Lifestyle Media

Tips voor het gebruik van een family planner

25 november 2019

family planner gebruiken tips
Hier in huis gebruiken wij al een tijdje een digitale agenda app op onze smartphones. Zo eentje met kleurtjes voor ieder gezinslid, als de één er wat in zet ziet de ander dit gelijk en ook nog eens heel overzichtelijk vormgegeven. Maar.. we merken dat een kalender in de keuken toch ook wel heel erg handig is, maar dan wel eentje met ruimte voor ieder gezinslid. Een family planner dus! Ik laat je zien voor welke family planner wij gekozen hebben én deel een aantal tips met je waarom een family planner nou juist zo handig is!

‘Lees ook: A-Journal 2020 agenda & everyday lists kladblok.’

family planner gebruiken tips

Tips voor het gebruik van een family planner

Zeker wanneer de kinderen wat ouder beginnen te worden, zal je merken dat je ook voor hún levens praktisch een eigen agenda bij kan houden. Denk hierbij aan bijzondere schoolactiviteiten, uitjes, wanneer er speelgoed, een spelletje of iets anders mee naar school mag/moet worden genomen, het noteren van speeldates, sport- en/of zwemles, muziekles, kinderfeestjes.. Samen met de planning van jezelf en je eventuele partner met afspraken buiten de deur, kinderopvang, sport, etentjes, dagjes uit, familieweekenden, verjaardagen en dergelijke is het overzicht al snel weg.

Dé uitkomst hiervoor is een familyplanner. Natuurlijk kan enkel een digitale app ook heel erg goed werken, maar het overzicht op papier hebben kijkt toch ook wel heel erg prettig én geeft ook je kind inzicht in wat er die week gedaan moet worden en op welke dagen er bijvoorbeeld ruimte is voor een speelafspraakje bijvoorbeeld. Of je nu een digitale app of een papieren familieplanner gebruikt, het is eigenlijk een onmisbaar item om het overzicht te kunnen houden en dubbele afspraken te voorkomen.

– Hang een family planner op een centrale plek waar iedereen deze in kan zien
– gebruik voor ieder gezinslid een eigen kleur pen en voor gezamenlijke/gezinsafspraken weer een eigen kleur. Zo maak je het, zeker voor kinderen, nog net even wat overzichtelijker
– neem iedere week gezamenlijk de tijd voor een planmoment, bijvoorbeeld op zondagochtend na het ontbijt als iedereen toch al aan tafel zit. Zo weet iedereen waar hij/zij de komende week aan toe is, wat er gedaan moet worden en waar nog speling is
– je kan ontiegelijk veel kwijt in een family planner, denk aan huishoudelijke klusjes die gedaan moeten worden, afspraken, speeldates, sport- en muziekles, verjaardagen, bijzondere activiteiten en/of data of gebruik hem bijvoorbeeld ook als maaltijdplanner
– heb je kinderen rond de leeftijd van Shae (5, bijna 6 jaar) dan kan je in ‘haar rijtje’ ook heel eenvoudig de family planner gebruiken als aftelkalender naar bijvoorbeeld een vakantie, speciaal uitje, Sinterklaas, Kerstmis, Oud&Nieuw of haar eigen verjaardag.

Er is nog één heel groot voordeel aan het gebruik van een gezinsplanner: je zal merken dat het samen plannen van de nieuwe week/weken er ook voor zorgt dat je meer ruimte voor gezamenlijke dingen zal overhouden omdat de agenda’s meer op elkaar afgestemd zijn.

family planner gebruiken tips

A-Journal family planner

Deze &INK family planner van A-Journal is niet alleen heel erg leuk vormgegeven in een mooi groen botanisch/jungle thema, hij is ook nog eens heel erg slim ingedeeld. Er is ruimte voor vijf gezinsleden, huisgenoten of collega’s, je kan hem zowel liggend gebruiken als aan de muur hangen, is gedrukt op stevig papier, bestaat uit overzichtelijke weekoverzichten mét data en weeknummers en is spiraalgebonden.

