële oliën

Wat zijn essentiële oliën?
Essentiële oliën zijn aromatische of geurende oliën die gewonnen worden uit planten. Dit gebeurt door middel van een verfijnd proces. De essentiële oliën bevatten de levenskracht van de plant. Elke olie heeft zijn unieke aroma, zijn eigen levenskracht en kent dus ook een eigen toepassing. Doordat essentiële oliën sterk geconcentreerd zijn, hebben ze een zeer krachtige werking op het lichaam, zowel fysiek als mentaal. Zo worden ze ook professioneel ingezet door therapeuten in de vorm van aromatherapie. Essentiële oliën kunnen een positief effect hebben op het menselijk lichaam. Door de structuur van vluchtige, aromatische moleculen kunnen de oliën snel door de celmembranen heen dringen, kunnen ze bloed en weefsels passeren en de cellulaire functies verbeteren.

Je kan de oliën zowel aromatisch als plaatselijk gebruiken. Aromatisch door olie toe te voegen aan water in een diffuser. Het ruiken van de geur heeft zo een therapeutische invloed op ons lichaam en onze emoties en ze kunnen de lucht in huis zuiveren. En door oliën (verdund) plaatselijk op onze huid aan te brengen kan je het lichaam mentaal en fysiek ondersteunen en heel gericht aan bepaalde klachten werken.

blooming blends aromatherapie essentiële oliën

Hoe aromatherapie ons leven heeft veranderd
Het gebruiken van essentiële oliën is één van de beste dingen die ik voor mezelf heb kunnen doen. Deze ervaringen deel ik dagelijks met mijn volgers en vandaag ook graag met jullie in deze gastblog.

Als vrouw en moeder probeer ik iedere dag bewuste keuzes te maken voor mijn gezin en mijzelf. Iets dat ik voornamelijk doe vanuit mijn gevoel. Ze zeggen wel eens dat er niets zo sterk is als vrouwelijke intuïtie en daar ben ik het helemaal mee eens. Ik kwam in aanraking met de essentiële oliën van Young Living toen ik op zoek was naar een oplossing voor mijn heftige hooikoorts. Al jaren heb ik van alles geprobeerd, maar niets leek te helpen. Toen iemand me vertelde over deze oliën en dat ze echt konden werken tegen hooikoorts dacht ik: baat het niet dan schaadt het niet. Maar wat er toen gebeurde.. Mijn hooikoorts was al snel helemaal weg. Ik kon het totaal niet geloven! Ik besloot na dit ‘wonder’ meteen de starterkit aan te schaffen. De eerste tijd was ik enorm verbaasd. Gedachtes als “dat kan toch niet door een olie komen” of “volgens mij zit het tussen mijn oren” spookten alsmaar door mijn hoofd. Maar langzamerhand, naarmate ik steeds meer positieve ervaringen opdeed door de essentiële oliën te gebruiken, maakten deze gedachten plaats voor: “zie je nou wel”, “het werkt echt” en “wow”!

Happy mama olie
Essentiële oliën kunnen je op zoveel verschillende punten ondersteunen. Een echte “happy mama olie” is de Stress Away. Het is mijn favoriete olie! Ik heb de roller variant dan ook standaard in mijn tas zitten. Ik draag Stress Away zelfs als parfum, omdat de geur écht hemels is. Ik kan dan ook wel minutenlang ruiken aan deze heerlijke olie. Thuis gebruik ik de olie in combinatie met Orange in de diffuser om echt een heerlijke, warme en vreugdevolle sfeer te creëren.

Make your home cosy & comfy
Ik ben altijd al van de geurstokjes en geurkaarsen in huis geweest. Er stond bij mij altijd wel iets aan want naast een lekkere geur is het natuurlijk ook nog eens heel gezellig. Maar, nu ik weet wat voor chemische troep daar vaak in zit en dat wij die als gezin allemaal inademen, wil ik het nooit meer in huis. Gelukkig hebben we nu de diffuser en weet ik zeker dan wij 100% natuurlijke lucht inademen. Niks geen chemische troep meer voor ons. En als het dan buiten regent en wij binnen gezellig een spelletje doen, dan kies ik voor een echte herfstblend. Bijvoorbeeld Pine, Gember, Cinnamon of Orange. Ik kom dan even helemaal tot rust en kan dan ook écht genieten!

Het is een onderwerp waar ik, zoals je kan lezen, echt heel erg enthousiast over ben geworden en waar ik én mijn gezin dagelijks de positieve effecten van merk. Aromatherapie. Het lijkt zoiets simpels, maar de effecten kunnen heel groots zijn!

Liefs,
Marjon

MAMA to the max & Blooming Blends

Reacties op dit artikel

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 14 oktober 2019 at 06:04

    Fijn om te weten….
    Hier leerd men goed van…..

    Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.