Carrière & Geld Fashion

Girlboss interview met Soscha Siebum van Soxs.co

21 november 2019

Soxs Soscha Siebum interview ondernemen
Ruim een derde van alle ondernemers in Nederland is vrouw en er zijn heel veel vrouwen die eraan denken om een eigen bedrijf te gaan starten. Wellicht heb jij hier ook al eens over nagedacht? Of ben je al gestart maar heb je nog net dat duwtje in de goede richting nodig om er helemaal voor te kunnen/durven gaan? Deze inspirerende vrouwelijke ondernemers gingen je voor! Vandaag in de Girlboss Interview serie: Sosha Siebum van Soxs.co.

Girlboss
A woman in control, taking charge of her own circumstances in work & life. Someone who knowns her worth and won’t accept anything less. She is empowering and inspiring to those around her & kicks ass!” – Urban Dictionary

Soxs Soscha Siebum interview ondernemen

Interview met Soscha Siebum van Soxs.co

1. Wie ben je?
Op 20 september 1994 werd ik geboren met de naam Soscha Yael, nu ben ik inmiddels 25 jaar oud. Op dit moment noem ik mijzelf student en ondernemer, ik studeer aan de Rijksuniversiteit van Groningen en volg op dit moment een Pre-Msc Marketing. Hier ben ik afgelopen september aan begonnen na het afronden van mijn studie Commerciële Economie. Daarnaast houd ik me druk bezig met Soxs.co en vind het leuk om me bezig te houden met marketing. Uiteindelijk lijkt het me leuk om iets te doen met kindermarketing. Maar dat is nog even iets voor later :)

2. Omschrijf het bedrijf, hoe lang het bestaat en wat je doet.
Soxs.co staat in de basis voor warme en liefde, daarom ben ik samen met mijn moeder dit bedrijf begonnen. Het gaat hierbij om de warmte en liefde doorgeven van mijn helaas veel te vroeg overleden zus, Davide, en mijn oma. Mijn oma breidde de sokken altijd voor mijn zus en mij en droegen deze tot ze versleten waren. Dit tot grote ergernis van mijn moeder haha.

3. Waar komt jouw liefde en passie voor ondernemen en het idee voor jullie bedrijf vandaan?
Eigenlijk was het nooit onze ambitie om ‘’ondernemer’’ te worden. Je wordt niet zomaar ondernemer, je hebt op een dag een idee en dan begin je gewoon. Je gaat testen en ontwikkelen, eigenlijk een soort trial and error. Ondernemerschap moet in je bloed zitten, je kan een hoop bijleren maar de basis ben jezelf.

Daarnaast moet je als ondernemer open staan voor nieuwe en toffe concepten, niet vastgeroest blijven in je eigen stramien. Dat is eigenlijk de kracht van het ondernemerschap. Wat wij samen erg leuk vinden is het ontdekken van nieuwe dingen en opzoek naar leuke concepten voor Soxs.

Soxs Soscha Siebum interview ondernemen

4. Op welk punt besloten jullie om er helemaal voor te gaan en begonnen jullie fulltime te ondernemen?
Dat was eigenlijk vanaf het begin gelijk al, we wilden er vol voor gaan en anders niet!

5. Wat is volgens jou de sleutel van jullie succes?
De sleutel van succes is een subjectief iets, wat voor jou succesvol is kan voor een ander totaal niet voldoen. Een van de grootste successen die we tot nu toe wel hebben geboekt is het behalen van het blad LINDA. Dit was gelijk de bekroning op ons werk, trotsheid dat we dit met een groot deel van Nederland konden delen. Waaronder de lezers van LINDA. aangezien dit ons favoriete magazine is.

6. Wat is het grootste leerpunt uit jullie carrière?
Het grootste leerpunt maar ook positieve punt is dat je niet op één specifiek punt moet focussen, maar juist op alle facetten een goed en kwalitatief product moet aanbieden. Wanneer je je focust op één ding, is er de mogelijkheid dat je andere zaken uit het oog verliest. Wanneer je nadenkt over meerdere aspecten, dan voorzie je in het totaal pakket.

7. Waar kunnen jullie als ondernemers echt niet zonder?
Wij hebben geleerd dat je niet meer zonder sociale media kan, wat een geweldige uitvinding is dat! We hebben zo veel contact met de klant, daar worden wij echt blij van. We staan in direct contact en krijgen zo ontzettend veel leuke en positieve reacties. Natuurlijk zit er soms ook wat anders bij, maar de boventoon is positiviteit. Dat is een enorme drijfveer!

8. Wat is het beste advies wat je aan andere (vrouwelijke) ondernemers kan geven?
Begin! Volg je hart en maak er iets moois van samen met je klanten!

–> Neem een kijkje op de website van Soxs.co voor meer informatie en/of het aanschaffen van de heerlijke warme sokken, wanten, mutsen, beenwarmers of sjaals. Ze hebben een assortiment voor zowel mannen, vrouwen, kinderen en baby’s.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Dio
  Reply Dio 21 november 2019 at 15:34

  Dit soort interviews zijn echt super leuk om te lezen. En volg je hart is zo belangrijk.

 • Avatar van Edithsofia
  Reply Edithsofia 21 november 2019 at 12:31

  Wat een leuk interview! Erg inspirerend, ze hebben ook een super leuke webshop. Heerlijk van die warme sokken <3

 • Avatar van Edithsofia
  Reply Edithsofia 21 november 2019 at 12:31

  Wat een leuk interview! Echt inspirerend, ze hebben ook een super leuke webshop. Heerlijk van die warme sokken<3

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.