Zoals je ziet heeft de planner mooie illustraties, maar is hij alsnog heel minimalistisch vormgegeven. En dat vind ik persoonlijk heel erg fijn, aangezien de afspraken en dergelijke die erin komen te staan al voor drukte genoeg zullen zorgen en je de family planner zo toch overzichtelijk kan houden.

De A-Journal family planner is voor €15,99 in de &INK geïllustreerde variant en in twee frisse kleuren – mintgroen en zacht blauw – verkrijgbaar via de A-Journal webwinkel.

Winactie | 2 x A-Journal family planner in een kleur/print naar keuze

In samenwerking met A-Journal mag ik twee keer zo’n heel erg fijne family planner weggeven. Het enige dat je hoeft te doen om kans te maken is een reactie onder dit artikel achter te laten voor welke variant/kleur (klik hier voor de keuzes) je gaat. That’s it!

Meedoen met deze winactie kan tot en met zondag 1 december 2019, 23.59 uur. De winnaars ontvangen na afloop persoonlijk bericht.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 1 december 2019 at 19:59

  Wij gaan voor blauw.
  Deze mega structuurjunk houdt van lijstjes, afvinkblokjes en fijne post-its. De planner voor het komende jaar ontbreekt alleen nog. Zeker nu er een baby is hebben we het drukker dan ooit !

 • Avatar van Bea de Rue
  Reply Bea de Rue 1 december 2019 at 19:56

  Ik loot graag mee , hij is erg mooi en vooral handig,
  En dat moeten we hebben een duidelijke Familie Planner dan komt alles goed😂

 • Avatar van Brenda
  Reply Brenda 1 december 2019 at 19:32

  De & ink familyplanner is mijn favoriet. Word hier veelvoudig gebruikt… dus we wagen een gokje.

 • Avatar van Wilmsen Anita
  Reply Wilmsen Anita 1 december 2019 at 19:14

  Ik doe mee voor mintgroen

 • Avatar van Hannah van Leeuwen
  Reply Hannah van Leeuwen 1 december 2019 at 15:24

  Ik doe mee! Ik vind &INK Family Planner 2020 echt heel erg leuk! Met zo’n luipaard en junglesfeertje. Ik maak graag kans om meer orde te krijgen in het gezin.

 • Avatar van Anneliese de Waal
  Reply Anneliese de Waal 30 november 2019 at 18:38

  Erg handig, ik vind de blauwe kleur erg mooi, Familyplanner 2020 🤗🤗

 • Avatar van sannekje68
  Reply sannekje68 29 november 2019 at 08:25

  Met 3 pubers in da house, die allemaal hun eigen activiteiten hebben, is zo’n familyplanner onontbeerlijk! Ik vind die met die toekans en tijgers erg leuk!

 • Avatar van Heleen vander Velde
  Reply Heleen vander Velde 28 november 2019 at 22:17

  Geweldige uitvinding met opgroeiende kinderen en past perfect bij onze 5persoonshuishouding. Ik wil heel graag de geillustreerde variant; mooi fleurig!

 • Avatar van webkonijn
  Reply webkonijn 28 november 2019 at 21:41

  Ja toch wel de ink die je hier ook in je blog gebruikt :) ik vind hem zo fleurig <3

 • Avatar van Marian B
  Reply Marian B 28 november 2019 at 09:52

  Dit jaar hebben wij voor het eerste een family planner, ik ben er heel blij mee! Wat is dat handig, alles past er op en is reuze overzichtelijk. Voor komend jaar wil ik er zeker weer een. Daarom doe ik zeker mee. Mijn voorkeur gaat uit naar de &INK Family Planner 2020 mooie printen!

