Beauty

Ik liet ombre powder brows zetten en dit is het resultaat!

10 november 2019

Brows by Ellis powder brows Arnhem
In mijn tienerjaren ontwikkelde ik een heuse plukobsessie als het op mijn wenkbrauwen aankwam en helaas waren dunnere wenkbrauwen in die periode de trend. Toen ik wat ouder begon te worden kreeg ik spijt van deze plukwoede, maar helaas groeiden de haartjes na al dat epileren op sommige plekken niet meer terug. Het dagelijks bijtekenen van mijn wenkbrauwen werd een vast onderdeel in mijn routine en ik begon steeds vaker uit te kijken naar permanente make-up..

Maar ik vond het nogal een hele stap om hiervoor te kiezen. Eén: omdat wenkbrauwen zo tekenend zijn voor een gezicht en je die vorm en kleur wel echt heel goed erop wil hebben zitten (zeker voor een perfectionist zoals ik is zoiets uit handen geven niet heel erg gemakkelijk..) en twee: ik kwam geen enkele artist tegen waarbij ik echt heel erg dol was op het portfolio. Vaak stonden er veel te harde, donkere en te ‘warme’ eindresultaten tussen.. Ik liet het maar varen en tekende nog steeds iedere dag mijn wenkbrauwen met potlood en poeder bij en heb hier door de jaren heen heel wat tijd én geld in producten in gestoken.

Totdat ik via Instagram een berichtje kreeg van de Arnhemse PMU Artist Ellis Schultze. Ze vroeg of ik een samenwerking aan wilde gaan. Ellis volgde mij al een tijdje via Instagram, heeft ook eerder dit jaar een dochtertje gekregen en er ontstond al snel een klik. Na het bekijken van haar portfolio besloot ik JA te zeggen. Spannend!!

Brows by Ellis powder brows Arnhem

Wat zijn powder brows?

Je kent misschien wel de permanente make-up (PMU) microblading methode voor wenkbrauwen, waarbij er min of meer ‘haartjes’ getatoeëerd worden. Powder brows is een subtielere variant hierop waarbij de wenkbrauwen worden ingeschaduwd, waardoor het resultaat zachter en natuurlijker zal worden. Aangezien ik persoonlijk mijn wenkbrauwen enkel opvulde met potlood waar er missende haren waren en verder intekende met potlood – omdat ik dat zachtere gewoonweg heel erg mooi vind – past de powder brows techniek het beste bij mij. Helemaal wanneer er ook nog eens de ombre techniek toegepast zou worden, waarbij de wenkbrauwen bij de aanzet lichter zijn en naar de staart/het puntje toe intenser worden.

Wat kan je verwachten van een behandeling?

Na een intake zal de huid worden schoongemaakt, wordt de natuurlijke wenkbrauw gestyled, wordt de gewenste wenkbrauwvorm afgetekend en kan het tatoeëren beginnen. Met een PMU apparaat worden pigmenten met een naald in de lederhuid gezet. Dit gebeurt laagje voor laagje, waarbij de wenkbrauwen om en om worden afgewisseld zodat het pigment aan de andere kant omhoog kan komen en er per laagje kan worden bekeken hoe de wenkbrauwen zich ontwikkelen. Zo kan de PMU/brow artist goed zien of er nog een laagje bij moet komen en hoe het ombre-verloop zich ontwikkelt. Het gehele proces zal ergens tussen de twee à drie uur in beslag nemen.

Omdat het uiteindelijke resultaat na ongeveer zes weken goed zichtbaar is, zal tegen die tijd de touch-up nabehandeling plaatsvinden waarbij de wenkbrauwen eventueel nog wat aangepast en bijgewerkt kunnen worden qua kleur, intensiteit en vorm.

Hoe lang blijft het resultaat mooi?

Het uiteindelijke resultaat is deels afhankelijk van je huidtype, de kwaliteiten van de PMU/brow artist én hoe goed je zelf de nazorgregels in acht neemt. Bij een wat vetter huidtype zal het resultaat wat minder lang mooi zijn dan bij iemand met een droger huidtype, maar over het algemeen kan je uitgaan van zo’n anderhalf tot twee jaar mooie powder brow wenkbrauwen. Fijn om te weten: bij deze techniek zal de kleur langzaam in zijn geheel vervagen, zonder gaten of kale plekken.

Doet het zetten van powder brows pijn?

De behandeling is zeker niet pijnloos, maar het ligt natuurlijk wel aan je pijngrens om te zeggen of het te doen zal zijn. Persoonlijk vond ik de eerste laag aan beide kanten het meest pijnlijk, maar alsnog goed te doen. Het voelt alsof er iemand met een mesje over je huid krabt en deed me zeker terugdenken aan het laten zetten van mijn tatoeage. Gelukkig wordt er na ieder laagje een gel aangebracht die niet alleen het pigment helpt omhoog te halen, maar ook de huid wat verdooft. Dus de daaropvolgende laagjes deden duidelijk minder pijn. Al met al vond ik het zeker goed te doen!

