Mama & Kind

Bewuster leven | Pampers Pure Protection luiers & babydoekjes

12 november 2019

Pampers Pure Protection luiers / billendoekjes review / ervaring
Als een merk zich steeds weer blijft vernieuwen, met de tijd meegaat en ook denkt aan bewuster en duurzamer leven, dan kan ik dat alleen maar toejuichen. Zo zijn sinds een tijdje de Pampers Pure Protection luiers en babydoekjes verkrijgbaar en daar wil ik in dit artikel graag wat meer over vertellen. Daarnaast deel ik de mooie lopende campagne, want bij aanschaf van twee pakken Pampers Pure Protection luiers wordt er door stichting One Tree Planted een boom geplant. Jouw baby op een duurzamere manier de vertrouwde droge en zachte Pampers-billetjes en de wereld een stukje groener. Love it!

Pampers Pure Protection luiers / billendoekjes review / ervaring

Duurzaam geproduceerd en vrij van kunstmatige toevoegingen
De Pampers Pure Protection luiers bevatten plantaardige vezels van hoogwaardig katoen en 0% parfum, lotion en latex, chloorbleekmiddelen en de 26 allergenen uit de EU lijst. De Pampers Aqua Pure babydoekjes zijn gemaakt van biologisch katoen die zijn gedrenkt in een lotion die voor 99% uit water bestaat. De overige 1% van de ingrediënten herstelt de PH-waarde van je baby’s huidje en zorgen ervoor dat de doekjes goed blijven. Good to know: beide producten zijn geproduceerd met 100% duurzame energie en de verpakkingen zijn 100% recyclebaar.

Pampers Pure Protection luiers / billendoekjes review / ervaring

Onze ervaring met de Pampers Pure Protection luiers en Pampers Aqua Pure babydoekjes
Natuurlijk is het heel erg mooi dat Pampers ervoor heeft gekozen zich met deze producten een heel stuk groener te worden, maar als ouder wil je uiteindelijk óók droge billetjes voor je kleintje en geen lekkende taferelen of doekjes die het huidje van je baby irriteren. In samenwerking met Pampers heb ik deze producten dan ook uitgebreid mogen testen en ik kan niet anders zeggen dan dat ik er heel tevreden over ben.

De luiers voelen lekker zacht aan, zijn redelijk dun en hebben een heel mooi, licht en neutraal printje maar bovenal doen ze wat ze moeten doen; droge nachten, goed blijven zitten, geen lekkende randjes en geen geïrriteerde billetjes bij Cate. De babydoekjes zijn lekker groot van formaat, je trekt er steeds netjes één per keer uit de verpakking, ze zijn niet te nat maar ook zeker niet te droog waardoor ze prettig werken en voelen stevig aan om ook wat flinker te kunnen poetsen na bijvoorbeeld een lekker oranje pastamaaltje. Zeker nu er bij Cate tandjes doorkomen en ze flink kwijlt heeft ze een wat schraler huidje rondom haar mond en vind ik het heel fijn dat deze doekjes zo mild van ingrediënten zijn. Het viel zelfs op dat haar huidje sinds het gebruik van deze doekjes wat rustiger is geworden en dat terwijl de tandjes dus nog niet eens doorgekomen zijn. Fijn!

Pampers Pure Protection luiers / billendoekjes review / ervaring

Over stichting One Tree Planted en waarom bomen zo belangrijk zijn voor de wereld
Deze nonprofit organisatie heeft als missie het herbebossen van de wereld en plant daarom over de hele wereld bomen. Ze werken hiervoor samen met een wereldwijd netwerk van bomenplanters en drie kwekers op lokaal niveau. Zowel professionals als vrijwilligers helpen zo om bomen te planten, waarbij de belangrijkste regio’s op dit moment Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Azië en Afrika zijn. One Tree Planted wil hiermee bewustwording creëren van de noodzaak van bomen en willen jongere generaties iets positiefs voor het milieu laten doen. Want wist je dat deze herbebossing heel belangrijk is? Het helpt de wereld op de volgende punten:

– bomen nemen schadelijke verontreinigende lucht op en geven schone zuurstof terug die wij inademen
– het planten van verschillende bomen biedt werk en voedselzekerheid voor vele gemeenschappen
– bomen filteren water, voorkomen overstromingen en zorgen voor een goede mondiale waterstroming
– bomen en natuur verminderen stress, helpen bij herstel en bevorderen de algemene gezondheid
– bossen voorzien veel dieren, vogels, insecten, paddenstoelen, mos en planten van een natuurlijke leefomgeving
– bomen absorberen kooldioxide en andere schadelijke, luchtverontreiniging en helpen zo de lucht te zuiveren om het klimaat te reguleren.

Plant een boom met Pampers Pure Proctection
Ik vind het dus echt heel erg mooi dat Pampers kiest voor een duurzamere productlijn met zowel deze luiers als de Aqua Pure babydoekjes zonder te verliezen op de vertrouwde kwaliteit én daarnaast ook nog zo’n mooie samenwerking is aangegaan met One Tree Planted. Zo heb je nu een blije baby met droge billetjes en straks een mooiere en gezondere wereld waar ze in op kunnen groeien.

Wie in de maand november Pampers Pure Protection luiers koopt via Bol.com maakt de wereld – letterlijk – een stukje groener. Voor iedere aankoop van twee pakken luiers plant stichting One Tree Planted namelijk een boom. Een mooie gelegenheid om deze nieuwste Pampers luiers eens uit te gaan proberen en om tegelijkertijd wat moois te doen voor de wereld ♥

Liefs,
Desirée

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Aide
  Reply Aide 12 november 2019 at 11:31

  Wat is Cate toch een schatje. Heb zelf ook de Pure lijn uitgeprobeerd en ben erg tevreden

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 12 november 2019 at 11:44

   Lief, dankjewel! En leuk om te lezen dat jij ook tevreden bent over deze Pure producten :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.