Beauty

New in | The Ordinary & Hylamide skincare

3 november 2019

Hylamide & The Ordinary review ervaring
Ik deelde eerder deze week een foto op Instagram waarbij ik vertelde op dit moment heel erg blij te zijn met mijn huid. Ik bestelde namelijk onlangs een aantal nieuwe producten van The Ordinary en Hylamide, heb deze vanwege nieuwsgierigheid gelijk in gebruik genomen en was al snel om. Waar ik normaal pas iets over een nieuwe skincare routine deel na minimaal een maand gebruik, kan ik het niet laten om nu alvast mijn enthousiasme met je te delen!

‘Lees ook: Mijn favoriete beautyproducten van oktober 2019.’

Hylamide & The Ordinary review ervaring

Over mijn huidtype en mijn huidwensen

Huidverzorging is heel erg persoonlijk en wat voor mij werkt hoeft voor een ander niet net zo goed te werken. Maar mocht je een redelijk gelijk huidtype als dat van mij hebben, dan kan het maar zo dat de hieronder genoemde producten ook voor jou een uitkomst kunnen zijn. Een omschrijving van mijn huid: ik ben 35 jaar en heb een licht gevoelige en droge huid. De probleempjes waar ik tegen aanloop en producten voor zocht: de pigmentvlekjes rondom mijn oogkassen verminderen, droogteplekjes/droogterimpeltjes en velletjes verminderen, een meer glowy huid in plaats van een wat doffere teint, een egalere huid krijgen en een zachtere textuur.

Hylamide & The Ordinary review ervaring

Dit bestelde ik en dit is wat de producten doen

The Ordinary

Glycolic Acid 7% toning solution 240ml, €8,70
Dit is een exfoliërende lotion met alphahydroxyzuur (AHA) aangevuld met ingrediënten als aloë vera, aminozuren, ginseng, rozenwater, glycerine en urea. Het product is vrij van siliconen, parfum, alcohol en olie, is geschikt voor vegans en is dierproefvrij.

Wat het doet? Het ontdoet de huid van dode huidcellen, helpt de huid gladder en egaler te maken, kalmeert en hydrateert. Let op dat een exfoliërend product de huid gevoeliger maakt voor de zon, dus overdag wel een product met minimaal SPF30 dragen. Hoe je het gebruikt? Je kan dit product iedere dag gebruiken. In de avond reinig je je gezicht, daarna breng je een beetje lotion aan op een watje en haal je dit zachtjes over je gezicht (niet over je ogen). Dit laat je opdrogen en daarna breng je eventuele boosters en/of serums en je nachtcrème en/of huidolie aan.

Hylamide & The Ordinary review ervaring Hylamide & The Ordinary review ervaring

Natural Moisturizing Factors + HA 100ml, €7,70
Dit is een hydraterende crème met onder andere aminozuren, vetzuren, urea, ceramides, glycerine, hyaluronzuur en vitamine E. Het product is vrij van parfum, alcohol, olie en siliconen, is geschikt voor vegans en is dierproefvrij.

Wat het doet? Het is een product dat bomvol hydraterende, verzachtende, kalmerende, voedende en beschermende ingrediënten zit waar eigenlijk ieder huidtype blij van zal worden. Hoe je het gebruikt? Je kan hem zowel in de ochtend als in de avond gebruiken als laatste stap in je huidverzorgingsroutine.

Hylamide & The Ordinary review ervaring

Buffet 30ml, €14,80
Dit is een hydraterend anti-age serum met onder andere een peptidenmix, probiotica, aminozuren, hyaluronzuur, glycerine en urea. Het product is vrij van parfum, alcohol en siliconen, is geschikt voor vegans en is dierproefvrij.

Wat het doet? Het is een soort van alles-in-één anti-age product dat pigmentvlekjes, rimpeltjes, lijntjes en een verslapte huid aanpakt en daarnaast ook nog eens de huid voorziet van vocht. Hoe je het gebruikt? Je brengt zo’n twee druppels van dit serum na het reinigen en een lotion aan op je huid, zowel in de ochtend als in de avond.

