Huis & interieur

On Trend | Droogbloemen in huis

7 januari 2020

droogbloemen inspiratie, tips, zelf doen, mooi houden
Droogbloemen zijn toch wel dé trend als het op interieurgebied aankomt. Toen ik het voor het eerst voorbij zag komen vond ik het wellicht wat outdated, maar toch bleef het mijn interesse trekken. Ik kwam daarna zoveel mooie ideetjes hiervoor tegen dat ik graag wat leuke droogbloemen inspiratie en tips met je deel. Nu nog even een plekje in huis bedenken waar ik het zelf kwijt kan, waar het veilig is voor kinderhandjes en ondeugende poezen..

‘Lees ook: Klikkie foto-abonnement (inclusief code voor een gratis maandje)

droogbloemen inspiratie, tips, zelf doen, mooi houden droogbloemen inspiratie, tips, zelf doen, mooi houden droogbloemen inspiratie, tips, zelf doen, mooi houden

Droogbloemen in huis

Als je deze afbeeldingen bekijkt dan gooi je alle gedachtes als “Droogbloemen? Zo ouderwets en muffig!” toch gelijk de deur uit? Okee, okee, het is natuurlijk een kwestie van smaak en het moet maar net in je interieur passen, maar zo zie je maar dat je met droogbloemen echt heel erg veel kanten op kan. Ik vind de romantische en vintage uitstraling ervan echt heel erg mooi en het geeft direct een chique touch in je interieur ♥

Je kan gedroogde bloemen op heel veel verschillende manieren in je interieur verwerken. Denk bijvoorbeeld aan een krans, in een stolp, shop verschillende vaasjes bij de kringloop en zet die bij elkaar op een plateau, spuit verschillende vaasjes in een zelfde kleur, schilder er een gouden randje om en zet het als setje bij elkaar met droogbloemen erin, hang een boeketje aan een mooi lint simpelweg aan een haakje aan de muur.. Love it!

‘Tip | Een leuk shoppingadresje voor droogbloemen is de webwinkel droogbloemen.nl!’

droogbloemen inspiratie, tips, zelf doen, mooi houden

Bloomon Flowergram

De droogbloemen-trend wordt ook door bekende bedrijven lekker opgepikt. Zo zag ik dat er van het bekende bloemenbedrijf Bloomon nu ook een nieuw product beschikbaar is: Flowergram. Ik vind dit zo leuk bedacht, mooi uitgevoerd én fijn van prijs dat ik deze tip graag wilde delen. In tegenstelling tot de Bloomon bossen is dit geen abonnement, maar een los te bestellen product. Het is een setje met een houten houder en droogbloemen die passen bij het seizoen. Zo hebben ze op dit moment een winterwonderland setje met paarse en witte tinten en onder andere een sierlijke Miscanthus, een ‘sneeuwbal’ van de katoenplant en de Lagurus die eruit ziet als een konijnenstaartje. Het komt voor €17,95 inclusief verzendkosten gewoon via een brievenbuspakketje binnen.

droogbloemen inspiratie, tips, zelf doen, mooi houden

Twee manieren om zelf bloemen te drogen

Natuurlijk is er van alles te koop voor deze trend, maar wellicht wil je liever van A tot Z zelf aan de slag om droogbloemen te maken. Er zijn een aantal manieren om zelf bloemen te drogen, waarvan dit de meest eenvoudige zijn die je zelf kan doen:

– heb je een boeket wat je graag in z’n geheel wil drogen, dan kan je dit het beste doen door deze eerst goed samen te binden zodat het een geheel blijft in de vorm/formatie die je het mooist vindt. Vervolgens hang je dit boeket ondersteboven aan een haak op, het liefst in een donkere, droge en redelijk koele ruimte. Het is een beetje afhankelijk van de luchtvochtigheid, maar het boeket zal in zo’n twee tot vier weken gedroogd moeten zijn

– een methode die je misschien nog wel kent vanuit je kinderjaren: je kan bloemen drogen door ze te persen. Dit is wel het mooiste met bloemen met een dunne steel en een niet te omvangrijke bloem, maar kan heel mooi worden en leuk om na het drogen tussen een zwevend fotolijstje te doen. Neem een zwaar en dik boek, leg tussen twee tissuepapiertjes de bloemen die je wil drogen, sla het boek voorzichtig dicht en zet er nog wat zwaars bovenop. Het zal op deze manier hooguit een week of twee duren voordat de bloemen gedroogd zijn.

droogbloemen inspiratie, tips, zelf doen, mooi houden

Tips om droogbloemen mooi te houden

Deze trend is heel erg leuk en eigenlijk overal in huis wel toe te passen, maar toch zijn er enkele dingen waar je rekening mee moet houden om echt lang van je gedroogde bloemen of boeket te kunnen genieten.

1. Droogbloemen zijn heel erg kwetsbaar en verliezen snel hun blaadjes, zet ze daarom niet op de tocht of op een plek waar er langs/tegenaan gelopen kan worden.
2. Om de kleuren zo mooi mogelijk te houden leg of zet je de droogbloemen beter niet in de zon, dit kan ervoor zorgen dat ze er al snel flets uit gaan zien omdat ze kleur zullen verliezen.
3. Voor een extra beschermlaagje zou je droogbloemen kunnen behandelen met een dun neveltje haarlak.

droogbloemen inspiratie, tips, zelf doen, mooi houden

Shoptip

Ik liep onlangs door de Intratuin in Duiven (wat echt een enorme vestiging is en echt een walhalla voor tuin-, planten- en interieurliefhebbers) en daar zag ik in één van de leuke inspiratiehoeken ineens een nieuwe sectie vol met droogbloemen en attributen om er de mooiste creaties van te kunnen maken. Ik had op dat moment helaas niet zoveel tijd, maar de volgende keer ga ik hier eens even rustig snuffelen en wat items bij elkaar pakken om ermee aan de slag te gaan. Het zou maar zo kunnen dat een wat grotere Intratuin vestiging bij jou in de buurt ook zo’n mooi assortiment hiervoor heeft!

Ik denk dat ik ga beginnen met een mooie krans voor aan de muur. Maakt gelijk een mooie eyecatcher én lijkt me veilig genoeg in verband met de meiden en de poezen :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Fleur
    Reply Fleur 29 april 2020 at 11:41

    Wauw, hele leuke tips! En wat een trend zijn Droogbloemen geworden!

  • Avatar van Tineke
    Reply Tineke 7 januari 2020 at 21:49

    Het ziet er echt prachtig uit!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.