Lifestyle

Selfcare tips | Over mindset, nee leren zeggen en beter slapen

6 oktober 2019

selfcare tips
Door de jaren heen ben ik na verschillende tegenslagen meer en meer gaan leren over het ontwikkelen van een positieve(re) mindset en inmiddels geloof ik heel sterk dat je met de juiste mindset een heel stuk lekkerder in je vel kan komen te zitten. Ik durf zelfs te zeggen dat het aan de slag gaan hiermee voor mij persoonlijk misschien wel het meeste heeft gedaan als het aankomt op persoonlijke groei. Ik heb over dit onderwerp al eerder geschreven en deel dit nogmaals met je, omdat het gewoonweg heel erg goed past in het thema van Selfcare Oktober.

Selfcare tips over beter slapen, mindset en nee leren zeggen

routine voor het slapen gaan

Beter slapen

Als er één ding is wat toch wel echt heel erg van invloed is op hoe lekker je in je vel zit, dan is het toch wel je nachtrust. Een niet-onderbroken nachtrust van toch zo een uur of zeven, wel te verstaan. Er is enorm veel over geschreven en onderzoeken over uitgevoerd hoe slecht een gebroken en/of te korte nachtrust is voor zowel je mentale als lichamelijke gezondheid, maar helaas is het niet iets wat altijd even gemakkelijk te veranderen is. Toch zijn er enkele tips die ik graag met je deel waar je hopelijk iets aan hebt:

Tips voor een goede nachtrust #1
Tips voor een goede nachtrust #2

Wat bij mij persoonlijk het beste helpt? Een rustige avond inplannen zonder al teveel inspanning, geen fel licht om me heen, de telefoon zoveel mogelijk laten liggen, een vast beautyritueel voor het slapen gaan (heerlijk dat momentje om mijzelf goed te verzorgen en tegelijkertijd tot rust te komen), een vaste bedtijd inlassen, de dag en mijn gedachten van me afschrijven, handjes insmeren, ogen dicht, een simpele ademhalingsoefening doen (zó effectief om simpelweg mee te tellen met je ademhaling met je handen op je buik) en wegdoezelen maar :) Oh, en een goed matras en hoofdkussen kan ook een wereld van verschil maken!

Okee, okee. Natuurlijk heb je die nachtrust niet helemaal zelf in de hand en maken factoren van buitenaf het niet altijd even gemakkelijk. Zo komt Shae tegenwoordig tussen het naar bed brengen en haar opsta-tijd een keer of vijf uit haar kamer met onzinnige vragen & krijgt Cate nog een late fles en is ze in de ochtend rond 05.30u alweer wakker.. Maar zoveel mogelijk vasthouden aan de vaste avondinvulling, ‘rituelen’ en tijden helpt wel om er alsnog het beste van te maken.

positieve mindset tips

Mindset

“Ik geloof dat je mindset iets heel krachtigs en moois is. Iets dat je 100% zelf in de hand hebt en wat je toe kan passen op iedere situatie die je meemaakt of overkomt. Je hebt namelijk op ieder moment zélf in de hand hoe je ergens mee omgaat en wat de volgende stap is die je zal nemen. Eerlijk, het heeft echt wel even geduurd voor ik in de gaten had hoe ik een positieve mindset voor me kon laten werken, maar het leerproces en de mindset die ik nu heb vind ik iets heel erg moois en het brengt me veel. Iets dat ik iedereen gun en daarom deel ik hierbij een paar tips met je om die eerste stappen te kunnen zetten.”

–> Lees hier het volledige artikel met 3 tips voor een positieve mindset.

nee leren zeggen

Nee leren zeggen

“Hoe komt het toch dat we het zo moeilijk vinden om nee te zeggen? In feite is het niks anders dan iemand gewoon een antwoord geven, maar vaak voelen we ons bezwaard, vinden we het niet beleefd, zijn we bang om een ander te kwetsen en zoeken we uitwegen. Ik heb zelf ook ontiegelijk lang moeite gehad om nee te zeggen, maar kan er inmiddels een heel stuk beter mee omgaan.”

–> Lees hier het volledige artikel over nee leren zeggen én wat het mij gebracht heeft.

Ik hoop dat jij door bovenstaande informatie, tips en persoonlijke ervaringen ook wat verder komt met deze onderwerpen. Ik vind het zelf in ieder geval heel fijn om er echt weer effectief mee bezig te zijn en merk ook gelijk dat het me helpt ♥

Geniet van je zondag! Probeer lekker rustig aan te doen en zo op te laden voor de nieuwe week.

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 6 oktober 2019 at 20:27

  Fijne tips.
  Ik zeg inderdaad wat vaker nee……
  Ook is het goed om veel minder op de pc te zitten…

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 7 oktober 2019 at 09:29

   Wat goed dat je er ook zo actief mee bezig bent! Minder vaak achter de PC is ook zeker een goede stap :)

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 6 oktober 2019 at 16:56

  Over ‘nee’ zeggen.. ik zit precies op dit moment in zo’n situatie waarop ik dat zou moeten doen en voor mezelf zou op moeten komen, maar ik het inderdaad niet netjes vind. En dat terwijl het wel ten koste gaat van mijn mentale gezondheid.. heel gek dat ik het me ook gewoon een bezwaard gevoel geeft.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 7 oktober 2019 at 09:32

   Wat zijn ‘we’ toch ook een pleasers he.. Terwijl nee zeggen, je grenzen aangeven en tijd voor jezelf nemen zó belangrijk is. Goed dat je er wel mee bezig gaat, goed voor jezelf zorgen en je grenzen aangeven ♥

 • Avatar van Tineke
  Reply Tineke 6 oktober 2019 at 08:08

  Goed voor jezelf zorgen is zo belangrijk! Ik hecht denk ik het allermeeste waarde aan tijd voor mijzelf. Even lekker een blogje lezen of tikken, een boek lezen. Of gewoon even lekker niets doen. Jij ook een fijne zondag.
  Liefs

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 7 oktober 2019 at 09:34

   Wat goed dat je daar zo de tijd voor kan nemen, heel belangrijk ♥

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.