Hylamide & The Ordinary review ervaring

B Oil 30ml, €9,20
Dit is een huidolie waar vooral drogere huidjes heel erg blij van zullen worden. Er zit onder andere een micro-algenblend, squalaan, kokosextract, jojoba-, marula-, baobab-, rozenbottel- en arganolie, en vitamine E in. Dit product is vrij van parfum, water, alcohol en siliconen, is geschikt voor vegans en is dierproefvrij.

Wat het doet? Het pakt droogteplekjes, droogtelijntjes en velletjes aan, daarnaast werkt het tegen huidveroudering zoals pigmentvlekjes, rimpeltjes en lijntjes en als laatste heet het een hydraterende, voedende en beschermende werking. Hoe je het gebruikt? Je kan dit product zowel in de ochtend als in de avond naar behoefte aanbrengen na het reinigen en na een lotion en ná een eventueel serum op waterbasis.

Hylamide & The Ordinary review ervaring

Granactive Retinoid 5% in squalane 30ml, €13,90
Dit is een retinolproduct en huidolie in één waar onder andere een 5% concentratie van een actief retinolcomplex, squalaan, kokosextract, jojoba olie en rozemarijnextract in zit. Dit product is vrij van water, alcohol en siliconen, is geschikt voor vegans en is dierproefvrij.

Wat het doet? Normale Retinol staat erom bekend dat het de huid flink kan irriteren en laten vervellen. De gebruikte vorm van retinol in dit product belooft dezelfde (of betere) anti-age en huidverbeterende eigenschappen, maar dan met een zeer lage kans op huidirritatie. Het heeft dus een sterke werking tegen pigmentvlekjes, lijntjes en rimpels en biedt daarnaast beschermende en verzorgende eigenschappen. Hoe je het gebruikt? Je kan dit product iedere avond gebruiken nadat je je huid hebt gereinigd, na een lotion en ná eventueel een serum op waterbasis. Je brengt simpelweg een kleine hoeveelheid aan op je huid waarbij je de oogcontour vermijdt.

Hylamide & The Ordinary review ervaring Hylamide & The Ordinary review ervaring

Hylamide

HA Blur 30ml, €10,00
Dit is een hydraterende en blurrende finisher waar onder andere hyaluronzuur, vitamine E en een siliconenmix in zit. Het product is vrij van alcohol en olie, is geschikt voor vegans en is dierproefvrij.

Wat het doet? Het is een product dat ik niet kan vergelijken met ook maar iets anders van een ander merk. Het hydrateert de huid en geeft tegelijk een matterende look, zónder dat de huid dof oogt. Eindelijk een blurr-effect voor de droge huidjes dus! Mooi voor een make-uploos dagje aan het eind van de verzorgingsroutine om rimpeltjes en poriën minder op te laten vallen maar het doet het ook heel goed in combinatie met make-up om deze longlasting te maken. Hoe je het gebruikt? Je kan dit product mengen met je dagcrème of foundation of zelfs óver je foundation. Ja, echt. Het is maar net wat je het fijnste vindt en wat het lekkerst ‘werkt’ voor jouw huidtype. Ik heb gemerkt dat het mengen met de dagcrème het mooiste resultaat oplevert.

‘Lees ook: Siliconen in beautyproducten, zó zit het!’

Hylamide & The Ordinary review ervaring

In deze volgorde gebruik ik de producten

In de avond reinig ik mijn gezicht met een reinigingsolie en daarna wissel ik onderstaande volgorde om de avond af met elkaar:

1. Glycolzuur lotion
2. Buffet
3. B Oil
4. NMF + HA

Of:

1. Buffet
2. Retinoid
3. NMF + HA

Of als ik heel erg lui of moe ben gebruik ik na het reinigen enkel de NMF + HA crème.

In de ochtend reinig ik mijn gezicht en heb ik altijd dezelfde routine:

1. Buffet
2. Neogen Dermalogy SPF50 dagcrème gemengd met Hylamide HA Blur
3. Een erwtje foundation (op dit moment de Smashbox Studio Skin foundation).

Het lijkt heel wat, maar geloof me: beide routines zijn van A tot Z in zo’n vijf minuutjes gedaan. En het is ook nog eens een fijn rustgevend momentje aan het begin en eind van de dag :)

Hylamide & The Ordinary review ervaring

Waar koop je The Ordinary en Hylamide producten?