Brows by Ellis powder brows Arnhem

Silk PMU in Arnhem (Huissen)

Ik heb mijn wenkbrauwen met de ombre powder brows techniek laten zetten bij Silk PMU (voorheen Brows by Ellis) in Arnhem/Huissen. Ellis Schultze begon in 2018 met microblading en heeft inmiddels verschillende diploma’s en certificaten behaald als het op permanente make-up aankomt. Haar voorkeur ligt vooral bij de ombre powder brows techniek en ze wil zich hier nog verder in gaan specialiseren. Hiervoor volgt ze verschillende trainingen bij wenkbrauwspecialisten van over de hele wereld. Hoe ze over haar werk praat is echt heel erg mooi om te zien. Dikke liefde voor ondernemers met een passie voor hun vak! ♥

Voorafgaande de behandeling hadden Ellis en ik al contact gehad over een paar voorbeelden van ombre powder brows die ik heel erg mooi vond en had ik al een aantal foto’s van mijzelf zonder getekende wenkbrauwen toegestuurd. Ook kreeg ik een formulier toegestuurd met enkele tips om rekening mee te houden voordat de behandeling plaats zou vinden en hoe ik de powder brows na het zetten zou moeten behandelen, wat ik kan verwachten van het verloop van het helingsproces en dat er een touch-up behandeling na een x aantal weken plaats zou vinden. Zo was alles vooraf al helemaal duidelijk en kon ik m’n zenuwen wat weg laten zakken.

Ellis heeft een salon aan huis (edit: inmiddels een prachtig eigen pand!) wat zorgt voor een persoonlijke sfeer, maar de behandelruimte heeft ook duidelijk een professionele uitstraling. Er is goede belichting, een comfortabele ligbank en tijdens de behandeling wordt er een deken over je gelegd zodat je er lekker ontspannen ligt tijdens het zetten van de wenkbrauwen.

We namen een intakeformulier door waarop ik enkele vragen beantwoordde en mijn gegevens op invulde en daarna begon het aftekenen. De natuurlijke vorm van de wenkbrauwen wordt goed bekeken, de vorm wordt bepaald en vervolgens wordt deze heel precies afgetekend met een soort waxpotlood. Steeds een beetje bijwerken, zelf even mee mogen kijken en meebeslissen en zodra dit precisiewerkje erop zat werd de juiste kleur inkt gekozen en kon het tatoeëren beginnen.

Brows by Ellis powder brows Arnhem

Vanaf het moment dat ik het eindresultaat zag was ik om. Ik had me ergens ingesteld op de eerste twee weken rondlopen met nog echt te donkere wenkbrauwen en dan maar hopen dat het goed zou komen, maar vanaf het moment dat ze erop zaten vond ik het al direct heel erg mooi. Wel nog een iets te warme kleur, maar dat zou tijdens het helingsproces koeler/assiger worden dus daar vertrouwde ik op. En zoals je op de foto’s kan zien kwam dat helemaal goed!

Nu ben ik inmiddels een ruime week verder en kan ik me niet meer voorstellen hoe het was zónder deze wenkbrauwen. Zó gek om op te staan ‘met gezicht’ en niet meer aan de slag te hoeven met wenkbrauwpotlood en wenkbrauwpoeder! Ik heb op dit moment heel kleine korstjes en wat kriebeltjes, maar ik vertrouw het proces, blijf er vanaf en verwacht dat het helemaal goed gaat komen.

We hebben de datum voor de nabehandeling al geprikt en ik kom er dan zeker nog op terug voor een update. Can’t wait! Maar voor nu ben ik er al heel erg blij mee. Ze zien er echt heel erg natuurlijk uit en de kleur en de vorm kloppen gewoon heel erg goed. Thanks Ellis, voor je prachtige wenkbrauwkunst!

Brows by Ellis powder brows Arnhem

De prijs (kortingsactie)

Powder brows laten zetten door Ellis van Silk PMU (voorheen Brows by Ellis) kost normaal gesproken €300,- inclusief de nabehandeling. Maar er loopt op dit moment een actie dat je €75,00 korting krijgt als je de behandeling in november boekt. Ook al zou je ze pas in december of januari laten zetten, je krijgt deze korting als je deze maand contact met haar opneemt om de datum vast te zetten.

–> Neem een kijkje op de website van Silk PMU in Huissen voor het totale aanbod en actuele prijzen.

Win een paar ombre powder brows

Zó tof! Op haar Instagrampagina loopt onder deze foto een winactie van Brows by Ellis waarbij je een complete ombre powder brows behandeling kan winnen. Meedoen kan tot en met zaterdag 16 november 2019, 23.59 uur. De winnaar krijgt zondag 17 november bericht van Ellis.

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Marleen
  Reply Marleen 5 augustus 2023 at 14:54

  Ik zie dit blog nu pas. Is van 4 jaar geleden. Hoe gaat het nu? Heb je ze opnieuw bij Ellis laten zetten? Ik vind het resultaat erg mooi, maar je wenkbrauwen op je profielfoto zien er zelfs nog mooier uit

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 6 augustus 2023 at 12:03

   Dankjewel voor je compliment! Ik heb ze in de tussentijd ook door Ellis bij laten werken en verder mag er niemand aan mijn wenkbrauwen komen haha. Ik draag ze meestal naturel en soms een beetje Anastasia Beverly Hills Dipbrow Gel in de kleur taupe doorheen :)

 • Avatar van Lesley
  Reply Lesley 24 januari 2020 at 19:06

  Ik ben in 2019 behandeld door Ellis omdat ik bijna geen zichtbare wenkbrauwen heb.
  Het resultaat was en is geweldig, ben er heel blij mee!!!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 27 januari 2020 at 10:33

   Wat tof om te horen dat jij ook zo blij bent met wenkbrauwen van Ellis! :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 10 november 2019 at 12:12

  Wat een prachtige teint zijn je wenkbrauwen geworden…..

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.