 • Avatar van Lisanne Bons
  Reply Lisanne Bons 28 november 2019 at 09:25

  Ik kan niet zonder zo’n kalender. Je ziet in 1 oogopslag de week. En ik hang het weekmenu eronder. Ik doe graag mee voor de &INK family planner. Super leuk in het jungle printje.

 • Avatar van Carmen
  Reply Carmen 28 november 2019 at 08:56

  Hi Desirée,

  Het toeval wil dat ik sinds een week mezelf gek surf naar Familie planners. Mijn zoontje zit sinds vorige week woensdag op school, en ik merk dat er nu al vanalles rond zijn kleine leventje ingepland moet worden.
  Dat met het feit dat ik werk, en de zorg alleen draag maakt dat alles goed en strak gepland moet worden.
  Ik ben een planner pur sang, en deze ziet er niet alleen prachtig uit maar lijkt me ook heel fijn in gebruik.

  Mocht ik tussen alle reacties kans maken, dan gaat mijn voorkeur uit naar de mooie &INK Family Planner 2020.

  Liefs, Carmen

 • Avatar van dennis
  Reply dennis 27 november 2019 at 16:58

  Mijn vrouw kan dit wel goed gebruiken, Family planner 2020 blauw is mooi

 • Avatar van lizette
  Reply lizette 27 november 2019 at 16:57

  Superhandig, ik wil wel graag de Family planner 2020 in het blauw

 • Avatar van CJM de Kok
  Reply CJM de Kok 27 november 2019 at 13:22

  Ik gebruik elk jaar weer zo’n handige kalender om alle afspraken in te zetten zodat het hele gezin erop kan kijken, ik ga voor de Familyplanner 2020 – Mintgroen

 • Avatar van maaike beld
  Reply maaike beld 27 november 2019 at 13:15

  Leuk! En ook heerlijk praktisch voor mijn gezin dat nogal eens wat vergeet ;). Mocht ik winnen dan ga ik voor deze: &INK Family Planner 2020

 • Avatar van Leo
  Reply Leo 27 november 2019 at 12:37

  Ik zou graag mee doen voor de tijgerversie!

 • Avatar van Sharon de Ridder
  Reply Sharon de Ridder 27 november 2019 at 12:00

  Ik maak graag kans op de &INK versie!

 • Avatar van Tamara
  Reply Tamara 27 november 2019 at 07:50

  De &ink familyplanner in junglestijl zou ik graag winnen voor mijn gezin.

 • Avatar van Judith Diederen
  Reply Judith Diederen 26 november 2019 at 19:47

  Oh wat een mooie! &INK Family Planner 2020! I love tijgers!

 • Avatar van A.
  Reply A. 26 november 2019 at 19:42

  Met de tijgers

 • Avatar van Wendy
  Reply Wendy 26 november 2019 at 17:00

  Zal ik dan toch? Ik maak tot nu toe ook gebruik van een app, maar merk nu mijn dochter zelf afspraken maakt (11 jaar) dat het voor haar ook op een overzichtelijke plek weggezet niet worden. Dan is papier toch ook heel handig denk ik. Graag de blauwe planner. 😁

 • Avatar van Barbara
  Reply Barbara 26 november 2019 at 12:32

  Ik ga voor de mintgroene! Wat een plaatje 😍 en toevallig kunnen we een planner wel heel goed gebruiken!

 • Avatar van Lottie
  Reply Lottie 26 november 2019 at 10:07

  GRAAG: Familyplanner 2020 – Blauw

 • Avatar van Rianne Zoer
  Reply Rianne Zoer 26 november 2019 at 09:48

  Oeee die met die tijger te leuk!
  En met een druk gezin van papa, mama en 3 meiden zeker welkom. #drukgezin#papaveelweg#buitenland#puberdochters#kleutermeisje#mama’soperatie#veelplannen#sporten#zwemles#oppas#school#gesprekken#feestjes#verjaardagen enz enz enz
  En vooral vaker avondjes en dagjes plannen voor het HELE gezin😍

