Lifestyle

Selfcare | Waarom is dat zo belangrijk?

21 oktober 2019

Kimberly Houweling, Beebs and Moms
In het teken van de selfcare thema-maand laat ik enkele andere ondernemende vrouwen aan het woord om hun tips en inspiratie met je te delen. Vandaag is het de beurt aan Kimberly Houweling, coach en blog voor Badass Moeders: Beebs and Moms. |
Selfcare is tegenwoordig een woord dat veel mensen gebruiken. Je hoort ook overal dat het zo belangrijk is om voor jezelf te zorgen. Maar waarom is selfcare zo belangrijk tegenwoordig? Ik deel je graag mijn visie hierover!

“We hebben het gevoel geleefd te worden en onszelf kwijt te raken..”

Tegenwoordig beschikken we allemaal wel over een smartphone, we hebben vaak meerdere email-adressen die bijgehouden moeten worden, socials en ondertussen zijn we bezig met het leven. Het huishouden, de kinderen, je werk, vriendinnen, familie en je partner. Tel alles maar bij elkaar op en voor je het weet is de week eigenlijk alweer voorbij. Veel vrouwen hebben het gevoel geleefd te worden en zichzelf kwijt te raken.

Want als je alles uitschrijft wat je allemaal doet in een week is het tijd nemen voor jezelf vaak het laatste dat je opschrijft. En dat terwijl het juist zo belangrijk is om tijd te nemen voor jezelf. Selfcare is natuurlijk wel een modieus woord maar het zorgen voor jezelf niet. Dat doen we al eeuwenlang. Alleen lijken veel vrouwen te vergeten dat zij ook behoefte hebben aan tijd voor zichzelf. Kostbare tijd die je helpt om weer op te laden en de beste jij te zijn.

“Zorgen voor jezelf zit in de kleine dingen.”

Bij selfcare hoef je niet direct te denken aan een hele dag weg alleen te zijn of een dag naar de sauna te gaan. Zorgen voor jezelf zit in kleine dingen. Momenten die je alleen kunt pakken om de dingen te kunnen doen die jou helpen om weer op te laden. Zo heb je de energie om met de kinderen te spelen, een goede werkneemster te zijn en een leuke partner. Selfcare is vooral niet gek en heel logisch. Iedereen heeft tijd nodig om op te laden en om even alleen te zijn. Niemand die dingen aan je vraagt of van je wil, de tijd nemen om te doen wat jij leuk vind en de knop uit kunnen zetten. Het is enorm belangrijk!

Zet jezelf dus niet opzij, laat niet altijd maar andere dingen voorgaan, bedenk goed wat écht belangrijk is of wat noodzaak heeft en zorg ervoor dat jij tijd voor jezelf kunt nemen. Lekker lang badderen met je favoriete serie op Netflix, wandelen met een podcast aan, de boodschappen laten bezorgen i.p.v. na een lange werkdag nog naar de supermarkt te gaan. Allemaal kleine voorbeelden van selfcare, het hoeft niet heel groot te zijn als jij het maar fijn vind en dat het je energie geeft in plaats van dat het je energie kost.

Last but no least: Jij hebt alle recht op tijd voor jezelf, zonder schuldgevoelens. Net zoals ieder ander mag jij doen wat jij leuk vind en die tijd ervoor nemen.

Liefs,
Kimberly

Beebs and Moms
Coach en blog voor Badass Moeders

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Liset - Beautydagboek
  Reply Liset - Beautydagboek 21 oktober 2019 at 08:58

  Selfcare is absoluut belangrijk, zeker als je een gezin hebt. Ik merk dat voor mij de kleine dingen inderdaad veel belangrijker zijn geworden omdat die nu eenmaal schaars zijn. Zo is uitslapen echt een cadeautje (helaas te weinig, haha) en even een fijne serie kijken in de avond. Maar ook met mijn partner samen dingen doen, blijft enorm belangrijk en geniet ik van omdat je dan de ultieme ruimte hebt om er voor elkaar te zijn en ongestoord te kunnen praten :). Maar het is wel lastig hoor, want het leven dendert door en echte selfcare-tijd is er maar weinig.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 21 oktober 2019 at 07:19

  Goed onderwerp……
  Dit is in een druk bestaan zo belangrijk….

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.