Beauty

5x skin boosters om je huid een oppepper te geven

18 oktober 2019

skin boosters herfst huid oppepper
Merk jij het ook aan je huid dat de herfst begonnen is? Tijd om je huidverzorgingsroutine een upgrade te geven en over te stappen naar producten die net even wat meer doen als het aankomt op hydratatie, voeding en het teruggeven van een mooie glow! In dit artikel deel ik een aantal veelbelovende skin boosters met je die je heel eenvoudig toe kan voegen aan je huidige routine en waar je huid blij van zal worden.

Veelbelovende skin boosters

In dit artikel deel ik een aantal producten die je heel simpel toe kan voegen aan je huidige producten, zonder dat je dus gelijk aan een heel nieuwe routine zou hoeven te beginnen. Het is slim om echt even te kijken naar wat je huid op dit moment nodig heeft en tegen welke huidproblemen je aanloopt en dan een keuze te maken. De meeste skin boosters zijn best wel prijzig in aanschaf, maar het zijn wel producten die zuinig in gebruik zijn waardoor je er lang plezier van zal hebben.

‘Lees ook: Tips tegen droge velletjes op je gezicht.’

skin boosters herfst huid oppepper

GLAMGLOW Superserum

Dit serum is een zijdezacht en exfoliërend serum dat doffe huidcellen verwijderd, fijne lijntjes vermindert en zorgt dat je huid gladder en zachter aan zal voelen en haar natuurlijke glans weer terug krijgt. Er zit een mengsel van verschillende zuren (AHA, BHA en PHA) en het werkt zo in op verschillende lagen van de huid om dode huidcellen te verwijderen en celvernieuwing te stimuleren. Daarnaast zit er onder andere actieve houtskool in, hydraterend hyaluronzuur en glycerine, kalmerend haverextract, voedend sheaboter en urea en beschermende vitamine E.

Je gebruikt dit serum het liefste in de avond ná het reinigen van je huid en vóórdat je een nachtcrème en/of olie aanbrengt. Het paarse serum heeft een wat dunnere textuur, trekt snel in de huid en kan de eerste dagen een beetje tintelen tijdens het aanbrengen omdat je huid wat moet wennen aan de zuren. Dit is een teken dat het echt wat doet, dus niks om van te schrikken! Naar mijn mening is dit product voor bijna iedere huid een mooie toevoeging aan de skincare routine. Tip: exfoliëren maakt je huid gevoeliger voor de zon, dus het is aan te raden overdag altijd een dagcrème met minimaal SPF30 te dragen om zonschade te voorkomen.

Het GLAMGLOW Superserum is onder andere bij Parfumerie Douglas te koop voor €60,50 (30ml).

skin boosters herfst huid oppepper

L’Occitane Immortelle Reset olie-in-serum

Alweer een hele tijd geleden maakte ik tijdens een inspirerend pers-event kennis met dit nieuwste L’Occitane serum in de Immortelle verzorgingslijn. Het serum helpt je huid ’s nachts te herstellen van de stress van overdag, brengt de huid tot rust en zorgt dat deze zachter aanvoelt en pakt vroegtijdige huidveroudering aan. Er zit onder andere glycerine, zonnebloemolie, vitamine E en een krachtig mengsel van marjolein- en champagnebladextract en essentiële immortelle olie in.

Dit serum is bedoeld om in de nacht te gebruiken en is wat mij betreft iets meer geschikt voor de wat oudere huidjes (35+) waarbij de eerste rimpeltjes en lijntjes zichtbaar gaan worden. Heb je een normale tot vettere huid dan zal dit product op zichzelf gebruikt kunnen worden in plaats van je normale nachtcrème. Heb je een wat drogere tot normale huid dan kan je deze als serum ónder je normale nachtcrème aanbrengen. Simpelweg ná het reinigen van je huid aanbrengen, even wachten tot het ingetrokken is en al dan niet daarna nog een crème of huidolie aanbrengen. De textuur is lekker zacht en laat zich prettig verdelen en doordat er ‘droge olie’ in verwerkt zit, laat het geen vettig laagje achter op de huid.

Het L’Occitane Immortelle Reset olie-in-serum is bij de L’Occitane webwinkel en verkooppunten verkrijgbaar voor €59,00 (30ml).

skin boosters herfst huid oppepper

philosophy renewed hope in a jar renewing dew concentrate

Een hele mond vol en vooral een heel erg mooi rijtje aan ingrediënten om de beloftes ook daadwerkelijk na te kunnen komen. Zo zit er in dit serum onder andere glycerine, sojaproteïne, hyaluronzuur, vitamine E, jasmijnextract, aloë vera, een krachtige peptidenmix en een anti-oxidantencomplex. Deze combinatie belooft de huid gladder te maken, deze haar natuurlijke glow terug te geven, te hydrateren, egaler te maken door pigmentvlekjes te vervagen en fijne lijntjes en rimpeltjes aan te pakken.

