Lifestyle Media

Holiday Gift Guide | Nieuwe must read feel good boeken

21 december 2019

feel good boeken tips
Die laatste weken van het jaar zijn met alle feestdagen soms best hectisch en dat vraagt erom om af en toe even jezelf bewust terug te trekken. Heerlijk cocoonen op de bank met een dekentje of extra vroeg je bed in duiken met een boek om zo lekker tot rust te komen. En met deze feel good boeken krijg je er ook nog eens fijne inspiratie op het gebied van persoonlijke ontwikkeling van wat je wellicht weer kan helpen bij de goede voornemens voor het nieuwe jaar. Ook leuk om cadeau te doen met de feestdagen!

‘Lees ook: Lifestyle boeken voor een positieve mindset.’

feel good boeken tips

Feel good boeken voor onder de Kerstboom

Delete & geniet – Anna Newton

Delete & geniet staat boordevol praktische tips die ik op mijn reis ontdekt heb. Het avontuur begon ik als koopkoningin met een kledingkast die je het best alleen met bouwhelm op kon openen. Na een door Marie Kondo geïnspireerde militante weggooier (mijn vriend beschermde destijds angstvallig de afstandsbediening) werd ik een meer relaxte hoe-houd-ik-het-netjesfreak. De middenweg die ik heb omarmd is het streven naar een opgeruimder leven. Een continu proces waarbij je het najagen van perfectie loslaat. Door afscheid te nemen van overbodige spullen, bewuste keuzes te maken en het creëren van enkele tijdbesparende gewoontes krijg je meer ruimte in je hoofd voor de dingen die je écht gelukkig maken.” – Anna

Anna is bekend van de Britse lifestyleblog The Anna Edit en weet op een heel erg leuke manier haar verhaal en tips met je te delen in dit boek. Ik was een beetje bang dat het er eentje ‘in het rijtje van’ zou zijn, want opruimen/organiseren is de afgelopen jaren een hot topic. Maar mijns inziens is dit boek toch wel net even anders. Vanwege de schrijfwijze, Anna’s aanpak die heel realistisch is waardoor je huis ook nog zeker een leefbaar thuis zal blijven en omdat het boek meer biedt dan enkel de standaard opruimtips voor je huis, maar neemt ook je werk- en privéleven, selfcare en de balans hierin mee.

Delete & geniet | Anna Newton | Uitgeverij Altamira | ISBN 9789401304498 | 255 pagina’s | Onder andere bij bol.com te koop voor €22,99

feel good boeken tips

Gelukkig met gewoontes – Wendy Wood

“Bijna de helft van wat we dagelijks doen gaat op de automatische piloot: we denken er niet eens over na. Hoe we reageren op andere mensen, de manier waarop we ons gedragen in een vergadering, wat we kopen, wanneer en hoe we bewegen, eten en drinken – het gebeurt allemaal buiten ons bewustzijn. En toch: als we iets aan onszelf willen veranderen, vertrouwen we nog altijd op wilskracht en doorzettingsvermogen. Het is precies de reden waarom we zo vaak falen.

Wendy Wood doet al dertig jaar onderzoek naar de fascinerende wetenschap achter gewoontevorming en geeft aan de hand van de neurowetenschap, praktijkvoorbeelden en oefeningen de sleutel tot je onderbewuste: dat deel van je hersenen dat bijna de helft van je gedrag bepaalt.”

Oh, yes! Ik vind boeken over persoonlijke ontwikkeling vanuit de kant van de psychologie bekeken echt heel erg interessant en kan dan ook smullen van een boek als deze. Ondanks dat de materie soms best wel diep gaat weet de schrijfster het één en ander heel helder en praktisch uit te leggen. Er staan echt wel wat leuke feitjes en interessante inzichten in verwerkt die me aan het denken hebben gezet en waarmee ik aan de slag wil gaan om bepaalde vastgeroeste gewoontes aan te pakken.

Gelukkig met gewoontes | Wendy Wood | Uitgeverij Harper Collins | ISBN 9789402704327 | 350 pagina’s | Onder andere te koop bij bol.com voor €22,50

feel good boeken tips

De lessen van Ubuntu – Mungi Ngomane

“Als kleindochter van Nobelprijswinnaar Desmond Tutu had Mungi Ngomane dagelijks te maken met de levensfilosofie van haar grootvader en Nelson Mandela. De term Ubuntu komt uit het Xhosa en betekent dat iedereen verbonden is met elkaar: ik ben omdat jij bent. In dit boek deelt Mungi de wijsheid van ubuntu – zoals luisteren, tolerantie, het goede in mensen zien en de bereidheid om te vergeven – om ons te helpen de relaties met onze partners, vrienden, familie en collega’s te verbeteren.”

