Beauty

Skincare | Dr Dennis Gross Alpha Beta peel

17 januari 2020

Dr Dennis Gross Alpha Beta peel review
Zoals je weet heb ik een grote liefde voor exfoliëren en peelings als het op huidverzorging aankomt. Als iemand mij vraagt wat diegene kan doen voor zijn of haar huid, dan kom ik ook altijd bij deze stap uit. Natuurlijk wel met een variant die past bij jouw huidtype en specifieke huidwensen, maar ik geloof echt dat deze stap toevoegen aan je routine voor mooie resultaten kan zorgen. Er zijn veel producten op de markt in deze categorie, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer kan zien. Ik tip dan ook graag zo nu en dan een must try. Zoals deze Dr Dennis Gross Alpha Beta peel, die ik in de extra sterke variant heb. Lees verder voor de uitgebreide review!

‘Lees ook: Zo kies je de juiste exfoliant voor jouw huidtype.’

Zalando Beauty

Zalando Beauty

Eind vorig jaar was er een perspresentatie vanuit Zalando omdat ze Zalando Beauty nieuw leven ingeblazen hebben. Jaren geleden had Zalando al een beautysectie, maar ineens was deze weg. Best jammer, want toen hadden ze al wat unieke merken in het assortiment en kocht ik regelmatig iets van. Maar Zalando Beauty is weer helemaal terug van weggeweest! Het Zalando Beauty assortiment bevat meer dan 8.500 producten van meer dan 200 merken. Je kan er voor zo’n beetje iedere categorie terecht; make-up, skincare, haarverzorging (zelfs baardverzorging voor de mannen!) en ook een mooie collectie aan Koreaanse beautyproducten en zelfs een aantal interessante beautytools.

Op het event werd mijn aandacht direct getrokken door de stand van Dr Dennis Gross. Het merk was er aanwezig om de pers kennis te laten maken met onder andere hun veelbelovende peelings. Ik raakte in gesprek met het merk, ze behandelden één hand met een aantal producten – waaronder deze peeling – en ik was direct nieuwsgierig. Er was namelijk gelijk al een flink verschil te merken tussen de huid op beide handen. Na het event kon ik dit product maar niet uit m’n gedachten krijgen en inmiddels heb ik het al een tijdje in gebruik. Tijd voor een review!

Dr Dennis Gross Alpha Beta peel review Dr Dennis Gross Alpha Beta peel review

Dr Dennis Gross Alpha Beta peel (extra strength)

Deze peeling wordt aangeraden als je last hebt van een vettige huid, imperfecties, pigmentvlekjes, vergrote poriën en rimpeltjes en graag een egalere huid wil hebben. Nu heb ik geen vettig huidtype (eerder wat droger), maar de rest van het lijstje kan ik zeker afvinken. En aangezien mijn huid al redelijk wat gewend is qua exfolianten en peelings, besloot ik voor de extra strength variant te kiezen.

Het is dus een at-home-peel met een twee-stappen-werking. Het bevat 7 verschillende zuren plus antioxidanten en vitamines die samen dode huidcellen verwijderen, de huid zachter laten aanvoelen, egaler maken, rimpeltjes en pigmentvlekjes aanpakken, diep reinigen en dat zonder de huid uit te drogen.

Dr Dennis Gross Alpha Beta peel review

Hoe werkt het?

Volgens de verpakking kan je dit product dagelijks gebruiken en natuurlijk zoú dat kunnen, maar persoonlijk vind ik zo’n wat heftigere peeling als deze voldoende om zo’n twee tot drie keer per week te gebruiken. Deze twee-stappen-peeling is heel eenvoudig in gebruik; je maakt je gezicht schoon en droog, vervolgens maak je het zakje van stap 1 open en gebruik je dit doekje door hem over je gezicht, hals en decolleté (voorzichtig rondom te ogen!) te halen in kleine rondjes totdat deze droog is. Vervolgens wacht je twee minuutjes en maak je het zakje van stap 2 open en gebruik je dit doekje op dezelfde manier.

Stap 1 heeft een reinigende werking en geeft een intense peeling met onder andere glycolzuur, salicylzuur, melkzuur, amandelzuur, appelzuur, kamille extract, koper, zink en stap 2 neutraliseert de peelende werking en bevat kalmerende, verzorgende en anti-ageing ingrediënten zoals resveratrol, retinol, vitamine C, co-enzym Q10 en vitamine E.

Let op: als je je huid exfolieert en/of peelt dan wordt deze gevoeliger voor de zon. Om zonschade te voorkomen is het belangrijk om overdag een product met minimaal SPF15/30 te gebruiken.

Hoe voelt het?

Ik moet er natuurlijk wel bij vermelden dat mijn huid al redelijk wat gewend is als het op peelings aankomt en dat deze daarom anders zal reageren op een product als deze, dan wanneer je nog maar net begint met exfoliëren en peelen. Iets om rekening mee te houden :)

Stap 1 van de Dr Dennis Gross Alpha Beta peel is duidelijk een wat heftigere peeling in vergelijking met veel andere at-home peelings. De percentages werkzame stof zijn hoger, er zit een mooie mix aan verschillende zuren in die op veel huidproblemen in kunnen werken en dat voel je. Het tintelt, kriebelt en voelt een beetje warm aan op de huid en zorgt direct voor een rozige gloed. Tijdens de twee minuten wachttijd tussen beide stappen in trekt het warme gevoel al langzaam weg, maar de tinteltjes blijven duidelijk nog aanwezig. Stap 2 voelt dan ook heerlijk verkoelend en verfrissend aan. Ik gebruik naderhand nog een verzorgende balsem zoals de La Roche-Posay Cicaplast B5 gel voor wat extra verzachting.

Dr Dennis Gross Alpha Beta peel review

Het resultaat!

Mijn huid is direct lekker zacht, soepel, ontdaan van álle droge velletjes en ziet er fresh uit. De volgende ochtend merk ik dat het één en ander alsnog door heeft gewerkt gedurende de nacht en is mijn gezicht nog zachter, heeft het een mooie glow en lijken poriën wat minder op te vallen. En dat heeft weer als voordeel dat make-up mooier aanbrengt bijvoorbeeld. En na wat langduriger gebruik lijken droogtelijntjes, fijne rimpeltjes en pigmentvlekjes minder op te gaan vallen.

Wat mij betreft is een peeling als deze, zeker de extra strength variant, niet iets om echt dagelijks te hoeven gebruiken. Ik raad eerder zo’n twee/drie keer per week aan of om hem in een kuur van één tot twee weken dagelijks te gebruiken als je huid echt even een flinke oppepper nodig heeft.

Prijs & verkrijgbaarheid

De producten van Dr Dennis Gross zijn dus bij Zalando verkrijgbaar. Deze peeling komt zowel in potjes als in verpakkingen met zakjes. Ik raad persoonlijk deze laatste variant aan; niet alleen omdat je het zo ook handig op reis mee kan nemen, maar vooral ook omdat dit hygiënischer werkt en werkzame ingrediënten effectief blijven omdat er geen bacteriën, zuurstof en licht bij kan komen tot het moment dat jij een zakje open scheurt.

De Dr Dennis Gross Alpha Beta peel is al verkrijgbaar in een verpakking met 5 behandelingen voor €28,95 tot aan een verpakking met 60 behandelingen voor €189,95.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Ling
    Reply Ling 17 januari 2020 at 11:17

    Klinkt goed. Dat zou ik graag willen proberen.

  • Avatar van VWillemse
    Reply VWillemse 17 januari 2020 at 11:06

    Ziet er veelbelovend uit, eentje om te onthouden.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.