Beauty

Korean beauty | Dr. Jart+ Ceramidin liquid play set

28 november 2019

Dr. Jart Ceramidin cream review
Ohhh, wat heb ik een zwak voor leuke cadeausets zoals deze! Ik was al een tijdje nieuwsgierig naar de Dr. Jart+ Ceramidin cream, omdat dit geweldig zou zijn voor de droge huid die wel wat extra voeding kan gebruiken. Zeker na de microdermabrasie behandeling die ik onlangs heb gehad én de weersveranderingen kan mijn huid wel wat extra’s gebruiken.. Toen ik zag dat deze crème in fullsize formaat in deze schattige cadeauset zat samen met nog een aantal Ceramidin producten was ik om. Tijd om hem eens te gaan testen!

‘Lees ook: Korean beauty | Neogen Dermalogy skincare review.’

Dr. Jart Ceramidin cream review

Dr. Jart+ Ceramidin Cream

De belofte

“Dr. Jart+ Ceramidin Cream is een crème met een lichte textuur die helpt om een chronisch vochtverlies te verbeteren en de beschermende barrière van de huid te versterken. De formule met Ceramides maakt een instant krachtige hydratatie mogelijk en helpt bij het wegwerken van droogheid, rimpels en fijne lijntjes na een regelmatig gebruik. Behoudt een optimaal vochtniveau gedurende de dag en geeft een zachte, gladde finish aan je huid.”

Dr. Jart Ceramidin cream review

De ingrediënten

Water, Glycerin, Dipropylene Glycol, Caprylic / Capric Triglyceride, Hydrogenated Poly (C6-14 Olefin), Hydrogenated Polydecene, Cetearyl Alcohol, 1, 2-Hexanediol, Dimethicone, Cyclomethicone, Vegetable Oil, Bifida Ferment Lysate, Glyceryl Stearate SE, Dimethiconol, Cyclopentasiloxane, Ulmus Davidiana Root Extract, Amaranthus Caudatus Seed Extract, Piper Methysticum Leaf / Root / Stem Extract, Beta Vulgaris (Beet) Root Extract, Algae Extract, Artemisia Vulgaris Extract, Portulaca Oleracea Extract, Pueraria Thunbergiana Root Extract, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Paeonia Lactiflora Root Extract, Cnidium Officinale Root Extract, Hydrogenated Lecithin, Sodium Hyaluronate, Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Fruit Oil, Soluble Collages, Pelargonium Graveolens Flower Oil, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Salvia Officinalis (Sage) Oil,Pogostemon Cablin Oil, Cetearyl Glucoside, Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate, C12-16 Alcohols, Ceramide 3, Microcrystalline Cellulose, Hydroxyethyl Acrylate / Sodium Acryloyldimethyl Taurate, Copolymer, Squalane, Glyceryl Stearate, Peg-100 Stearate, Hydrolyzed Corn Starch, Palmitic Acid, Coco-Caprylate / Caprate, Polysorbate 60, Caramel, Cellulose Gum, Propylene Glycol, Butylene Glycol, Disodium EDTA, Panthenol, Acacia Senegal Gum, Folic Acid, Acetic Acid, Cholesterol, Raffinose, Lactic Acid, Xanthan Gum, Tromethamine, Palmitoyl Pentapeptide- 4.

Okee, dit is misschien wel één van de langste ingrediëntenlijstjes die ik tegen ben gekomen voor een crème. Het was dan ook best wel wat uitpluiswerk om te bekijken wat er in zit en of ik daar wel vrolijk van zou worden.. Maar met ingrediënten als glycerine, kokosextract, probiotica, verschillende oliën en plantenextracten, hyaluronzuur, aloë vera sap, squalaan, panthenol en peptiden en vooral géén minerale oliën, parabenen, kunstmatige geurstoffen en geen uitdrogende alcoholen ben ik zeker enthousiast!

Je moet alleen geen problemen hebben met siliconen in producten, want die zitten er wel in. Ik schreef eerder dit artikel over siliconen in beautyproducten en wat ze voor je huid kunnen doen. Wellicht interessant eens te lezen zodat je er je eigen mening over kan vormen.

Dr. Jart Ceramidin cream review

Wat zijn ceramiden en wat doen ze voor je huid?

Ceramidin in de naam van deze producten staan natuurlijk voor ceramiden. Dit is niet een specifiek ingrediënt, maar een verzamelnaam voor verschillende vetzuren/lipiden die van nature al in onze huid voorkomen. Ze helpen de huid om vocht vast te houden, je huid soepel te houden, geven een stevigere structuur aan de huid (worden daarom vaak toegevoegd aan anti-age producten) en versterken de natuurlijke huidbarrière. Hoe ouder we worden, hoe minder ceramiden de huid van zichzelf aan kan maken. Slim dus om de natuur een handje te helpen door goede huidverzorging te gebruiken waaraan ceramiden zijn toegevoegd.

