Lifestyle

Mini & Me | Twinnen met de nieuwe Senz x Studio Koosje paraplu’s

16 december 2019

senz paraplu guz 1 - Mini & Me | Twinnen met de nieuwe Senz x Studio Koosje paraplu's
Als er iets is waar je in ons kikkerlandje bijna niet zonder kan, dan is het wel een goede paraplu. Hoe vaak je wel niet een paraplu in handen hebt die bij een beetje wind al de lucht in schiet, omvergeblazen wordt of zelfs dubbelklapt waarna je er helemaal niks aan hebt.. Dat dat anders moest kunnen bewijst de Senz paraplu. Ik vertel je er graag wat meer over én laat je de twee modellen in samenwerking met Studio Koosje zien waarmee je erg leuk kan twinnen met je kind. Love it!

‘Lees ook: My style | Minimalistische sieraden.’

senz paraplu guz 3 - Mini & Me | Twinnen met de nieuwe Senz x Studio Koosje paraplu's

Het ontwerp van de Senz paraplu

Zoals je weet heb ik echt een zwak voor merken van eigen bodem en ik vind het dan ook supertof dat Senz een Nederlands merk is. Het werd in 2006 opgericht door drie studenten van de Technische Universiteit Delft. Het idee kwam voort uit persoonlijke frustratie voor de traditionele paraplu’s die steevast binnenstebuiten klapten bij harde wind. En zo ontstond de Senz stormparaplu. Een paraplu die alle weertypen aan kan met een aerodynamische vorm die het niet alleen zelfs bij winden tot honderd kilometer per uur goed houdt én waarbij je niet veel kracht nodig hebt om hem bóven je hoofd te kunnen houden, maar wat ook nog zorgt voor een beter zicht in vergelijking met een normale paraplu.

Leuk weetje: het testen van de Senz paraplu’s gebeurde door in windtunnels te gaan staan, ritjes op motoren ermee te maken en er werd zelfs mee uit een vliegtuig gesprongen.

Alle bijzondere eigenschappen van de Senz paraplu op een rij:
– door de aerodynamische vorm hebben ze een windbestendigheid tot wel 100 kilometer per uur
– de paraplu heeft een comfortabel ergonomisch handvat
– de punten zijn afgewerkt met de iconische eyesavers
– de paraplu’s zijn ondanks het stevige ontwerp verrassend licht om te dragen
– het doek van de paraplu is gemaakt van sneldrogend materiaal én heeft een ingewerkte UPF50+.

Onze ervaring

Ik zal het maar gelijk zeggen: ik heb echt een enorme hekel aan paraplu’s en kies daarom liever voor een goede waterdichte jas met capuchon in de herfst en winter op regenachtige dagen. Zeker als ik de capuchon goed vast kan zetten heeft dit een grote voorkeur boven een paraplu. En dat heeft er alles mee te maken dat ik door de jaren heen nog nooit een écht goede paraplu tegen ben gekomen en dat terwijl er ook wel wat duurdere modellen tussen zaten.. Bij de meeste tussendoor-buitjes houden ze prima hoor, maar zodra er een beetje wind bij komt kijken zijn ze amper meer goed vast te houden, willen ze met alle kracht de lucht in, klappen ze om of klappen ze zelfs dubbel waarna je hem weg kan doen. En dan heb ik het nog niet eens over het verminderde zicht gehad vanwege het grote doek om je heen en in je gezichtsveld of om de scherpe punten en de irritaties daarbij als je met meerdere mensen bij elkaar met een paraplu loopt.

En toen kwam daar een pakketje met twee Senz paraplu’s. Eentje voor mijzelf, de Guz Large, en eentje voor Shae, de Guz kids. Ik moest even wennen aan het ontwerp (zowel hoe je hem uitklapt, vasthoudt als de vorm), maar ik was al snel om. De afgelopen weken was het goed weer om de paraplu uitgebreid te kunnen testen en het maakt echt een wereld van verschil. Zelfs bij flink sterke rukwinden draagt hij heel erg licht, wordt je nergens heengetrokken en gaat de paraplu niet de lucht in. Alsof hij echt op de wind met je mee zweeft. Heel bijzonder, maar echt een aanrader! En met dit mooie tijdloze model gok ik zo dat we er ook echt lang plezier van gaan hebben :)

senz paraplu guz 2 - Mini & Me | Twinnen met de nieuwe Senz x Studio Koosje paraplu's

Senz x Studio Koosje

Voor het ontwerp van de Senz x Studio Koosje paraplu’s die je op de foto’s in dit artikel ziet is Senz een samenwerking aangegaan met Vanessa Oostijen, de eigenaresse van Studio Koosje. Ze ontwerpt graag schattige dieren in combinatie met een funky, speels en karaktervol ontwerp en dat zie je terug in de olifant op de Senz Kids Guz kinderparaplu en de print op de Senz Large Guz paraplu voor volwassenen.

De olifant staat in dit ontwerp voor de inspirerende speelsheid en vreugde en om kinderen aan te moedigen om meer van het leven en het buitenleven te genieten. En dat er daarbij ook aan de kortere winterdagen gedacht is zie je ook terug in het ontwerp: de paraplu’s zijn van reflecterende stof gemaakt waardoor je ook in het donker zichtbaar bent.

Winactie | Win een Senz Guz x Studio Koosje paraplu voor jezelf & je kind

In samenwerking met Senz mag ik zowel een Senz Guz Large én een Senz Guz Kids uit de Studio Koosje collectie weggeven met een gezamenlijke waarde van €174,98!

Door simpelweg een reactie achter te laten onder deze blog en/of onder de bijpassende post op Facebook en/of Instagram met een leuke, korte, motivatie maak je al kans. Natuurlijk zou ik het ook heel erg leuk vinden als je mij volgt op Facebook en Instagram en daar een like en reactie achter wil laten en het bericht deelt :)

Meedoen met deze winactie kan tot en met zondag 22 december 2019, 23.59 uur. De winnaar krijgt na afloop persoonlijk bericht.

Liefs,
Desirée

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Maroof de Kat
  Reply Maroof de Kat 22 december 2019 at 23:51

  heerlijk, nooit meer tobben hoe je je paraplu moet houden bij harde wind.

 • Avatar van E. Wout
  Reply E. Wout 22 december 2019 at 22:17

  Wow! Wat een leuke hippe paraplu 😍. Ik waag graag een kans ☘️

 • Avatar van sannekje68
  Reply sannekje68 22 december 2019 at 21:54

  Heerlijk, zo’n pluutje kunnen wij hier wel gebruiken ;-)

 • Avatar van Wendy
  Reply Wendy 22 december 2019 at 20:33

  Ieder een eigen (superstoere en stevige) paraplu, dan wordt het wandelingetje naar school en naar huis zelfs in de regen een gezellig tochtje!

1 5 6 7

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer in Lifestyle
cadeau tips partner/volwassene
Holiday Gift Guide | De leukste cadeau tips voor je partner

Als het op cadeautjes aankomt, dan is het voor je kinderen helemaal niet zo lastig om iets uit te kiezen....

Sluiten