Beauty

French beauty | Collosol eau de lait

20 november 2019

collosol eau de lait review
Ik heb een zwak voor het ontdekken van nieuwe beautyproducten en helemaal als het anders-dan-anders merken en producten zijn uit andere landen. Zo bestaat het Franse Collosol eau de lait al zo’n 70 jaar (!) en is het bij veel Hollywood sterren een geliefd product. Maar sinds een tijdje is het ook in Nederland te koop en zie je steeds meer een hype rondom dit product ontstaan. Ik maakte kennis met dit witte wonder en vertel je er in dit artikel graag meer over!

‘Lees ook: French pharmacy beauty musthaves.’

collosol eau de lait review

Collosol eau de lait

In de jaren vijftig was de make-up lang niet zo verfijnd qua ingrediënten als nu en was het best een werkje om deze van je gezicht te kunnen verwijderen. Zo werd Collosol eau de lait oorspronkelijk gecreëerd door een Parijse Apotheker voor actrices zodat ze hun huid op een zachte manier schoon konden krijgen om zo hun vlekkeloze huidje te kunnen behouden.

Je kan Collosol eau de lait het beste omschrijven als een combinatie tussen een micellaire reiniger en een reinigingsmelk. Het zou voor ieder huidtype geschikt zijn en belooft de huid te ontdoen van make-up, vuil en onzuiverheden en de huid tegelijkertijd op te frissen en zacht te maken. Dat moest ik natuurlijk uitproberen! Er zijn er zelfs die erbij zweren om met een paar dopjes Collosol in bad te gaan voor een zacht huidje of na het douchen hun huid ermee besprayen..

collosol eau de lait review

Ingrediënten

Aqua (Water), Peg-40 Hydrogenated Castor Oil, Phenoxyethanol, Styrene/Acrylates Copolymer, Olus (Vegetable) Oil, Glycerin, Lauryl Glucoside, Polyglyceryl-2,Dipolyhydroxystearate, Parfum (Fragrance), Citric Acid, Sodium Hydroxide, Acrylates/Beheneth-25 ,Methacrylate Copolymer, Ethylhexylglycerin, Dicaprylyl Carbonate, Glyceryl Oleate, Colophonium.

Eerlijk? Ik had misschien iets meer verwacht van het ingrediëntenlijstje van dit product. Okee, er zit olus olie in (dit heeft vettende en vochtbehoudende eigenschappen zonder de huid af te sluiten en laat de huid zachter aanvoelen), castorolie (werkt verzachtend, heeft een reinigende werking en maakt poriën vrij van bacteriën) en glycerine (wat zorgt voor hydratatie, werkt verzachtend en verbetert de huidbarrière). Maar er zitten ook zeker een aantal ingrediënten in waar ik minder van gecharmeerd ben zoals pehnoxyethanol, colofonium en parfum.

Maar.. ik heb in het verleden al wel vaker een product in handen gehad waarbij ik niet helemaal blij werd van het ingrediëntenlijstje dat tóch goed bleek te werken en waar mijn huid goed op reageerde. Ik besloot dus ook dit product een kans te geven, zeker vanwege de enorme hype eromheen. In de test ermee!

–> Op het bekende platform Into The Gloss stond vorig jaar een lovend artikel over Collosol eau de lait. Interessant om te lezen, zeker als je een wat onzuivere huid hebt zoals deze testpersoon en wat het met haar huid heeft gedaan :)

collosol eau de lait review

Review

Het is de bedoeling dat je heel simpel een beetje van de Collosol eau de lait op een watje aanbrengt en vervolgens over je gezicht haalt om deze schoon te maken. Ik ben een groot liefhebber van micellaire reinigers omdat ze zo’n goede werking hebben en was dan ook heel benieuwd naar deze gehypte variant.

Ik vind de verpakking in ieder geval heel erg leuk en – ondanks dat ik geen voorstander ben van parfum in cosmeticaproducten – ruikt deze milky lotion heel lekker. Het is een beetje een combinatie tussen een ‘ouderwetse’ verzorgingsproductengeur en wat frissigs in, ik vind het wel wat hebben! Qua substantie is het echt een wit watertje waardoor je al snel een watje kan doordrenken om ermee aan de slag te gaan.

De watjestest! Ik bracht wat lotion aan op een watje, hield deze 10 seconden zachtjes op mijn gesloten oog en veegde hem er daarna vanaf. Hoppa! Kijk eens even hoeveel make-up in duidelijke laagjes van oogschaduw, eyeliner/mascara en foundation/concealer er in deze ene veeg werden verwijderd? En dat zonder boenwerk. Echt een longlasting foundation en een waterproof mascara krijg ik met de Collosol eau de lait niet verwijderd, maar een licht dag-make-upje of voor in de ochtend is deze lotion dus zeker een aanrader om je gezicht te reinigen. En na gebruik voelt mijn huid ook nog eens verrassend fris aan zonder trekkerig gevoel. Jep, ik ben zeker verrast door de werking van dit product en vind hem zeker als tweede stap van de reiniging – ná een oliereiniger bijvoorbeeld – heel fijn om de laatste restjes make-up te verwijderen en mijn huid voor te bereiden op de verzorgingsproducten.

Prijs & verkrijgbaarheid

Collosol eau de lait is onder andere verkrijgbaar bij Cosmania, Boozyshop, en Parfumerie Douglas. De prijzen gaan vanaf €14,95 (100ml) naar €21,95 (250ml) en €26,95 (400ml). Good to know: Collosol eau de lait is een cruelty free beautyproduct ♥

Liefs,
Desirée

*

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Mariska
    Reply Mariska 24 november 2019 at 19:16

    Was hier al benieuwd naar inderdaad en zag het op een event staan laatst.

  • Avatar van Mieke
    Reply Mieke 20 november 2019 at 23:34

    Deze ga ik toch eens testen dan. Ik las de review op Into The Gloss nog eens opnieuw en nu ben ik toch benieuwd.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.