Je kan dit serum zowel in de ochtend als in de avond aanbrengen nadat je je huid hebt gereinigd en vóórdat je je normale dag- of nachtcrème aanbrengt. Het serum heeft een zijdezachte waterige textuur die heel prettig uitsmeert en snel intrekt. Al direct na het aanbrengen voel je het verfrissende en hydraterende effect. Wat mij betreft is dit zeker meer een product voor de normale tot drogere huidtypes.

Het philosophy renewed hope in a jar renewing dew concentrate is bij ICI Paris XL te koop voor €36,15 (30ml).

skin boosters herfst huid oppepper

Alpha-H Hyaluronic 8

Het is tegenwoordig een grote trend om hyaluronzuur in de huid te injecteren in de vorm van een filler, om zo de huid er voller uit te laten zien. Alpha-H laat zien dat injecties helemaal niet nodig zijn en lanceert dit ‘superserum’. Het belooft het effect van een filler, maar dan van buitenaf. Hoe dat mogelijk is? Er zit een combinatie van hyaluronzuur in verschillende moleculaire structuur in zodat het tot diepere lagen van de huid door kan dringen.

Samen met de overige ingrediënten zoals glycerine, urea, aloë vera extract en blauwe bosbesextract zorgt het voor een hydraterend en opvullend effect, heeft het een beschermende functie, stimuleert het de aanmaak van collageen in de huid en helpt het te beschermen tegen vervuiling van buitenaf.

Naar mijn persoonlijke mening kan dit product bij ieder huidtype gebruikt worden. Je gebruikt dit serum door deze in de ochtend ná het reinigen van je huid aan te brengen en voordat je je normale dagcrème aanbrengt. Het gel-achtige serum smeert gemakkelijk uit en trekt snel in en je zal direct het ‘verstrakkende’ en opvullende effect merken. Heel bijzonder! Daarom vind ik dit echt een ochtend-serum, want make-up brengt er heel fijn over aan én dat effect wil je natuurlijk met iedereen delen :)

Het Alpha-H Hyaluronic 8 serum is verkrijgbaar via de Alpha-H webwinkel en TheMakeUpSpot voor €41,95 (25ml).

skin boosters herfst huid oppepper

indeed laboratories hydraluron intense moisture lotion

Is jouw huid echt toe aan wat hydratatie en voeding en heb je vooral last van droogtelijntjes en eventueel al wat schilfertjes? Dan is dit hét product voor jou. Het zit namelijk bomvol hydraterende en voedende ingrediënten zoals glycerine, shea boter, squalaan, panthenol, soja olie, verschillende effectieve plantenextracten, kokosextract, salicylzuur, hyaluronzuur, koper-, magnesium- en zinkextract. Verder is de formule heel zacht zonder parfum, parabenen, kleur- en geurstoffen en dus zeker ook geschikt voor de gevoeligste huidjes.

Van deze vijf producten is deze lotion het meest rijk qua ingrediënten en structuur. Hij voelt wat meer aan als een dunne crème dan als een serum. Heb je een wat vettere tot normale huid, dan kan je deze crème op zichzelf gebruiken. Maar als je een normale tot droge huid hebt dan kan je hem als extra laagje tussen je reiniging en normale dag- en/of nachtcrème in gebruiken.

De indeed labs hydraluron intense moisture lotion is onder andere bij Parfumerie Douglas te koop voor €30,86 (30ml).

–> Heb jij al wat extra’s aan je huidverzorging toegevoegd? Welke van deze skin boosters spreekt jou het meest aan?

Liefs,
Desirée

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Saskia Munneke
  Reply Saskia Munneke 18 oktober 2019 at 23:58

  Stuk voor stuk lijken me dit geweldige producten waarvan ik het serum van L’Occitane toch het beste bij me vindt passen. Door toedoen van een bindweefselziekte staat mijn huid namelijk op sommige plekken strak en hebben zich rond mijn mond groeven gevormd. Wat zou het fijn zijn als ik mijn huid ’s nachts tot rust kan laten komen zodat ik ’s ochtends weer stralend op kan staan!

 • Avatar van Ike
  Reply Ike 18 oktober 2019 at 06:15

  Fijne tips en hier ben ik niet bekend mee. Ik heb het wel nodig maar gebruik het nog niet.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.