Lifestyle Persoonlijk

Thema maand | Selfcare oktober

1 oktober 2019

selfcare oktober
Een nieuwe maand, een nieuw seizoen en daarmee het gevoel dat er iets moet veranderen. Herkenbaar? Ik merk namelijk dat ik mijzelf de laatste tijd teveel voorbij loop en zit daarom duidelijk minder lekker in mijn vel. En dat terwijl er ook van alles in m’n hoofd bruist wat juist om energie vraagt. Tijd om dat aan te gaan pakken! Omdat ik hier vast niet de enige in ben leek het mij leuk om deze maand om te dopen tot Selfcare Oktober. Wat ‘selfcare’ voor mij betekent, hoe ik dit aan wil pakken en wat je van deze thema maand mag verwachten lees je in dit artikel.

“Maak jezelf een prioriteit.”

Minder lekker in mijn vel
Sinds ik eind januari bevallen en weer opnieuw bezig ben met een kleintje vliegt de tijd razendsnel voorbij. Een baby kost nou eenmaal veel tijd, je (nacht)rust wordt opgeslokt, onze andere dochter verdient haar eigen aandacht en heeft school, speelafspraakjes en sport, daarbovenop houd ik mijn bedrijf draaiende en wil ik ook mijn relatie en ons sociale leven een beetje gezellig houden. Vanwege de nieuwe samenstelling van het gezin en het onze weg vinden hierin merk ik dat ik mijzelf weer meer naar achteren heb geschoven. Ik zorg ervoor dat niets of niemand om mij heen wat tekort komt, maar de tijd nemen om nieuwe dingen te leren, mijn eigen plannen tot leven te brengen of simpelweg goed te eten en voldoende te bewegen? Daar faal ik de laatste tijd behoorlijk in.

Wat kan ik daarom boos worden op mijzelf.. Ik heb tenslotte een heleboel kennis en in theorie wéét ik hoe het anders moet, maar doordat ik minder energie heb zit ik minder lekker in m’n vel en valt het in de praktijk brengen van alle kennis me zwaar. Tijd om dat aan te gaan pakken. Maak jezelf een prioriteit. Het klinkt misschien heel egoïstisch, maar het is tijd dat ik mijzelf op nummer één zet ♥ Want als ik beter voor mijzelf zorg, zit ik lekkerder in mijn vel en ben ik niet alleen een stuk blijer met mijzelf maar kan ik ook een leukere vrouw, moeder en vriendin zijn. Een win-win voor iedereen!

Omdat ik vast en zeker niet de enige ben die hiermee aan de slag zou willen (moeten) gaan, heb ik besloten een thema maand in te luiden..

selfcare oktober

Selfcare oktober!
Selfcare, zelfzorg, een woord dat steeds vaker gebruikt wordt en bijna wel een hype lijkt te worden. En waar het veelal aangeduid wordt met ‘uitgebreid in bad gaan’ en ‘lekker op de bank een boekje lezen’ gaat dit onderwerp toch wel een stukje verder dan dat..

Selfcare staat voor het beter voor jezelf zorgen om uiteindelijk lekkerder in je vel te komen zitten. Maar, hoe fijn een me-time momentje in de badkamer of het lezen van een goed boek dan misschien ook is, selfcare gaat verder dan dat. Voor mij staat het voor een combinatie van mindset, voeding, verzorging, bewegen, ontwikkelen en ontspanning. Een totaalpakket waar zowel mijn lichaam als mijn hoofd beter van worden. Een heel interessant en breed onderwerp om mee aan de slag te gaan!

selfcare oktober

Wat kan je verwachten?
Deze maand kan je dus een heleboel omtrent dit thema verwachten. Denk hierbij aan fijne tips en inspiratie om mee aan de slag te kunnen gaan, mooie producten, topics die je aan het denken zetten, informatie over balans zoeken, voeding, beweging, een positieve(re) mindset ontwikkelen, goed voor jezelf zorgen (zowel van binnen als buiten) en jezelf op nummer één (durven) te zetten. Geen lastige schema’s en dagelijkse opgelegde rituelen, maar praktische tips die gewoon in je dagelijks leven toe te passen zijn.

Ik zal dit overigens niet alleen doen, er zullen ook enkele experts en professionals aan het woord komen om hun kennis en tips met je te delen!

selfcare oktober

Persoonlijke doelen
Ooit had ik een maandelijkse rubriek op mijn website waarin ik mijn maandelijkse doelen deelde. Ik haalde hier drie onderwerpen in aan, ging hiermee actief aan de slag en de maand erop deelde ik hoe het met deze actiepunten gaat. Vervolgens stelde ik mijn doelen bij of haalde ik er een nieuw actiepunt bij.. En zo verder. Dit werd altijd heel erg goed gelezen en werd daarnaast een soort motivatietopic waarbij ik gezamenlijk met jullie aan de slag ging om elkaar te motiveren. Het lijkt me dan ook heel erg leuk, leerzaam en inspirerend om deze rubriek weer op te pakken en vooral om het sámen met jullie te gaan doen.

Oproepje
Herken jij veel in mijn verhaal en merk je dat het ook tijd is om het één en ander aan te gaan pakken en beter voor jezelf te gaan zorgen? Ik zou het heel erg leuk vinden om niet alleen informatie, kennis en tips en mijn persoonlijke weg hierin te delen, maar het lijkt me vooral heel mooi als we dit samen gaan doen. Om zo elkaar te kunnen helpen, motiveren, steunen en inspireren tot een versie van onszelf die (nog) lekkerder in haar vel zit!

–> Doe jij mee met deze selfcare maand? Wat zijn actiepunten waar jij aan zou willen werken?

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Yasmin
  Reply Yasmin 1 oktober 2019 at 12:58

  Ik doe mee! Ondanks ik ook inmiddels eindelijk heb geleerd om eerst aan mijzelf nu te denken, merk ik dat ik er nog steeds moeite mee heb. En nu het bij ons weer wat drukker aan het worden is, verval ik in oude gewoontes en valkuilen en zorg ik voor de rest zo veel ik kan…. maar vergeet ik mijzelf.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 1 oktober 2019 at 13:47

   Wat een herkenning he.. Leuk dat je meedoet Yas! X

 • Avatar van Noor
  Reply Noor 1 oktober 2019 at 12:37

  Ik kan wel wat tips gebruiken! Perfecte timing met dit druilerige weer :)

 • Avatar van Brenda
  Reply Brenda 1 oktober 2019 at 12:35

  Wat mooi dat je je zo kwetsbaar opstelt en ik herken er veel in. Ik doe met je mee deze maand!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 1 oktober 2019 at 12:17

  Goed artikel. Fijn dat jij meer in jouw vrije wil gaat doen! Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.