Dr. Jart Ceramidin cream review

De test!

De crème zit in een aluminium tube en dat werkt eigenlijk best prima om goed te kunnen doseren. Het is esthetisch misschien iets minder mooi omdat je er al snel de deukjes in ziet en hem op moet rollen om goed leeg te kunnen krijgen, maar je kan een verpakking als deze wel gemakkelijk met je mee op reis nemen, het valt niet kapot en is best goed leeg te krijgen. Prima dus!

De crème zelf heeft een wat grauwig tintje en een heel subtiele geur die het beste te omschrijven is als iets kruidig en rustgevend. Ik merkte al vrij snel dat een klein beetje meer dan voldoende is omdat de crème door de warmte van de huid wat smelt en zo heel gemakkelijk te verdelen is. Hij geeft direct een bijna verkoelend effect en de huid voelt na het aanbrengen lekker zacht en soepel aan zonder een vettig laagje achter te laten. Door de siliconen die erin zitten doet de crème het zelfs onder make-up goed en dat kan je van maar heel weinig crèmes die zo goed voeden zeggen. Voor mij zeker een pluspunt!

Ik was nogal aan het vervellen door de microdermabrasiebehandeling die ik heb gehad, maar na enkele keren mijn gezicht voor het slapen, overdag een keertje extra op make-uploze dagen én in de ochtend als laatste stap van mijn verzorgingsroutine toe te hebben gevoegd verdwenen de velletjes als sneeuw voor de zon. Ik hield een heerlijk zacht huidje over waarbij ook droogtelijntjes minder opvielen en er een mooie natuurlijke glow zichtbaar werd. Deels door de microdermabrasie natuurlijk, maar ook zeker door deze verzorgende, voedende en beschermende crème. Ik hou deze voorlopig in mijn dagelijkse routine als vervanger van de The Ordinary NMF+HA crème, die mijn droge huidje deze tijd van het jaar helaas niet voldoende voeding kan geven.

Mijn eindoordeel over de Dr. Jart+ Ceramidin cream is duidelijk positief en ik kan hem zeker aanraden om eens te gaan proberen als je ook een droge huid hebt!

Dr. Jart Ceramidin cream review

Dr. Jart+ Ceramidin ‘Just Play’ giftset

In deze té leuk vormgegeven cadeauset zit dus niet alleen de fullsize Ceramidin Cream met een inhoud van 50ml, er zitten ook nog de Ceramidin cream (10ml), het Ceramidin serum (5ml), de Ceramidin liquid (10ml), Ceramidin bodylotion (30ml) en een heerlijk Ceramidin sheet mask in. De losse Ceramidin Cream kost normaal gesproken €49,95, maar deze cadeauset is verkrijgbaar voor €42,95. Goede deal toch?! En dan heb je er ook nog zo’n té schattige pinguin bij die je als bewaarblik voor andere spulletjes kan gebruiken of aan je kindje(s) kan geven om mee te spelen :)

–> De producten van Dr. Jart+ zijn in Nederland onder andere bij Little Wonderland te koop. Dit is een Nederlandse webwinkel die zich heeft gespecialiseerd in Koreaanse cosmetica en je kan er dus terecht voor merken als Missha, Klairs, Holika Holika, Banila Co, Etude House en Skinfood. Tipje: morgen is het Black Friday en ook Little Wonderland doet hier aan mee met flinke kortingen.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Marieke
    Reply Marieke 28 november 2019 at 12:02

    Wat leuk dat de cream je zo goed bevalt! Ik twijfel al een tijdje over deze, mijn huid ziet er veel en veel rustiger uit sinds ik olie vermijd (nooit gedacht, want ik hou van gezichtsolie), dus voor deze ben ik wat huiverig. Wel gebruik ik sinds maart dit jaar de ceramidin liquid, dat is absoluut mijn holy grail geworden. Ik merkte weinig verschil in werking met het serum, en de liquid bevat maar liefst 150 ml waar je gerust 6 maanden mee kunt doen. Tipje als je nog eens een product wilt uitproberen dus :) ik heb sindsdien nooit meer een droge of schilferige huid, de liquid hydrateert echt geweldig. Ik hou deze webshop morgen in elk geval in de gaten ❤️Dank voor de tip weer!

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 28 november 2019 at 13:14

      Jij ook bedankt voor jouw tip! Er zit in deze giftset een mini van de liquid, dus die ga ik zeker testen! Gebruik je die in de ochtend en avond op een watje als een toner? Fijn dat je er zo’n baat bij hebt!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.