Ik bestelde deze producten van The Ordinary en Hylamide bij Deciem, dit is het moederbedrijf waar onder andere deze twee merken onder vallen en met gratis verzendkosten maakte het heel aantrekkelijk om de producten hier in één keer te bestellen. De producten van The Ordinary zijn sinds een tijdje in Nederland ook bij Parfumerie Douglas te koop en je kan ze ook bestellen via ASOS.

–> Tip: via de Deciem webwinkel krijg je op dit moment 23% korting op alle producten!

Hylamide & The Ordinary review ervaring

So far so good!

Zoals je ziet zijn vooral de producten van The Ordinary heel erg netjes geprijsd. Bij veel andere merken zit je hierbij aan veel hogere prijzen voor zulke hoog gedoseerde producten en dit is dan ook waarom dit merk zo snel zo populair is geworden. Wel snap ik dat het heel erg lastig kan zijn om de juiste producten voor jouw huidtype uit te zoeken. De namen en productinformatie kunnen wat overweldigend zijn waardoor je wellicht een verkeerde keuze maakt of het gewoonweg links laat liggen. Het uitzoeken van welke producten ik ‘nodig’ had, de ingrediëntenlijstjes uitpluizen en er een routine van weten te maken die werkt was ook niet eenvoudig. Maar.. al dat uitzoekwerk levert z’n vruchten af want ik ben op dit moment echt gigantisch blij met mijn huid. De huidproblemen waar ik tegen aanliep zag ik al heel snel de goede kant op gaan en op dit moment zijn bepaalde hardnekkige droogtelijntjes al een heel stuk minder aanwezig, straalt mijn huid meer, voelt deze zachter en soepeler aan én lijken zelfs de pigmentvlekjes al wat lichter te worden. Zelfs Paul viel het op en dat zegt heel wat ;)

Normaal test ik producten eerst minimaal een maand à zes weken voordat ik er over schrijf, vanwege het vernieuwingsproces van de huid en om echt langere periode te kijken hoe iets bevalt en wat het doet. Maar ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst zó enorm enthousiast was over een nieuwe skincare routine omdat er al zo snel zo’n mooi resultaat kwam. En helemaal als ik het prijs/kwaliteit onderdeel mee laat tellen. Dat is gewoon bizar! Ik blijf deze producten voorlopig dus nog wel even door gebruiken en ben heel benieuwd naar resultaten op een langere termijn. So far so good in ieder geval ♥

Liefs,
Desirée

Reacties op dit artikel

 • Avatar van sylvana
  Reply sylvana 3 juni 2020 at 18:34

  Ik zoek met man en macht de produkten en de volgordes voor een anti age plan voor een huid welke ook vocht nodig heeft
  Bovendien ben ik 58 jaar en kan echt nergens een behandelplan vinden………frustrerend !!!! Wie helpt mij !!!

 • Avatar van VWillemse
  Reply VWillemse 4 november 2019 at 09:41

  Ik gebruik het meeste uit dit artikel zelf ook, en het is echt super fijn en heel betaalbaar inderdaad.
  Ben er zo blij mee, mijn huid is er enom van opgeknapt destijds.
  Ik kan niet veel hebben met mijn gevoelige huid, maar tot dusver is The Ordinary echt een merk waar ik oprecht blij van word.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 4 november 2019 at 12:48

   Wat enorm mooi te horen dat jij er ook zo positief over bent!

 • Avatar van Anne
  Reply Anne 3 november 2019 at 17:44

  Echt super fijne producten heeft the Ordinary. Is alleen idd een beetje uitzoeken wat bij je past en wat je nodig hebt. Want er zijn zoveel producten die mij heel fijn lijken, maar je kan en ik wil ze niet allemaal tegelijk gebruiken.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 3 november 2019 at 19:35

   Dat is inderdaad het meest lastige bij dit merk: het uitzoeken wat bij je huid past :) Leuk dat jij ook zo enthousiast bent over dit merk!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 3 november 2019 at 14:39

  Het klinkt erg goed 👌🏽
  Fijn dat dit betaalbaar is…..

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.