 • Avatar van Rianne Zoer
  Reply Rianne Zoer 26 november 2019 at 09:46

  Oeee die met die tijger te leuk!
  En met een druk gezin van papa, mama en 3 meiden zeker welkom. #drukgezin#papaveelweg#buitenland#puberdochters#kleutermeisje#mama’soperatie#veelplannen#sporten#zwemles#oppas#school#gesprekken#feestjes#verjaardagen enz enz enz

  En vooral vaker avondjes en dagjes plannen voor het HELE gezin😍

 • Avatar van Nina Mol
  Reply Nina Mol 26 november 2019 at 05:14

  I love blue! En uiteraard superhandig zo’n familyplanner!!

 • Avatar van Will
  Reply Will 25 november 2019 at 23:48

  Dat is een mooie handige family planner, die zou ik wel in de kleur blauw willen winnen.
  Hier maak ik mijzelf heel blij mee. Alle afspraken enz overzichtelijk genoteerd.
  Ik volg op Bloglovin en doe graag mee.

 • Avatar van Iris
  Reply Iris 25 november 2019 at 22:19

  Mooi en handing. Ik doe mee

 • Avatar van Dorien
  Reply Dorien 25 november 2019 at 21:11

  Handig! Nu ons gezin groter wordt (3 kids) lijkt het gebruik van zo’n familyplanner me wel fijn. De blauwe versie zou ik graag willen winnen!

 • Avatar van neeltje van der stap
  Reply neeltje van der stap 25 november 2019 at 21:03

  de &INK family planner zou heel leuk en handig zijn in dit drukke gezin met 4 kids !

 • Avatar van Sonja van den Beemd
  Reply Sonja van den Beemd 25 november 2019 at 19:52

  Ik doe graag mee voor de blauwe

 • Avatar van Esther Potters
  Reply Esther Potters 25 november 2019 at 19:51

  Mintgroen heeft mijn voorkeur. Echt ideaal zo’n fantastische family planner:)

 • Avatar van Anita H.
  Reply Anita H. 25 november 2019 at 19:44

  Ik doe graag mee voor een blauwe planner.

 • Avatar van Suleika
  Reply Suleika 25 november 2019 at 19:09

  Ik zou graag de mintgroene versie willen winnen. Handig voor alle activiteiten van de kinderen.

 • Avatar van Marange
  Reply Marange 25 november 2019 at 18:30

  Handig en overzichtelijk voor de kinderen dat wil ik graag. Met alle afspraken en sporten is het heel fijn dat alles in 1 oog opslag te zien is. Ik dor mee voor de &INK family planner. Fingers crossed

 • Avatar van El
  Reply El 25 november 2019 at 17:27

  Ik doe graag mee voor de &INK Family Planner 2020. Lijkt me super handig.

 • Avatar van Marjanne
  Reply Marjanne 25 november 2019 at 17:26

  de blauwe familyplanner kan voor komend jaar voor heel veel rust in ons huishoudentje zorgen ……nooit geen dubbele afspraken meer

 • Avatar van Jan
  Reply Jan 25 november 2019 at 17:02

  ik waag graag mijn kansje voor de &INK Family Planner 2020 .

 • Avatar van Nelly
  Reply Nelly 25 november 2019 at 16:04

  Ik ga voor de Familyplanner 2020 – Blauw

 • Avatar van CINDY Pater
  Reply CINDY Pater 25 november 2019 at 16:03

  Jo wat handig. Ik doe heel graag mee voor de Familyplanner 2020 – Mintgroen. Wat zou dat ideaal zijn, geen gevraag meer… Mama, wat moeten we doen deze week?

 • Avatar van Danielle
  Reply Danielle 25 november 2019 at 15:57

  Handig hoor! Mintgroen is mijn favoriet!

 • Avatar van Anita te Gussinklo
  Reply Anita te Gussinklo 25 november 2019 at 15:49

  Ideaal zo’n family planner.
  Ik vind de blauwe erg mooi.

