Beauty

Skincare | Biodermal Renewing Face Oil

10 december 2019

Biodermal renewing face oil review/ervaring
Gezichtsolie, ik ben er dol op! Zeker in de herfst en winter wanneer mijn droge huidje nóg wat droger dan normaal aanvoelt is het een vaste stap in mijn skincare routine. Maar ik denk dat ook minder droge huidjes goed een olie kunnen hebben om de huid net even wat extra’s en een mooie glow te geven. Ik tip in dit artikel graag de nieuwe Biodermal Renewing Face Oil, een gezichtsolie die geschikt is voor ieder huidtype.

‘Lees ook: Natural beauty brand | Yope.’

Biodermal renewing face oil review/ervaring Biodermal renewing face oil review/ervaring

Biodermal Renewing Face Oil

Qua ingrediënten is er deze keer geen enorm uitpluiswerk voor de ingrediëntenlijst nodig. Er zitten namelijk slechts 7 ingrediënten in:

canola olie is rijk aan vitamine E, voedt de huid, vormt een beschermend laagje en helpt om de huidbarrière te versterken
coco-caprylate/caprate is beter bekend als kokosolie wat een verzachtende en hydraterende werking heeft
limnanthes alba seed oil is een voedende en verzachtende olie de huid versterkt en beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf
parfum geeft het product de geur die je eraan ruikt
tocopheryl acetate is beter bekend als vitamine E dat een beschermende en voedende werking heeft
ubiquinone is beter bekend onder co-enzyme Q10. Een krachtig antioxidant dat de huid beschermt tegen invloeden van buitenaf en huidveroudering tegen gaat
citric acid is citroenzuur en wordt in een klein percentage als hulpstof aan dit product toegevoegd om de pH-waarde te verlagen zodat de huid het beter kan verdragen.

Ik persoonlijk word heel blij van korte ingrediëntenlijstjes waarbij er uit de kracht van specifieke ingrediënten uitgegaan wordt. Ik vind de combinatie van drie natuurlijke oliën, twee huideigen antioxidanten en ‘slechts’ twee hulpstoffen in deze olie een heel erg mooie mix, maar had wellicht liever de parfum er niet in gezien. Ook al is de geur heel erg zacht en niet overheersend en is er volgens Biodermal in dit product een zorgvuldig geselecteerd parfum gekozen dat getest is op huidverdraagzaamheid. Helaas zorgen veel geurstoffen bij mensen met een gevoeligere huid voor een huidreactie, dus misschien iets om rekening mee te houden als je hier gevoelig voor bent :)

Biodermal renewing face oil review/ervaring Biodermal renewing face oil review/ervaring

De Biodermal Renewing Face Oil komt in een mooi vormgegeven verpakking en zit in een donkerbruine glazen flesje met een pipet. De donkere kleur van het flesje helpt de ingrediënten gedurende het gebruik stabieler te houden en het pipetje werkt heel hygiënisch en helpt om fijn te kunnen doseren.

Zoals eerder gezegd heeft de olie een heel erg zachte geur, niet echt qua geurnoten heel specifiek te omschrijven en komt op mij vooral heel ‘verzorgend’ en een tikkeltje bloemig over. De olie is een wat dunnere olie die snel intrekt en na een minuutje of tien eigenlijk al volledig in mijn huid ingetrokken is. Er blijft dan enkel nog een verzorgend laagje achter dat verder niet vettig aanvoelt, waardoor ik hem ook gerust overdag kan gebruiken en het zelfs mooi mengt met mijn make-up. Juist een pluspunt: mijn foundation ziet er met een drupje huidolie in deze tijd van het jaar juist mooier uit!

De nieuwe Biodermal Renewing Face Oil is op dit moment enkel via bol.com te bestellen, waar hij 29,99 kost. Edit: nu in de sale voor €17,99! Begin van het nieuwe jaar zal hij ook bij drogisterijen te vinden zijn.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Barbara Barendse
    Reply Barbara Barendse 19 december 2019 at 17:27

    Oh, dit lijkt me wel wat voor mij. Ik ben erg gecharmeerd van bio-oil en deze ken ik nog niet.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.