Huis & interieur

Home | Tips voor kind- en diervriendelijke planten

21 januari 2020

kind- en diervriendelijke planten tips
Je hebt vast al wel gemerkt dat ik het onderwerp planten en bloemen wat vaker voorbij laat komen. Ik vind het gewoonweg heel erg leuk om hier op dit moment mee bezig te zijn omdat ik eindelijk wat meer groene vingers begin te krijgen! En eerlijk? Ons huis kon ook wel wat meer groen gebruiken.. Maar met twee kinderen en huisdieren is het wel belangrijk dat dit kind- en diervriendelijke planten zijn. Deze vier nieuwe plantenvriendjes zijn dat in ieder geval en ik deel deze tip dan ook graag met je!

‘Lees ook: On Trend | Droogbloemen in huis.’

kind- en diervriendelijke planten tips

Green Lifestyle Store

De planten die ik in dit artikel laat zien komen bij Green Lifestyle Store vandaan. Je kan bij deze webwinkel allerlei kamerplanten bestellen die inclusief mooie pot, goed verpakt bij je thuis geleverd worden. Daarmee haal je dus een kant-en-klare sfeermaker in huis die je na het uitpakken gelijk een leuk plekje in je interieur kan geven. Het aanbod wordt ieder seizoen aangepast voor een nieuwe selectie die rechtstreeks van de kweker af komen.

Good to know: bij elke aankoop doneert Green Lifestyle Store een deel aan Justdiggit. Dit is een organisatie die zich inzet tegen klimaatverandering door droog land te vergroenen.

kind- en diervriendelijke planten tips

Tips voor kind- en diervriendelijke planten

Het is bewezen dat het je gelukkiger en gezonder maakt door regelmatig in de natuur te zijn en ook meer planten in huis te halen. Het heeft onder andere als voordelen dat het schadelijke stoffen afbreekt, CO2 omzet in zuurstof en het de luchtvochtigheid in huis positief beïnvloedt. Maar als je kinderen en/of huisdieren hebt moet je wel uitkijken. Er zijn namelijk een heleboel kamerplanten die giftig kunnen zijn. Deze vier nieuwe planten in ons huis zijn in ieder geval helemaal veilig:

1. Maranta Kerchoveana (tiengeboden plant)

Deze frisgroene plant is misschien wel mijn favoriet van deze vier nieuwe kamerplanten. Niet alleen vanwege de mooie bladtekening waardoor hij duidelijk opvalt, maar ook omdat hij de hele dag door beweegt. De stand van de bladeren zie je namelijk gedurende de dag hier en daar licht veranderen én hij heeft een dag- en nachtritme. In de avond klappen de bladeren een soort van dicht en in de ochtend gaan ze weer open staan. Heel bijzonder en leuk om te zien!

2. Aspidistra Elatior (slagersplant)

Deze plant is zo’n meter hoog, heeft een recht blad en is vooral een sterke kamerplant met niet al teveel eisen. Hij kan goed tegen wat minder daglicht en is daarom perfect om een wat donkerdere hoek op te frissen.

3. Pilea Peperomioides (pannenkoekenplant)

Een oldskool plant die weer helemaal ‘in’ is en een speels detail geeft met z’n ronde bladeren. Daarnaast is het ook nog eens een redelijk onderhoudsvriendelijke plant én is hij gemakkelijk om te stekken. Ik ga eens kijken of mij dit over een tijdje ook lukt om zelf een pilea-familie te kunnen maken :)

4. Aloë Vera (wonderplant)

Deze plant is er eentje die helemaal weinig onderhoud nodig heeft, zolang hij maar op een lichte en zonnige plek staat en af en toe een slokje water krijgt. In combinatie met de cementkleurige pot een stoere touch. Leuk om te weten: aloë vera wordt ook wel ‘wonderplant’ genoemd vanwege de geneeskrachtige werking van de gel in het blad. Daar kan je meer over lezen in dit artikel over aloë vera als beauty ingrediënt. Edit: oops, hier is duidelijk iets misgegaan. Aloë vera kan namelijk met name voor katten een giftige plant zijn. Oppassen dus!

Ik ben in ieder geval heel erg blij met deze nieuwe groene huisvriendjes. Het is echt grappig ook wat zoiets met je interieur kan doen; hier en daar wat meer groen in een mooie pot brengt gelijk meer sfeer en kan een ruimte echt ‘af’ maken waardoor het ineens lijkt alsof je huis een make-over heeft gehad. Love it!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.