 • Avatar van Lilian Wapperom-Declercq
  Reply Lilian Wapperom-Declercq 25 november 2019 at 15:42

  Superhandig! Door mn ME ben ik supervergeetachtig geworden. En een gewone agenda is leuk….Maar dit zit dus altijd in mn tas te niksen. De familyplanner ziet er tenminste mooi uit en is leuk om op te hangen. Een agenda aan de muur hangen is ook zo lelijk haha

 • Avatar van Ingrid
  Reply Ingrid 25 november 2019 at 15:24

  Vorig jaar voor het eerst een familyplanner gebruikt en nu be ik hooked. Degene met jungle thema past hier perfect, geen roze gelukkig voor mijn mannenhuishouden.

 • Avatar van Lisa
  Reply Lisa 25 november 2019 at 14:49

  Met een gezin als die van ons, is een planner een must. Momenteel draai ik voor de komende drie maanden een maandoverzicht van internet uit, vul deze in en hang het op de koelkast. Deze planner is natuurlijk heel veel mooier dus ik doe graag mee! Ik ga voor de blauwe variant.

 • Avatar van Annelies
  Reply Annelies 25 november 2019 at 14:45

  https://www.a-journal.nl/p/ink-family-planner-2020/ Deze zou ik graag willen hebben als ik mocht winnen.

 • Avatar van Mirèle Nunda
  Reply Mirèle Nunda 25 november 2019 at 14:34

  Met 2 inwonende bejaarde ouders is een planner wel handig :)

 • Avatar van Silvia
  Reply Silvia 25 november 2019 at 13:30

  Ik zou graag de blauwe willen winnen. Al jaren van een familie planner

 • Avatar van Peggy
  Reply Peggy 25 november 2019 at 13:24

  Zo handig met een gezin, ik kan niet meer zonder! De & INK vind i het mooist! 😍🍀

 • Avatar van Erika van Koert
  Reply Erika van Koert 25 november 2019 at 12:33

  Heel leuk ! Ik doe graag mee voor de variant met dieren uit je voorbeeld.

 • Avatar van Rosemary van Duinen
  Reply Rosemary van Duinen 25 november 2019 at 11:18

  De &INK met botanisch/jungle is lekker fris..perfect voor mijn dochter met alle afsraken vd clubjes,werk en vrije school dagen..maar ook handig voor oma dan weet ook zij wanneer er een oppasvraag aan zit te komen.

 • Avatar van Sanne
  Reply Sanne 25 november 2019 at 11:05

  De mintgroene is mijn favoriet! :)

 • Avatar van Daphne van Aken
  Reply Daphne van Aken 25 november 2019 at 10:36

  Leuk de mint groene is heel erg fris! Wij gebruiken met het gezin ook al jaren een familieplanner. Heel fijn en overzichtelijk voor 2020 hebben we er nog eentje nodig dus het zou heel goed uitkomen!

 • Avatar van Daphne
  Reply Daphne 25 november 2019 at 10:27

  Wat tof! Sinds ik een kind heb kan ik echt niet meer zonder een planner en na 3 jaar een Woezel & Pip planner is het wel tijd vóór een mooie planner met een toffe dierenprint! Ik doe heel graag mee dus 🤗

 • Avatar van Tineke Meeuse
  Reply Tineke Meeuse 25 november 2019 at 10:13

  Oh deze zijn echt tof. Het is elk jaar weer een zoektocht naar een leuke niet te hysterische familie planner zeker met een man die in de zorg werkt en wisselende diensten heeft is het zo handig ook. En als dan zijn en onze dochters lievelingsdier de tijger🐅 er op staat en de binnenkant lekker rustig is zodat ik hem ook nog mooi in de huiskamer vind staan lijkt me dit de perfecte kalender. Ik zou dus voor de geïllustreerde versie gaan.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.