Zeker in een tijd waarin we steeds meer van elkaar lijken te vervreemden, vind ik de boodschap in dit boek heel erg mooi. Wat mij betreft maakt dit een perfect doorgeefboek; eentje om na het lezen door te geven aan een ander waarna deze weer door zal gaan naar andere vrienden, collega’s of familieleden. Er staan heel mooie inzichten in waarin je soms een spiegel wordt voorgehouden en waardoor het hier en daar wellicht wat confronterend kan zijn. Maar het zet je daardoor wel aan het denken over bepaalde inzichten, opvattingen en meningen die je hebt. Een mooi en hoopvol boek over compassie en saamhorigheid.

De lessen van Ubuntu | Mungi Ngomane | Uitgeverij Harper Collins | ISBN 9789402704273 | 256 pagina’s | Onder andere bij bol.com te koop voor €19,99

feel good boeken tips

Happy Lifehacks 365 – Kelly Weekers

“In haar bestseller Happy Life 365 laat Kelly Weekers op basis van simpele stappen zien hoe bepalend je denkwijze is voor je dagelijkse geluksgevoel. Happy Lifehacks 365 is het praktische vervolg daarop. Op de typische Weekers-manier, nuchter en concreet, ga je aan de hand van 100 oefeningen aan de slag met thema’s als vitaliteit, werk, liefde, vriendschappen en jezelf.”

Zeker als je het eerste boek gelezen hebt een leuke aanvulling, maar ook als los boek fijn om te lezen. De inzichten, tips en oefeningen in dit boek geven je misschien hier en daar de gedachte ‘dat wist ik al..’ maar toch geeft het een goede motivatie om er écht wat mee te gaan doen. En dat ook nog eens op een heerlijke manier geschreven met veel herkenbare situaties!

Happy Lifehacks 365 | Kelly Weekers | Uitgeverij Kosmos | ISBN 9789021572765 | 222 pagina’s | Onder andere bij bol.com te koop voor €20,99

feel good boeken tips

HausMagick – Erica Feldmann

“Magie is hot en heksen zijn hip. En de bekendste heks van New York deelt in dit boek haar geheimen. Met dit boek breng je de verwondering over de natuur, de spanning van eeuwenoude rituelen en de schoonheid van geheimzinnige dimensies in huis. Je huis heeft helemaal geen nieuwe bank of een likje verf nodig – met een beetje HausMagick verricht je wonderen en kun je de sfeer helemaal veranderen. Zo maak je van je huis een magische plek waar je je goed voelt en waar jouw levensenergie voluit kan stromen.”

Er zijn een paar dingen waar ik door de jaren heen echt wel een passie voor heb ontwikkeld die me keer op keer blij weet te maken. Eén van die dingen is duidelijk interieurstyling. Ik vind het heerlijk in huis te rommelen, zoals ik dat noem. Dingen herindelen, een verfje hier, een accessoirewissel daar.. Love it! Dit boek vind ik echt een aanrader voor als jij ook graag in je huis bezig bent. Eens geen plaatjes van droominterieurs bekijken (die nooit haalbaar zijn in een ‘normaal’ huis) of eerst een loterij te hoeven winnen (vanwege alle genoemde dure merken en dat alle tips gericht lijken te zijn op nieuwe items aan te moeten schaffen). Nee, in dit boek staan fijne en gelijk toepasbare tips om het één ander opnieuw in te kunnen richten met de spullen die je hebt. Maar dan zodat alles beter in harmonie is, je huis echt een thuis-gevoel krijgt en waarbij het ‘klopt’ als je je door een ruimte beweegt. En dat met leuke verwijzingen naar moderne hekserij en de gedachtes erachter zoals energie, de maancycli, astrologie, de vier elementen, geuren, symbolen en kristallen. Om tijdens het lezen gelijk jeukende vingers van te krijgen en mee aan de slag te willen gaan. Heerlijk!

HausMagick | Erica Feldmann | Uitgeverij Kosmos | ISBN 9789021573663 | 254 pagina’s | Onder andere bij bol.com te koop voor €22,50

–> Welke van deze feel good boeken spreekt jou aan om te gaan lezen? En heb je zelf nog een fijne boekentip in dit genre?

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.