Reizen & vrije tijd

Family Travel | Tips voor een rondreis door Amerika met kinderen

7 november 2019

rondreis door Amerika met kinderen tips
Bij ons staat een rondreis door Amerika maken hoog op onze travel bucketlist, maar eerlijk? We hebben dit vanwege de leeftijd van de kinderen doorgeschoven naar ‘later’. En toch zou het in de praktijk prima te doen moeten zijn. In dit artikel deelt eVisa namelijk een heleboel leuke tips voor een rondreis door Amerika met kinderen en misschien zouden we het toch wat naar voren moeten gaan halen. Ik krijg er namelijk nóg meer zin in dan ik al had :) Natuurlijk vergt het enige voorbereiding, maar er zijn zoveel leuke plekken om te bezoeken die zo’n roadtrip ook voor kinderen leuk maakt. Kijk maar eens mee naar de tips!

‘Lees ook: Onze ervaring met Center Parcs Le Lac d’Ailette (Frankrijk).’

rondreis door Amerika met kinderen tips

Tips voor een rondreis door Amerika met kinderen

Florida, het pretparken walhalla

Denk je aan Florida, dan denk je al vrij snel aan de enorme pretparken van Orlando zoals Walt Disney World, Universal Studio’s Florida, Busch Gardens, Sea World en het Kennedy Space Center. Voor nog meer actie stap je tijdens een bezoek aan de Everglades op een ‘air boat’ en sta oog in oog met krokodillen. Ook kun je op Sanibel Island een boottocht maken om dolfijnen, zeekoeien en vele soorten vogels te spotten. Florida staat ook bekend om de prachtige stranden wat zorgt voor veel ontspanning en plezier.

Colorado, voor de avonturiers

Ben je avontuurlijk en actief ingesteld, dan ben je in Colorado aan het juiste adres. In Colorado vind je namelijk de Rocky Mountains waar je je op sportief gebied heerlijk kunt uitleven. Je kunt er raften op de Colorado rivier, paardrijden, wildlife spotten, fietsen, vissen, wandelen en je kunt er zelfs kamperen. Ga je in de winter, dan kun je er zelfs skiën.

Californië, voor elk wat wil(d)s

Spot je favoriete filmster in Hollywood, breng een bezoek aan het Yosemite National Park, stap in een achtbaan van Disney California Adventure of tel alle legoblokjes in Legoland California. In Californië kan het allemaal. Vergeet vooral de natuurlijke speeltuin in Lake Tahoe niet te bezoeken. Ook in Californië kun je in een boot langs de kust walvissen en dolfijnen spotten.

New York, the big Apple

Wellicht niet meteen de meest voor de hand liggende, maar wel heel erg leuk met kinderen. Denk bijvoorbeeld aan Central Park. Hier kun je lekker picknicken, fietsen, spelen in de speeltuin of gewoon lekker wandelen. Er is zelfs een kleine dierentuin die je er kunt bezoeken. Denk je aan New York, dan denk je aan het Vrijheidsbeeld. Voor kinderen is het niet heel leuk deze te bezoeken (veel trappen en weinig spanning) maar een foto ervan maken is altijd leuk. Een bezoekje aan Metropolitan Museum of Art of Het Natural History Museum is ook zeer de moeite waard. Ze organiseren regelmatig speciale activiteiten voor kinderen.

Vergeet de ESTA niet!

Ga je met het vliegtuig of met de boot naar Amerika, dan moet je in het bezit zijn van een ESTA. Dit is een elektronische reistoestemming die je online kunt aanvragen. Wacht hier niet te lang mee, want de beoordeling mag 72 uur duren. Ons advies: vraag eerst de ESTA aan alvorens je de reis gaat boeken. Het mooiste is om dit een aantal weken van te voren te doen. Stel dat de ESTA om wat voor reden dan ook afgewezen wordt, dan kun je nog een visum Amerika aanvragen.

De meest handige tips op een rij

– Amerika is groot, stippel van te voren uit welke staten je wilt gaan bezoeken en noteer de adressen van alle ‘must sees’
– bedenk hoe je door Amerika wilt gaan reizen, is dit met een camper of toch liever een auto? Deze zijn beiden vooraf te huren
– informeer ook naar het klimaat binnen de verschillende staten, dan kun je hier rekening mee houden tijdens het inpakken van je koffers
– vraag een creditcard aan en zorg voor wat wisselgeld in Dollars
– vergeet de ESTA niet.

–> Heb jij wel eens gedacht aan een rondreis door Amerika? Of heb je er zelfs al eens eentje gemaakt samen met je kind(eren)? Ik ben benieuwd!

Liefs,
Desirée

* Bovenstaande tips werden verzameld door eVisa Application Services. eVisa is een bemiddelingsbureau gespecialiseerd in het verzorgen van e-visums voor reizigers.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Ling
    Reply Ling 9 november 2019 at 19:11

    Toen ik nog geen gezin had, waren mijn man en ik eerder naar Amerika geweest. Later hebben we diverse rondreizen gemaakt met mijn gezin. De eerste keer Florida toen we 12,5 jaar getrouwd waren, later bekende klassieke westen gecombineerd met New York. Sinds Florida zijn we verslaafd aan Amerika. Het land is geweldig. De natuur is heel erg mooi en veel afwisseling landschappen.

  • Avatar van Maaike
    Reply Maaike 8 november 2019 at 13:33

    Wij hebben afgelopen februari een rondreis van 3 weken gemaakt door Florida. Onze kinderen waren toen 4 en 1,5 jaar oud. Het was echt voor ons allemaal fantastisch! Hou bij de planning inderdaad rekening met je kinderen en er kan eigenlijk heel veel. Vooral doen dus :)

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 8 november 2019 at 13:39

      Dankjewel voor je reactie! Wat enorm leuk om te lezen. Nu gaat het hier helemaal jeuken.. Haha!

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 8 november 2019 at 02:15

    Zo leuk dat jullie met het gezin daar op holiday willen gaan 👌🏽
    Ik was er in de jaren 90 geweest.
    Het was zo leuk en mooi.
    Fijne tips en vooral om met een camper rond te reizen….

    Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.