Eten & drinken

Fudge met Bastogne en witte chocolade

30 november 2019

fudge met bastogne en witte chocolade recept
Ik ‘ken’ Willemijn en Martine, wellicht beter bekend als Wil & Tien, inmiddels al heel wat jaren. We kwamen ooit met elkaar in contact vanwege onze blogs en ondanks dat ze gestopt zijn met bloggen blijf ik ze trouw volgen. We zijn ondertussen allemaal moeder geworden en ik vind het leuk om te zien in welke zakelijke online projecten dit duo steeds weet te stappen. Zo lanceerden ze onlangs hun eigen bakboek waaruit ik dit recept voor heerlijke fudge met Bastogne en witte chocolade maakte. Perfect voor op de Sinterklaastafel tijdens pakjesavond!

‘Lees ook: Vijf recepten om mee te zondigen (mijn guilty pleasures!).’

Wil & Tien bakboek

Wil & Tien bakboek Van misbaksel tot meesterbaksel

“Ja hoor, het is zo ver! Na vele baksessies, slappe lach momenten, blunders maar ook creatieve uitbarstingen en heel veel smullen van (onverwachte) meesterbaksels, werd het wel tijd om dit allemaal te bundelen in ons allereerste e-bakboek! Van een supersnelle appeltaart die je in vijftien minuten de oven inschuift en een laagjestaart die iedere beginner kan nailen tot de allerlekkerste brownie en Tien’s beroemde spekkoek! We mogen dan misschien wel geen professionele banketbakkers zijn, bakken geeft ons ontzettend veel plezier en in de loop der jaren hebben we toch heel wat mooie en vooral lekkere baksels op tafel weten te toveren!”

In dit e-book in PDF formaat staan dus tien heerlijke bakrecepten verzameld, telkens met mooie fotografie en een handige uitleg erbij. Het zijn allemaal relatief eenvoudige recepten die zo’n beetje iedereen zou moeten kunnen maken, mits je je aan de bereidingswijze houdt natuurlijk! Naast deze tien recepten staan er ook nog een drietal basisrecepten in voor heerlijke botercrème, een mascarpone room vulling en voor chocolade ganache.

Maar wat dit boek misschien nog wel het leukste maakt, is dat het persoonlijke verhalen, anekdotes en bakblunders bevat. Ik weet zeker dat je er een glimlach van zal krijgen tijdens het lezen én dan weten ze ook nog eens je bakspieren aan te wakkeren. Love it!

Dit e-book is voor €14,95 te koop via de webwinkel van Wil & Tien. Wat mij betreft ook zeker een aanrader om iemand cadeau te doen met de feestdagen.

fudge met bastogne en witte chocolade recept

Fudge met bastogne en witte chocolade

Benodigdheden voor de fudge (+/- 30 blokjes)
– 1 blikje gecondenseerde melk
– 100 gram ongezouten roomboter
– 150 gram lichte basterdsuiker
– 2 theelepels vanille aroma
– ½ theelepel zout

Benodigdheden voor de bodem en garnering
– 260 gram Bastognekoeken
– 100 gram ongezouten roomboter
– 100 gram witte chocolade

Bereidingswijze
1. Bekleed een brownietin/bakplaat van ongeveer 28x17cm met bakpapier
2. Verkruimel de Bastognekoeken in een keukenmachine of doe dit door ze in een stevig zakje te doen en hierop te meppen met een deegroller
3. Smelt op een laag vuur de boter, meng hier de koekkruimels door en verdeel dit over de bodem van de bakvorm. Druk het goed aan met de bolle kant van een lepel
4. Doe alle ingrediënten voor de fudge in een steelpannetje en zet het op middelhoog vuur totdat het gaat koken. Al roerend houd je het mengsel zo’n 10 minuten aan de kook, waarna je het vuur uitzet en het mengsel een minuutje of vijf laat rusten
5. Roer het mengsel vervolgens stevig door tot het een glad mengsel geworden is en verdeel dit over de koekjesbodem
6. Zet het geheel voor een aantal uurtjes neer totdat het geheel is afgekoeld (in de koelkast wordt dit proces versneld) en haal de fudge uit de vorm
7. Smelt de witte chocolade, drizzle dit over het geheel heen, snijd de fudge in stukjes.. Smullen maar!

fudge met bastogne en witte chocolade recept

Ondanks dat ik het recept tot op de voet gevolgd heb, bleef de fudge – zoals je op de foto’s kan zien – wat zachter dan een fudge eigenlijk hoort te zijn. Het ligt zo qua textuur iets meer tussen fudge en toffee in. Ook heel erg lekker, maar net even wat meer sticky! Ik heb wel even opgezocht hoe ik dit een volgende keer kan voorkomen en dé tip die ik hierover lees is om, wanneer de fudge van het vuur af is maar nog wél goed warm is, stevig te blijven roeren totdat je met een spatel een schone streep over de bodem kan trekken. Een extra tipje hierbij dus.

Maar ohhhh, wat is de combinatie van de sticky fudge met de knapperige Bastognekoeken lekker! Je zou je er misselijk aan kunnen eten.. Wat mij – en de rest van m’n gezin – betreft zeker voor herhaling vatbaar :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Choc
    Reply Choc 9 januari 2020 at 14:36

    Dat ziet er heel goed uit, daar gaan we eens mee aan de slag. De lekkerste fudge ooit hebben we gegeten op Geurnsey, de melk bevat daar meer caroteen waardoor het nog smeuiger wordt.

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 10 januari 2020 at 10:51

      Oeh, dat klinkt helemaal lekker. Dankjewel voor de tip!

  • Avatar van Berdien
    Reply Berdien 6 december 2019 at 12:47

    Gemaakt, ik ben erg benieuwd! Wel een heel dun laagje fudge lijkt het mij, volgens het recept gedaan.

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 8 december 2019 at 20:19

      Misschien heb je een groter blik gebruikt? Ik vond de verhouding op zich prima.. Heb je ondertussen al kunnen proeven? Ik ben benieuwd! :)

  • Avatar van theNextG1rl
    Reply theNextG1rl 3 december 2019 at 19:49

    Ik sla deze even op ;-) Dit zullen mijn collega’s zeker waarderen!

  • Avatar van Sanja
    Reply Sanja 30 november 2019 at 23:32

    Ohh dat ziet er lekker uit!!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.