Eten & drinken

Food | 5 x favoriete recepten om mee te zondigen

20 oktober 2019

brownie monchou taart
Selfcare draait echt niet alleen om zo gezond mogelijk eten, want jezelf juist heel bewust af en toe met wat lekkers belonen hoort er helemaal bij en helpt zeker bij een feel good gevoel. Tijd dus om na de favoriete gezonde recepten óók een lijstje met een paar heerlijke recepten om jezelf eens goed mee te verwennen. Enjoy!

1. Brownie Monchou taart
Deze taart ziet eruit alsof er heel erg veel tijd in gaat zitten, maar geloof me: dat valt reuze mee. Deze Brownie Monchou taart is vooral héél erg lekker, budgetvriendelijk, enorm machtig dus je kan er lekker vaak een stukje van snoepen én hij doet het ook nog eens goed op verjaardagen en andere feestjes.

spinazie courgette soep / camembert uit de oven

2. Camembert uit de oven
Als je gek bent op kaasfondue, dan vind je dit ook fingerlickin’ lekker. Deze camembert uit de oven ligt binnen een paar minuten in de oven en daarna is het smullen geblazen. Door de knoflook (leef je uit, doe er gerust wat extra in ♥), kruiden en honing heeft het lekker veel smaak. Echt niet alleen lekker bij een kop soep, maar ook voor bij de borrel met vers brood. Yum!

brownie cake recept

3. Brownie cake
Ja, dat chocolade doet het toch wel goed hé bij een fijn selfcare momentje :) Daarom kan deze heerlijke brownie cake niet ontbreken in dit rijtje. Hij is duidelijk wat luchtiger dan een normale brownie, maar alsnog lekker vol van smaak met een chewy mondgevoel. Oohlala..

4. Polenta frietjes met knoflook
Okee, dit recept vergt misschien iets meer voorbereiding maar is echt zó ontiegelijk lekker.. Je blijft maar doorsnoepen van deze polenta frietjes, helemaal als je ze dipt in truffelmayonaise. Jep. Ik ga ze volgend weekend zelf ook maar weer eens maken!

pizzakoekjes recept

5. Buffalo Chicken pizzakoekjes
En als laatste kan het recept voor deze Buffalo Chicken pizzakoekjes niet ontbreken. De inspiratie hiervoor was duidelijk mijn favoriete New York Pizza pizza. Ze zien eruit als veel werk, maar ze zijn wederom zó gemaakt. Doen het zowel warm als koud lekker als snack bij de borrelplank bij je volgende Netflix of Disney+ avondje of verjaardagsfeestje!

–> Wat is jouw ultieme feel good food waar je jezelf graag mee verwent?

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Maaike
  Reply Maaike 23 oktober 2019 at 21:24

  Hey, dit lijken me heerlijke recepten! Een aantal ga ik zeker een keer uitproberen. Vooral de brownie monchou taart lijkt me lekker. Ik vind trouwens het woord “zondigen” voor lekker / minder gezond eten altijd een beetje raar, voor mij is zondigen echt iets doen dat niet mag, geld stelen of vreemdgaan of zoiets. Lekker eten vind ik niet zondigen, je doet er tenslotte niemand kwaad mee!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 24 oktober 2019 at 10:20

   Dan ‘moet’ je die brownie monchou taart zeker eens maken, hij is zó lekker! De term ‘zondigen’ gebruikte ik met een knipoog hoor, want bewust af en toe wat extra lekkers eten hoort er zeker gewoon bij :)

 • Avatar van Vera
  Reply Vera 21 oktober 2019 at 10:32

  Oef geef mij ze allemaal maar! Vooral de polenta frietjes met truffelmayonaise zien er echt zo lekker uit.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 22 oktober 2019 at 10:58

   Die zijn ook écht zoooo lekker! :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 20 oktober 2019 at 22:01

  Het ziet er allemaal zo lekker uit….
  Zondigen mag zeker……

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.